Prima plecare din lotul Gloriei Buzău în această iarnă: jucătorul care a purtat de cele mai multe ori banderola de căpitan în prima parte a sezonului

Marius ANGHEL 08 Dec. 2023, 23:29 Liga 2

Gloria Buzău a bifat prima despărțire în această iarnă și jucătorul care pleacă din Crâng este unul important în echipa alcătuită în vară aproape de la zero de Andrei Prepeliță.

Ionuț Șerban (31 de ani), mijlocaș care a jucat alături de Prepeliță la Campionii FC Argeș și apoi a fost antrenat de acesta în ultimele sezoane, și-a încheiat contractul cu formația care iernează pe locul 5 în Liga 2.

Ionuț Șerban s-a despărțit de Gloria Buzău

Ionuț Șerban a fost a treia achiziție a Gloriei Buzău în vară, după Andreas Mihaiu (ex Chindia Târgoviște) și Alexandru Greab (CS Mioveni). Că Andrei Prepeliță l-a considerat om de bază la mijlocul terenul în echipa sa s-a văzut încă din prima etapă. Șerban a primit banderola de căpitan și a purtat-o din primul minut inclusiv după ce Dinko Trebotic, unul dintre puținii jucători rămași din vechiul lor, a revenit după accidentare. Lucrurile s-au schimbat spre finalul anului, când banderola a trecut pe brațul croatului, iar Șerban a început inclusiv să nu mai prindă primul 11.

”Mulţumim, Ionuţ Şerban!
Gloria Buzău şi jucătorul Ionuţ Şerban au decis, de comun acord, încetarea raporturilor contractuale. Îi mulțumim pentru tot ceea ce a realizat pentru echipa noastră și îi dorim mult succes mai departe!”, a transmis vineri seară Gloria Buzău.

Șerban a fost de cele mai multe ori căpitan la Gloria în primele 15 etape și e al șaselea din lot ca minute jucate

Ionuț Andrei Șerban (31 de ani) a fost utilizat în acest sezon de Liga 2 în 14 din cele 15 meciuri. De zece ori a început ca titular și de șapte ori a fost înlocuit. A strâns 874 de minute pe teren și a înscris un gol, în 4-2 în deplasare cu Unirea Dej.

A purtat banderola de căpitan în opt meciuri, deci de cele mai multe ori în această primă parte a sezonului, însă la minute jucate este abia al șaselea din lot, după Alexandru Greab (1350), Matei Tănase (1122), Alin Dobrosavlevici (1087), Sergiu Pîrvulescu (1039) și Cristian Dumitru (888).

Mijlocașul originar din Craiova a mai jucat în cariera sa pentru Jiul Petroșani, Arieșul Turda, Chindia Târgoviște, Viitorul Constanța, Universitatea Craiova, CS Podari și Campionii FC Argeș.

Căpitanii Gloriei Buzău în acest sezon de Liga 2, cu banderola pe braț din primul minut:

Andrei Șerban – de opt ori, în etapele 1, 2, 3, 4, 6, 7, 10 și 11
Kamil Wiktorki – o dată, în etapa 5
Dinko Trebotic – de șase ori, în etapele 8, 9, 12, 13, 14, 15

”Nu am avut meciuri să stăm și noi liniștiți (n.r. – cei din stafful tehnic, pe bancă). De asta ne dă de gândit. Poate că am evaluat greșit unii dintre jucători, pentru că ne așteptam la altceva din partea lor. Mă așteptam ca în unele meciuri, jucătorii cu personalitate, cum au fost și astăzi, pe teren propriu, fiind cu cele trei puncte, cred eu, în mare parte calificați în play-off, când am avut nevoie de ei nu fost acolo. Mă refer aici la ultimele minute cu Steaua, când am pierdut două puncte, la meciul de acasă cu Ceahlăul. E clar că nu avem un lider și asta se vede”, spunea Andrei Prepeliță la finalul meciului cu FK Miercurea Ciuc, din runda a 15-a a Ligii 2, ultima oficială în campionat în 2023.

Pe teren au fost toți cei trei căpitani ai Gloriei din acest sezon, chiar ca titulari. Banderola a purtat-o Trebotic, acesta fiind înlocuit în minutul 59 cu Angelov. Șerban a evoluat tot până în minutul 59, când a fost schimbat cu Diego Izata. Wiktorski a fost integralist.

În ultimul meci din 2023, cel din Cupa României cu CS Tunari, Prepeliță a făcut multe schimbări în echipă față de jocul cu FK Miercurea Ciuc, ultimul din campionat, lipsind din lot Greab, Patapis, Wiktorski, Trebotic, Angelov și Șerban.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-in-topul-campionatelor-secunde-din-europa-ca-medie-de-varsta-19295550

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/gloria-buzau-a-remizat-cu-cs-tunari-in-cupa-romaniei-19295532

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/primele-trei-meciuri-din-ultima-etapa-din-faza-grupelor-cupei-romaniei-19295461

Marius ANGHEL 08 Dec. 2023, 23:29 Liga 2
Pe aceeași temă