FC Brașov, test cu șase goluri cu liderul Ligii a 4-a Brașov. Kirilenko și Chică-Roșă au fost printre marcatori cu ACSM Codlea

Adi MARICA 10 Mar. 2023, 10:35 Liga 2

Pentru a le da ritm de joc fotbaliștilor din lot care au evoluat mai puțin sau deloc în startul acestui an, în primele două partide oficiale din Liga 2, Dan Alexa a perfectat, joi seara, un amical cu ACSM Codlea, liderul Ligii a 4-a Brașov. Partida s-a disputat pe terenul formației din liga județeană și a fost câștigată de FC Brașov cu scorul de 5-1 (2-1).

ACSM Codlea a marcat prima în amicalul cu FC Brașov

Surpinzător, ACSM Codlea a deschis scorul în startul meciului, prin Mihai ”Jerry” Badea (12), brașovenii reușind să revină pe finalul reprizei prin reușitele lui Kirill Kirilenko (41 – penalty) și Diogo Izata (45).

În partea secundă, pe fondul schimbărilor de jucători, trupa lui Dan Alexa a reușit să mai marcheze de trei ori, prin Luca Florică (55) și Adi Chică-Roșă (75, 86), ambii fără minute jucate în primele două etape, fiindcă revin după accidentări. În acest test, antrenorul nu s-a putut baza pe Diallo din cauza unei accidentări, însă oricum francezul a fost integralist în meciul de sâmbătă cu Unirea Constanța.

Antrenament pentru meciul cu Slobozia

Dan Alexa s-a declarat mulțumit de testul cu ACSM Codlea și spune că elevii săi au făcut un antrenament bun pentru meciul cu Unirea Slobozia, ultimul din sezonul regular.

”Un amical în care am urmărit să le dau minute jucătorilor noi care nu au jucat foarte mult. Important este că nu ne-am ales cu jucători accidentați. Un test bun si un antrenament reușit pentru meciul de la Slobozia. Chiar le mulțumesc celor de la Codlea pentru modul în care ne-au primit”, a spus Dan Alexa.

De cealaltă parte, Ciprian Ursu, antrenor – jucător la ACSM Codlea, a spus că amicalul cu FC Braşov a fost ”o experiență frumoasă pentru juniori”. ”Chiar dacă am avut câteva absențe, în prima repriză am reușit să deschidem scorul, însă, din păcate, nu am reușit să gestionăm ultimele minute când am primit două goluri. În partea secundă am dat șansa juniorilor să joace și pentru ei a fost cu adevărat o experiență frumoasă pentru că au avut ocazia să întâlnească cu jucători de valoare din Liga 2”, a spus Ciprian Ursu, care a fost nevoit să părăsească terenul în minutul 30 din cauza unei accidentări.

În ultima etapă a sezonului regular al Ligii 2, FC Brașov va juca duminică, în deplasare, de la ora 13:00, cu Unirea Slobozia. FC Brașov ocupă locul 9, cu 27 de puncte, iar Unirea Slobozia se află pe poziția a 5-a, cu 30 de puncte. Este singurul joc din runda a 19-a în care se întâlnesc două echipe aflate încă în lupta pentru accederea în play-off.

ACSM Codlea: Moldoveanu – Tița, Moasa, Ruset, Dragomir – Toderascu, Vasiloi, Oprea, Ursu – Badea, Marin
Au mai intrat: Negoiță, Foca, Drăgan, Roman, Palade, Spatariu, Al. Oprea, Frăsineanu, Roscan, Pencea, Grancea
Antrenor: Ciprian Ursu

FC Brașov: Ureche – Sorsa, Marc, Vasu – Sg. Pîrvulescu, Vas. Constantin, Rob. Boboc, Kirilenko – Florică, Angelov, Lambrinoc
Au mai intrat: Șt. Dobre, Mutu – M. Burlacu, Fustar, Tud. Olteanu, Lascu, Saim Tudor, Diogo Izata, Dumbravă, Spataru, Mitrov, Cociș, Chică-Roșă
Antrenor: Dan Alexa

Foto: FC Brașov

Adi MARICA 10 Mar. 2023, 10:35 Liga 2
Pe aceeași temă