Cele mai slabe din Liga 3! Echipele care merg la barajul de menținere în cel de-al treilea eșalon fotbalistic. O fostă formație din Liga 2 a terminat sezonul cu doar 1 punct

Marius ANGHEL 02 May. 2021, 02:10 Liga 3
Cele mai slabe din Liga 3! Echipele care merg la barajul de menținere în cel de-al treilea eșalon fotbalistic. O fostă formație din Liga 2 a terminat sezonul cu doar 1 punct

Pe lângă aflarea ultimelor necunoscute privind primele clasate în toate cele zece serii și participarea lor la primul baraj de promovare în Liga 2, ultima etapă a Ligii 3, ediția 2020-2021, a clarificat, evident, și situația celor mai slabe echipe din acest sezon.

Cluburile care s-au situat după desfășurarea etapei a 18-a pe locurile 10, respectiv 9, cât și cel mai slab clasat loc 8 din toate cele 10 serii nu vor mai retrograda direct în Liga 4 ca urmare a schimbării sistemului competițional de către FRF cu patru etape înainte de final. În schimb, vor merge la un baraj în dublă manșă de evitare a retrogradării. Vor evolua contra câștigătoarelor unui prim baraj în care participă campioanele județene.

Ultima etapă a stabilit ultimele șapte echipe care merg la barajul de menținere în Liga 3

Unele dintre formațiile care urmau să meargă la barajul de menținere erau știute de mai multe etape, ținând cont că în acest sezon sunt echipe care au acumulat doar un punct în 18 etape sau cinci sau șase puncte.

Cu o etapă înainte de final, 14 dintre cele 21 de formații care urmau să ajungă la baraj erau cunoscute: CSM Pașcani, Bradu Borca (ambele din Seria 1), CSM Olteniţa (Seria 3), CS Baloteşti, Concordia Chiajna 2 (ambele din Seria 4), Kids Tâmpa Braşov (Seria 5), Academica Clinceni 2, Universitatea Craiova 2 (ambele din Seria 6), Minerul Costeşti (Seria 7), Fortuna Becicherecu Mic, Progresul Ezeriş (ambele din Seria 8), Industria Galda, CS Ocna Mureş (ambele din Seria 9) și Luceafărul Oradea (Seria 10).

În final, acestora li s-au alăturat și CS Făurei, Sportul Chiscani, Avântul Valea Mărului (toate din Seria 2), Recolta Gheorghe Doja (Seria 3), AFC Odorheiu Secuiesc (Seria 5), AFC Hermannstadt 2 (Seria 7) și Progresul Şomcuta Mare (Seria 10).

Cea mai echilibrată luptă s-a dat în Seria 5, unde cinci echipe au terminat la egalitate. În Seria 10, CSM Satu Mare a evitat barajul datorită rezultatelor directe cu Șomcuța Mare

Cea mai echilibrată luptă pentru evitarea pozițiilor de baraj s-a dat în Seria a 5-a, acolo unde nu mai puțin de cinci echipe au terminat la egalitate de puncte, 24: Olimpic Cetate Râșnov, AFC Astra 2, CSO Plopeni, KSE Târgu Secuiesc și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2.

Acestea au ocupat pozițiile 4-8, iar pentru aflarea echipei care s-a situat pe locul 8, posibil de baraj, a fost nevoie de un clasament special cu rezultatele directe dintre aceste cinci formații. Cea mai slabă a fost Sepsi OSK 2, care n-a fost cea mai modestă dintre cele 10 locuri 8 din Liga 3.

AFC Odorheiu Secuiesc a fost nefericita care a picat pe locul 9, cu 23 de puncte strânse în acest sezon. În timp ce ultima a fost Kids Tâmpa Brașov, cu 9 puncte.

O luptă dramatică s-a dat și în Seria 10, acolo unde CSM Satu Mare și Progresul Șomcuța Mare au terminat la egalitate pe locurile 8 și 9, însă formația din Satu Mare a avut rezultatele directe mai bune, astfel că a evitat locul 9, de baraj.

  • CS Balotești (Seria 4), fostă divizionară secundă mai multe sezoane, până în 2019, și Fortuna Becicherecu Mic (Seria 8), echipă unde ASU Poli și-a împrumutat o grupă de juniori, sunt rușinile Ligii 3, cu doar un punct acumulat în 18 meciuri din acest sezon. Nici să ai 5, 6, 7, 8 sau 9 puncte nu e o mândrie.

Avântul Valea Mărului, cel mai slab loc 8 din toate seriile Ligii 3

Cel mai slab loc 8 din cele zece serii ale Ligii 3 a fost ocupat în Seria a 2-a, acolo unde trupa gălățeană Avântul Valea Mărului a strâns doar 13 puncte în acest sezon, dintre care șase cu cele două echipe de sub ea.

Cea mai bine a sta Sănătatea Cluj, din Seria 9, cu 21 ocupate în total și rămasă cu 14 după scăderea rezultatelor obținute cu cele două echipe de sub ea.

Echipele clasate pe locul 8 în seriilor din care au făcut parte:

S1: Sporting Juniorul Vaslui – 20 puncte
S2: Avântul Valea Mărului – 13 puncte
S3: Gloria Albești – 19 puncte
S4: Rapid 2 – 17 puncte
S5: Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 – 24 puncte
S6: Petrolul Potcoava – 18 puncte
S7: CSM Jiul Petroşani – 19 puncte
S8: Gloria Lunca Teuz Cermei – 21 puncte
S9: Sănătatea Cluj – 21 puncte
S10: CSM Satu Mare – 19 puncte

Cele 21 de echipe care vor intra în barajul pentru rămânerea în Liga 3 sunt:

Seria 1: CSM Pașcani (6 puncte), Bradu Borca (9 puncte)
Seria 2: CS Făurei (9 puncte), Sportul Chiscani (9 puncte), Avântul Valea Mărului (13 puncte) / (Chiscani – Făurei 1-1, Făurei – Chiscani 0-1)
Seria 3: ACSM Oltenița (5 puncte), Recolta Gheorghe Doja (14 puncte)
Seria 4: CS Balotești (1 punct), Concordia Chiajna 2 (10 puncte)
Seria 5: Kids Tâmpa Braşov (9 puncte), AFC Odorheiu Secuiesc (23 puncte)
Seria 6: Academica Clinceni 2 (8 puncte), Universitatea Craiova 2 (9 puncte)
Seria 7: Minerul Costeşti (7 puncte), AFC Hermannstadt 2 (15 puncte)
Seria 8: Fortuna Becicherecu Mic (1 punct), Progresul Ezeriş (15 puncte)
Seria 9: Industria Galda (6 puncte), CS Ocna Mureş (16 puncte)
Seria 10: Luceafărul Oradea (8 puncte), Progresul Şomcuta Mare (19 puncte) / (Echipa din Șomcuța Mare a fost la egalitate cu CSM Satu Mare, dar rezultatele directe au fost decisive: CSM SM – Progresul ȘM 4-1, Progresul ȘM – CSM SM 1-1)

În cazul unui număr mai mic de oponenţi proveniţi din Liga 4, lista celor 21 de echipe de mai sus va fi ajustată corespunzător conform criteriilor de departajare prevăzute în ROAF.

Marius ANGHEL 02 May. 2021, 02:10 Liga 3
Pe aceeași temă