Comisia de Recurs din cadrul FRF va judeca un caz banal din fotbalul mic argeșean. ”Suntem târâți într-o mocirlă. Toată lumea știe cine coordonează!”

Bogdan BURHAN 25 May. 2023, 13:12 Liga 4

Fotbalul în Liga a 4-a din județul Argeș a devenit o comedie proastă, scrisă, parcă, de un scenarist care își urmărește propriul interes!

Sunt mai multe meciuri care în acest sezon s-au încheiat cu mult înainte de minutul 90, dar niciunul nu este analizat ”la sânge”, așa cum este ARO Câmpulung – Juventus Bascov 22-0, meci întrerupt în minutul 67, ajuns acum pe masa Comisiei de Recurs din cadrul Federației Române de Fotbal.

AJF Argeș a decis rejucarea partidei, după ce arbitrul a oprit meciul în minutul 67, când echipele n-au mai dorit să continue ”circul”!

Circul legat de acest joc în care câștigătoarea era una ușor de anticipat a început, de fapt, în data de 8 aprilie, după jocul ARO Câmpulung – Juventus Bascov 22-0, ”un meci caraghios” – după cum subliniam la acea dată, în care antrenorul oaspeților, Noni Cârciumărescu, își implora jucătorii să iasă de pe teren, dar aceștia au refuzat!

Arbitrul întâlnirii a fost cel care a pus punct chinului, fluierând finalul jocului cu vreo douăzeci și ceva de minute mai devreme, însă doar după ce a plecat de la stadion a notat în raport că ”jocul a fost întrerupt în minutul 67 deoarece ambii căpitani ne-au anunțat că nu mai vor să joace”.

Această afirmație din raport a fost, dealtfel, motivul principal al unui ”proces” în cadrul Comisiei de Disciplină din cadrul AJF Argeș, soluționat cu niște amenzi și decizia de REJUCARE a partidei, ”întrucât oprirea meciului de către arbitru a reprezentat clar o eroare de arbitraj, expresia folosită de căpitanii ambelor echipe nu poate fi interpretată drept un refuz de a continua jocul.” – se arată pe site-ul AJF Argeș. Altfel, dacă echipele refuză să continue un meci, atunci ambele sunt sancționate cu pierderea jocului.

Antrenorul echipei ARO: ”Cred că sunt niște jocuri de culise”

Juventus Bascov, nu a fost de acord, se pare, cu această decizie, atâta timp cât a mers mai departe și s-a adresat Comisiei de Recurs din cadrul FRF.

Dosarul a intrat pe lista de ședință a comisiei din data de 18 mai, cu soluția ”Acordă termen la data de 25.05.2023, ora 14.00”. Așadar, în această după-amiază, ”cazul” va intra pe masa la judecare, iar într-o discuție cu reprezentanții presei locale, antrenorul echipei ARO, Ovidiu Tică, spune că:

”Sincer să fiu, nu cunosc exact ceea ce au cerut, era să spun cei de la Speed Academy, îmi cer scuze, cei de la Juventus Bascov… O echipă care în acest sezon a primit 9, 11, 22 sau câte goluri a luat, care cere ce? Nici noi nu știm! Cred că sunt niște jocuri de culise pe care noi nu le înțelegem, suntem târâți într-o mocirlă, din care, cu siguranță, vom ieși fără probleme. Cine ar putea să coordoneze totul, dacă nu echipa contracandidată la promovarea în liga a III-a? E clar, toată lumea știe acest aspect.”

  • Cea direct interesată ca ARO să piardă la ”masa verde” acel joc este clasata pe locul 2, Speed Academy Pitești, care, în această situația, ar trece pe locul 1 și ar fi principala favorită la câștigarea campionatului și mai apoi va juca barajul pentru promovarea în Liga 3. La Speed Academy joacă Cristian Bud și Alexandru Bourceanu.

Juventus Bascov nu s-a prezentat la rejucare

Miercuri, 24 mai, la Câmpulung ar fi trebuit să se rejoace meciul oprit în minutul 67, conform programării AJF, numai că, la ora stabilită, echipa oaspete, Juventus Bascov, nu s-a prezentat la joc.

În aceste condiții, după 15 minute de așteptare, brigada de arbitri a ieșit la centrul terenului cu jucătorii echipei gazdă, iar centralul a fluierat finalul jocului! 3-0 la ”masa verde”, rezultat confirmat și pe site-ul Asociației Județene de Fotbal Argeș, astfel că ARO Câmpulung a revenit în fruntea clasamentului, având, cu 3 etape înainte de final, prima șansă la câștigarea campionatului.

În caz de egalitate de puncte la finalul sezonului, ARO Câmpulung ar avea câștig de cauză datorită avantajului din meciurile directe (2-0 / 0-1), acesta fiind primul criteriu de departajare.

Text și video: Bogdan BURHAN (MuscelTv Câmpulung)

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inca-cinci-echipe-au-retrogradat-matematic-din-liga-3-printre-ele-fiind-fcsb-2-si-sanatatea-cluj-in-ultima-etapa-a-play-out-ului-se-vor-decide-ultimele-cinci-formatii-care-pica-in-liga-4-19272409

https://liga2.prosport.ro/liga-4/alexandru-bourceanu-revine-pe-gazon-la-trei-ani-si-jumatate-de-la-despartirea-de-gloria-buzau-va-lupta-pentru-promovare-alaturi-de-cristi-bud-impotriva-lui-florin-costea-si-mazarache-nici-19267393

https://liga2.prosport.ro/liga-4/video-imagini-incredibile-din-arges-unde-juniorii-trimisi-pe-teren-in-locul-seniorilor-care-nu-s-au-prezentat-pentru-a-nu-lua-multe-goluri-de-la-lider-au-refuzat-sa-mai-iasa-de-pe-19266140

Bogdan BURHAN 25 May. 2023, 13:12 Liga 4
Pe aceeași temă