Maramureș, primul județ care și-a desemnat campioana la Liga 4! CSM Sighetu Marmației, echipa antrenată de Romulus Buia, a câștigat clar finala

Răzvan STÎNGĂ 28 Apr. 2021, 19:57 Liga 4
Maramureș, primul județ care și-a desemnat campioana la Liga 4! CSM Sighetu Marmației, echipa antrenată de Romulus Buia, a câștigat clar finala

Maramureș este primul județ care și-a aflat campioana în Liga 4, sezonul 2020 / 2021. CSM Sighetu Marmației, echipa antrenată de Romulus Buia, și-a revendicat acest drept în urma succesului de miercuri, 28 aprilie, 3-0 cu ASFC Lăpușul Târgu Lăpuș.

CSM Sighetu Marmației, campioana Ligii 4 Maramureș! 

Liga 4 Maramureș s-a jucat în termenii minimi impuși de Federația Română de Fotbal, în urma cărora Asociațiile Județene de Fotbal își pot desemna campioanele în acest sezon desfășurat în condiții speciale, din cauza pandemiei. Pe lângă CSM Sighetu Marmației și ASFC Lăpușul Târgu Lăpuș, în competiție au mai luat startul ACS Avântul Bârsana și ACS Salina Ocna Șugatag.

S-au jucat în primă fază meciuri tur-retur, adică șase partide pentru fiecare, iar a șaptea partidă, finala, s-a disputat între primele două clasate.

În primele șase meciuri, CSM Sighetu Marmației a câștigat patru, a remizat o singură dată și a înregistrat un eșec. A acumulat 13 puncte și a avut un golaveraj de 17 goluri marcate și șase primite.

Etapa 1:

  • CSM Sighetu Marmației – ACS Salina Ocna Şugatag 6-2
  • ASFC Lăpușul Târgu Lăpuș – ACS Avântul Bârsana 4-1

Etapa 2:

  • ACS Avântul Bârsana – CSM Sighetu Marmației 0-5
  • ACS Salina Ocna Şugatag – ASFC Lăpușul Târgu Lăpuș 0-5

Etapa 3:

  • ACS Avântul Bârsana – ACS Salina Ocna Şugatag 1-1
  • ASFC Lăpușul Târgu Lăpuș – CSM Sighetu Marmației 0-2

Etapa 4:

  • ACS Salina Ocna Şugatag – CSM Sighetu Marmației 0-2
  • ACS Avântul Bârsana – ASFC Lăpușul Târgu Lăpuș 2-1

Etapa 5:

  • CSM Sighetu Marmației – ACS Avântul Bârsana 1-3
  • ASFC Lăpușul Târgu Lăpuș – ACS Salina Ocna Şugatag 7-1

Etapa 6:

  • ACS Salina Ocna Şugatag –  ACS Avântul Bârsana 2-5
  • CSM Sighetu Marmației – ASFC Lăpușul Târgu Lăpuș 1-1

În urma celor șase etape, clasamentul după care s-a stabilit finala a arătat astfel:

  1. CSM Sighetu Marmației – 13 puncte
  2. ASFC Lăpușul Târgu Lăpuș – 10 puncte
  3. ACS Avântul Bârsana – 10 puncte
  4. ACS Salina Ocna Şugatag – 1 punct

Liga 4 Maramureș s-a terminat în mai puțin de două săptămâni

CSM Sighetu Marmației a câștigat de o manieră clară jocul cu ASFC Lăpușul Târgu Lăpuș, cu 3-0, și este învingătoarea Ligii 4 Maramureș, primul județ care și-a anunțat campioana în acest sezon. Competiția s-a jucat într-un ritm alert și s-a terminat în timp record. Meciurile din prima etapă s-au disputat pe 16 aprilie, iar după mai puțin de două săptămâni s-a aflat numele campioanei.

Finala CSM Sighetu Marmației –  ASFC Lăpușul Târgu Lăpuș nu a mai fost transmisă, deși inițial pe pagina de Facebook a formației lui Romulus Buia se anunța că aceasta va putea fi urmărită live.

Meciul nu se mai transmite live. Vă vom ține la curent cu scorul”, a fost mesajul ulterior al clubului.

Romulus Buia, numit antrenor la CSM Sighetu Marmației înainte de începerea sezonului 

Romulus Buia (50 de ani) a fost numit antrenor la CSM Sighetu Marmației înainte de începerea competiției, în a doua parte a lunii martie. Buia a fost prezentat, deși nu se știa momentul în care campionatul va începe. AJF Maramureș nu decisese la acel timp dacă și cum va avea loc întrecerea din acest sezon.

Anterior, Romulus Buia a fost director tehnic la ACS Poli, funcție pe care a fost numit în septembrie anul trecut. El îndeplinise același rol și la Minaur Baia Mare, înainte de ACS Poli. Ultima experiență de antrenor se încheiase în noiembrie 2019, când a pregătit-o pe Fotbal Comuna Recea. Anterior, el a mai fost antrenor la FC Maramureș.

Cariera de fotbalist a lui Romulus Buia a fost marcată de echipe mari la nivelul României. Pe lângă experiențele de la Universitatea Craiova, Dinamo și Politehnica Timișoara, și-a mai trecut în dreptul său și alte formații, precum Progresul Șomcuta Mare, Sportul Studențesc, Rocar București, Gloria Bistrița, Pandurii Târgu Jiu, Minerul Valea Copcii, Fortuna Covaci, FC Chișoda sau FC Maramureș.

În afara României a evoluat doar pentru o singură echipă, Germinal Beerschot (Belgia). Romulus Buia nu a apucat să îmbrace de prea multe ori tricoul naționalei. A prins doar două meciuri.

Foto și video: Club Sportiv Municipal Sighetu Marmației

https://liga2.prosport.ro/liga-4/cs-eforie-are-in-lot-un-jucator-care-a-evoluat-in-preliminariile-din-europa-league-si-liga-campionilor-echipa-de-liga-4-de-pe-litoral-vrea-sa-promoveze-19180676

https://liga2.prosport.ro/liga-4/in-doar-24-de-judete-se-disputa-campionat-de-liga-4-jumatate-functioneaza-pe-minimul-impus-de-frf-pentru-a-i-se-recunoaste-campioana-din-2021-nu-toate-echipele-vor-juca-doua-baraje-pentru-a-promova-19180663

https://liga2.prosport.ro/liga-4/s-a-dat-startul-in-liga-4-si-in-mures-mircea-bucur-am-gasit-solutia-si-am-pornit-la-drum-cele-12-echipe-inscrise-in-competitie-19179900

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 28 Apr. 2021, 19:57 Liga 4
Pe aceeași temă