Liga 4 Suceava are campioană! Viitorul Liteni a învins LPS Suceava în finală și merge în barajul de promovare pentru Liga 3

Răzvan STÎNGĂ 07 May. 2021, 15:10 Liga 4

Asociația Județeană de Fotbal Suceava are și ea campioană la Liga 4 și, implicit, reprezentantă în barajul de promovare pentru Liga 3. Echipa care va fi în urnele tragerii la sorți în numele Sucevei este Viitorul Liteni, care s-a impus în fața celor de la LPS Suceava, cu scorul de 1-0.

Finala s-a jucat joi, 6 mai, pe stadionul Areni din Suceava. Singura reușită i-a aparținut lui Mihai Gheorghiță, în minutul 13, după o pasă a lui Mihai Guriță (48 de ani), fost jucător la Oțelul, Farul sau Steaua. Potrivit Gazeta Suceava, în partea a doua în special, LPS Suceava a fost aproape de gol în mai multe rânduri și a arătat ca echipa mai proaspătă, însă formația din Liteni a reușit să țină de rezultat și să se impună în cele din urmă.

Mihai Guriță și Daniel Bălan, vedetele echipei Viitorul Liteni 

Daniel Bălan, fostul fundaș al FCSB-ului, ajuns la 41 de ani, a fost rezervă neutilizată la Viitorul Liteni. El are șansa să promoveze în Liga 3 la o vârstă la care mulți sunt retrași din cariera de fotbalist. Daniel Bălan este dublu campion al României cu FCSB, în 2005 și 2006.

În CV-ul fundașului lateral mai figurează echipe precum FC Vaslui, FC Argeș, FC Botoșani și Omonia Nicosia (Cipru).

Tot la echipa din Liteni evoluează și atacantul Mihai Guriță, ajuns la 48 de ani și care are o formă fizică de invidiat pentru vârsta sa. Acesta a și pasat decisiv la singurul gol al meciului.

Guriță a evoluat de-a lungul carierei sale pentru Bucovina Suceava, Foresta Suceava, Oțelul Galați, Farul Constanța, Steaua, Gloria Buzău, Săgeata Stejau, Cetate Suceava, Rapid Suceava sau Sporting Suceava.

  • Viitorul Liteni: G. Niga – Oniu, V. Răzlog, P. Răzlog, Duțică, Gheorghiță, P. Bosancu, Corban,  R. Tomescu, Gliga, Guriță. Au mai intrat: Bijec, Netea, Păvăluc
    Rezerve neutilizate: Lucaciu, Ruxanda, Bălan, Velescu, Corban
    Antrenori: Demis Maranda și Cătălin Holca
  • LPS Suceava: Cosma – Florișteanu, Lăzăreanu, Șutu, Moroșanu, Popovici, R. Cimbru, Cîrstean, Horobeț, Maganu, Savin. Au mai intrat: Văleanu, Ieremie
    Rezerve neutilizate: Ilașcă, Cucinschi, Cristiacu
    Antrenori: Ovidiu Bosancu și Ovidiu Murariu

Opt echipe s-au luptat pentru titlul de campioană în Liga 4 Suceava 

Liga 4 Suceava a adus la start opt echipe, care au fost împărțite în două grupe. Viitorul Liteni a fost repartizată în Grupa A, în timp ce LPS Suceava în Grupa B. Cele două și-au câștigat clar grupele, în care au fost organizate meciuri în sistem tur-retur, șase pentru fiecare, și au evoluat astfel în finala de joi.

Viitorul Liteni a terminat neînvinsă Grupa A, cu 16 puncte, înregistrând cinci victorii și un egal. Golaverajul a fost de 16 goluri marcate și doar 3 primite (+13). Însă, diferența față de locul secund, Juniorul Suceava, a fost de numai trei puncte.

LPS Suceava a finalizat la rândul ei neînvinsă Grupa B, dar cu 14 puncte. A adunat patru victorii și două egaluri, marcând de 21 de ori și primind patru goluri.

Rezultatele înregistrate în faza grupelor Ligii a 4-a Suceava:

Etapa 1:
Grupa A: Juniorul Suceava – Siretul Dolhasca 3-0; Viitorul Liteni – Progresul Frătăuții Vechi 3-1
Grupa B: Recolta Fîntînele – Moldova Drăgușeni 1-2; LPS Suceava – Zimbru Siret 0-0

Etapa 2:

Grupa A: Juniorul Suceava – Progresul Frătăuții Vechi 6-0; Siretul Dolhasca – Viitorul Liteni 0-3
Grupa B: Moldova Drăgușeni – Zimbru Siret 4-0; Recolta Fîntînele – LPS Suceava 0-6

Etapa 3:

Grupa A: Viitorul Liteni – Juniorul Suceava 4-0; Progresul Frătăuții Vechi – Siretul Dolhasca 3-1
Grupa B: LPS Suceava – Moldova Drăgușeni 2-2; Zimbru Siret – Recolta Fîntînele 3-0

Etapa 4:

Grupa A: Juniorul Suceava – Siretul Dolhasca 3-0; Progresul Frătăuții Vechi – Viitorul Liteni 1-2
Grupa B: Moldova Drăgușeni – Recolta Fîntînele 5-0; Zimbru Siret – LPS Suceava 0-1

Etapa 5:

Grupa A: Progresul Frătăuții Vechi – Juniorul Suceava 0-4; Viitorul Liteni – Siretul Dolhasca 3-0
Grupa B: Zimbru Siret – Moldova Drăgușeni 0-2; LPS Suceava – Recolta Fîntînele 9-0

Etapa 6:

Grupa A: Juniorul Suceava – Viitorul Liteni 1-1; Siretul Dolhasca – Progresul Frătăuții Vechi 0-3
Grupa B: Moldova Drăgușeni – LPS Suceava 2-3; Recolta Fîntînele – Zimbru Siret 2-3

În urma celor șase etape, clasamentele celor două grupe ale Ligii a 4-a Suceava au arătat astfel:

  • Grupa A: 1. Viitorul Liteni – 16 puncte; 2. Juniorul Suceava – 13 puncte; 3. – Progresul Frătăuții Vechi – 6 puncte; 4. Siretul Dolhasca – 0 puncte
  • Grupa B: 1. LPS Suceava – 14 puncte; 2. Moldova Drăgușeni – 13 puncte; Zimbru Siret – 7 puncte; 4. Recolta Fîntînele – 0 puncte

18 din cele 24 de campioane de Liga 4 vor merge direct în barajul al doilea de promovare 

AJF-urile care au anunțat că vor organiza mini-campionate în acest sezon, în termenii Federației Române de Fotbal, pentru a trimite reprezentante în baraj, au termen limită pentru desemnarea campioanei până pe 8 mai. O zi mai târziu, duminică, 9 mai, de la ora 10:00, va avea loc tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor din barajul cu numărul unu.

Însă, puține dintre campioanele județene din Liga 4 vor juca două baraje, majoritatea urmând să evolueze într-un singur baraj pentru promovare, în al doilea, cu formațiile din Liga 3. Pentru că doar 24 de județe s-au putut organiza pentru acest sezon, regulamentul Federației Române de Fotbal prevede următoarele:

  • dacă numărul de echipe desemnate de AJF/AMFB va fi mai mare de 21, dar mai mic de 42, prin tragere la sorţi se va stabili un număr de jocuri astfel încât să rezulte un număr de 21 de echipe calificate în Etapa a II-a”.

Așa se face că, în urma tragerii la sorți ce va avea loc pe 10 mai, 18 din cele 24 de campioane vor merge automat în barajul cu numărul doi. Iar restul echipelor, șase, va juca una împotriva celeilalte, pe teren neutru, pentru completarea celorlalte locuri vacante, până la 21. Cele șase partide din primul baraj vor avea loc pe 12 mai.

O zi mai târziu, pe 13 mai, se va efectua tragerea la sorți pentru stabilirea celui de-al doilea baraj, între echipele de Liga 4 și ultimele clasate din Liga 3.

Foto: Dănuț Chidoveț (Gazeta de Suceava)

Răzvan STÎNGĂ 07 May. 2021, 15:10 Liga 4
Pe aceeași temă