ACSM Codlea este campioana din 2021 a Brașovului. Și-a obținut dreptul de a participa la barajul de promovare în Liga 3 cu o etapă înainte de finalul play-off-ului

Marius ANGHEL 07 May. 2021, 14:44 Liga 4
ACSM Codlea este campioana din 2021 a Brașovului. Și-a obținut dreptul de a participa la barajul de promovare în Liga 3 cu o etapă înainte de finalul play-off-ului

ACSM Codlea este campioana Ligii a 4-a Brașov, ediția 2020-2021, înainte cu o etapă de încheierea play-off-ului de desemnare a reprezentei județului la barajul de promovare în Liga 3.

La mijlocul săptămânii, miercuri, în etapa a 2-a a play-off-ului Ligii a 4-a Brașov, ACSM Codlea a câștigat cu 2-0, la Ghimbav, meciul cu ACS Steagu Roșu Brașov, prin golurile marcate de Georgian Pencea (17) și Mihai Pușcașu (57 – penalty), distanțându-se la șapte puncte de a doua clasată, chiar echipa pe care a învins-o.

Formația antrenată de Ciprian Ursu a acumulat 20 de puncte și cu o etapă înainte de finalul sezonului inedit este urmată de ACS Steagu Roșu Brașov (13 puncte), Olimpic Zărneşti (10 puncte) și Colţea Braşov (2 puncte).

Liga a 4-a Brașov începuse din toamna lui 2020 și a continuat în 2021 cu un play-off

În județul Brașov, campionatul Ligii 4 s-a reluat încă din toamna trecută, la fel ca în Hunedoara, în ciuda protocolului medical din pandemie costisitor pentru acest nivel. Cinci echipe au jucat pentru început, iar în pauza de iarnă, după opt etape disputate, Precizia Săcele s-a retras.

În 2021, cele patru echipe rămase active au continuat într-un play-off de desemnare a campioanei, cu toate meciurile disputate pe teren neutru, la Ghimbav. După două runde disputate în luna aprilie, ACSM Codlea s-a detașat la șapte puncte de a doua clasată, astfel că a devenit matematic campioana din 2021.

Dacă trupa din Codlea va merge la barajul de promovare, echipa clasată pe locul 2, ACS Steagu Roșu Brașov sau Olimpic Zărneşti, va fi răsplătită cu participarea în turul 1 al Cupei României, ediţia 2021-2022.

Rezultatele înregistrate în play-off-ul Ligii a 4-a Brașov:

Etapa 1, vineri, 30 aprilie
ACSM Codlea – Colțea Brașov 1-0
ACS Steagu Roșu Brașov – Olimpic Zărnești 2-1

Etapa 2, miercuri, 5 mai:
ACSM Codlea – ACS Steagu Roșu Brașov 2-0
Olimpic Zărnești – Colțea Brașov 4-1

Etapa a 3-a, sâmbătă, 8 mai:
ACSM Codlea – Olimpic Zărnești, ora 10:00
Colțea Brașov – ACS Steagu Roșu Brașov, ora 14:00

Tragerile la sorți pentru stabilirea barajelor au loc în 9 mai, respectiv 13 mai

Cum termenul limită în care AJF-urile trebuie să-și anunțe campioana din 2021 expiră sâmbătă noapte, 8 mai, FRF a decis să efectueze tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor de baraj din prima etapă în ziua de duminică, 9 mai, de la ora 10:00, potrivit informațiilor Liga2.ro.

Jocurile de baraj dintre campioanele din Liga 4 au loc la data de 12 mai. Nu toate campioanele din Liga 4 vor juca, fiindcă sunt insuficiente pentru a rezulta atâtea meciuri din care să reiasă 21 de calificate. Doar 24 de județe au organizat competiție în condițiile impuse de FRF. Așa se face că, în urma tragerii la sorți ce va avea loc în 9 mai, 18 din cele 24 de campioane vor merge automat în barajul al doilea, iar șase vor fi nevoite să joace pentru calificare.

Ulterior, în 13 mai, FRF organizează o nouă tragere la sorți, pentru stabilirea partidelor de baraj din a doua etapă, dintre echipele din Liga a 4-a și cele mai slabe din Liga 3. Acest baraj se joacă, de această dată, în dublă manșă, în datele de 16 și 23 mai.

Menţinerea/promovarea în Liga 3, ediţia 2021/2022, se va desfăşura în două etape:

  • Etapa I: tur preliminar pentru desemnarea campioanelor judeţene care vor participa la baraj (etapa a II-a). Data de desfăşurare este 12 mai 2021.
  • Etapa a II-a: baraj pentru menţinerea/promovarea în Liga 3, între echipele calificate din turul preliminar (etapa I) şi cele 21 de echipe care vor ocupa locurile retrogradabile (locurile 9-10 din fiecare serie plus cel mai slab loc 8 din cele zece serii) la finalul sezonului regular al competiţiei Liga 3, sezonul 2020-2021. Datele de desfăşurare ale celor două manşe sunt 16 şi 23 mai 2021.

În 17 județe, cât și București nu s-a organizat campionat

AJF-urile au fost obligate să își anunțe campioana din 2021 până în data de 8 mai, în decurs de o lună, cu condiția de a avea un miniturneu format din minimum patru echipe, în care fiecare să dispute cel puțin șapte jocuri.

Campioanele județene, unde este cazul, fiindcă nu toate AJF-urile au organizat Liga a 4-a în condițiile impuse de FRF, vor merge la un prim baraj de promovare în Liga 3, unde meciurile nu vor fi determinate prin tragere la sorți pe bază de criteriu geografic, ci direct, urmând să se joace pe teren neutru, la o distanță aproximativ egală între adversare. Câștigătoarele vor merge apoi în ”etapa a II-a” a barajului, unde vor întâlni echipele cele mai slabe din Liga 3.

Foto și video: CSM Codlea

Marius ANGHEL 07 May. 2021, 14:44 Liga 4
Pe aceeași temă