ACSM Codlea a câștigat Cupa României în Brașov. Învinsa pierdea oricum jocul la ”masa verde”, fiindcă a utilizat cu bună știință un jucător suspendat: ”Merita să joace și ne-am asumat!”

Adi MARICA 09 Jun. 2022, 12:12 Cupa României

ACSM Codlea a câștigat Cupa României – faza județeană Brașov, scor 3-2 (2-1) în finala cu Aripile Brașov.

ACSM Codlea, locul 2 în Liga a 4-a Brașov, a început în forță finala Cupei, iar elevii lui Ciprian Ursu s-au desprins repede cu golurile marcate de George Munteanu și Alin Gerotă. Cei de la Aripile au reușit să reducă din diferență până la pauză cu golul lui Tudor Popa, iar în partea secundă Alex Brănescu a restabilit egalitatea cu un gol fabulos din lovitură liberă de la marginea careului, direct în vinclul porții lui Arnaut!

Finalul jocului desfășurat pe stadionul Tineretului din Brașov a fost pe contre, iar Vasile Oprea a adus victoria codlenilor. ”Știam că va fi dificil cu Aripile. A fost o finală spectaculoasă pentru că ambele echipe joacă deschis. Sezonul trecut am câștigat campionatul și Supercupa, acum am luat și Cupa”, a declarat Ciprian Ursu, antrenorul-jucător al câștigătoarei Cupei, faza județeană Brașov.

Claudiu Iszak a jucat deși era suspendat! ”Ne-am asumat!”

Cei de la Aripile Brașov au folosit intenționat în finală un jucător aflat în stare de suspendare! Este vorba de portarul Claudiu Iszak (18 ani)!

Interesant este că pe banca de rezerve s-a aflat portarul Manu Iszak (48 de ani), tatăl lui Claudiu. ”Împreună cu jucătorii am decis ca portarul Claudiu Iszak să joace! De ce? A jucat toate meciurile în campionat și în Cupă. Claudiu a dovedit că este un portar de mare viitor și a demonstrat că are calitate și în finala de azi. Merita să joace și ne-am asumat!” a precizat Lucian Fleșeriu, președintele celor de la Aripile Brașov.

”Regulamentul e clar, în Cupă se stă la doua galbene și chiar i-am anunțat pe cei de la Aripile că jucătorul este suspendat”, a reacționat Ion Floricel, directorul AJF Brașov.

În cazul în care Aripile Brașov ar fi câștigat pe teren finala, cei de la ACSM Codlea ar fi obținut trofeul la ”masa verde”. Regulamentar, jocul va fi decis oricum la ”masa verde”, scorul oficial urmând a fo 3-0 la ”masa verde”, cu 3-2, cât a fost pe teren.

”Au fost câțiva jucători care nu au mai fost concentrați când au văzut că adversarul are un jucător suspendat. Și noi am avut jucători suspendați pentru finală. Ce trebuia să facem? Să-i băgăm în teren? Nu! Am vrut să-i batem pe teren și mă bucur că am reușit”, a precizat Ciprian Ursu.

Președintele AJF Brașov, Octavian Goga, a întârziat festivitatea de premiere

Jucătorii celor două finaliste au așteptat câteva minute pe gazon pentru festivitatea de premiere.

Motivul? Șeful AJF Brașov, Octavian Goga, a ajuns mai târziu la stadion.

Goga, vicepreședinte al FRF, a fost plecat cu delegația României la meciurile din Liga Națiunilor, iar de la București a făcut o cursă contracronometru pentru a ajunge la festivitatea de premiere de la stadionul Tineretului.

  • ACSM Codlea – Aripile Brașov 3-2
    Au marcat: George Munteanu 17, Gerotă 26, Vasile Oprea 74 / Tudor Popa 27, Alex Brănescu 68
  • ACSM Codlea: Arnaut – Dragomir, Cretulescu, Tița (Ruset 26), Stana – Oprea (Mirceoiu 85), Ursu, Stan, Pușcașu, Munteanu (Capverde 85), Gerotă
    Antrenor: Ciprian Ursu
  • Aripile Brasov: Cl. Iszak – Grigoraș, Matei (Diaconu 80), Ciorasteanu (Sandu 46), Bot (Cărbune 85) – Lengyel (Georgescu 55), T. Popa (Pelo 46), Scutariu, Brănescu – Corlan, M. Badea
    Antrenor: Mircea Simion
  • Arbitri: Andrei Urs – Mirel Pepine, Radu Alexandru – Rareș Pădurariu. Observatori: Ion Floricel, Mihai Băcescu.

Campioni la civilizație: au lăsat vestiarele lună!

La finalul jocului, fotbaliștii și antrenorii echipelor ACSM Codlea și Aripile Brașov au dat o lecție de civilizație și au făcut curat lună în vestiare!

Imaginile au fost făcute publice de unul dintre angajații bazei sportive. ”Două echipe cu sportivi educați, civilizați, manierați și cu un puternic simț de răspundere. În ultimii doi ani nu am văzut o altă echipă care să lase vestiarul exemplar de curat. Jos pălăria atât pentru ACSM Codlea și Aripile Brașov!”, este mesajul postat de Ghiță Luculescu, unul dintre angajații de la stadionul Tineretului.

Pe arena brașoveană își dispută meciurile oficiale FC Brașov (Liga 2) și SR Brașov (Liga 3).

Olimpic Zărnești și ACSM Codlea reprezintă județul Brașov la barajul de promovare în Liga 3, respectiv faza regională a Cupei României

În acest sezon, Liga a 4-a Brașov a fost câștigată de echipa Olimpic Zărnești, aceasta urmând a reprezenta județul la barajul de promovare în Liga 3 contra campioanei din județul Sibiu, Inter Stars Sibiu. Reprezentanta județului Brașov va fi gazdă în manșa tur, în data de 18 iunie 2022, de la ora 18:00, iar echipa din Sibiu va organiza returului, la 25 iunie 2022, de la ora 17:30.

Pe 6 iulie, ACSM Codlea va juca în faza regională a Cupei României, alături de câștigătoarele altor două județe limitrofe.

Foto și video: CSM Codlea și Monitorul Expres

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/finala-inedita-de-cupa-romaniei-in-caras-severin-doua-echipe-de-liga-5-si-au-disputat-trofeul-nera-bogodint-va-reprezenta-judetul-la-nivel-national-19234424

https://liga2.prosport.ro/liga-4/recent-infiintata-magica-balta-caransebes-noua-campioana-de-la-caras-severin-echipa-suporterilor-gugulani-vrea-sa-joace-in-liga-3-dar-va-avea-un-adversar-dificil-la-baraj-19234436

https://liga2.prosport.ro/liga-4/campioanele-ligii-4-calarasi-si-ligii-4-bucuresti-au-fost-decise-cele-doua-vor-juca-una-din-finalele-pentru-promovarea-in-liga-3-19234400

https://liga2.prosport.ro/liga-4/olimpic-zarnesti-este-noua-campioana-a-ligii-a-4-a-brasov-mihai-stere-a-fost-un-sezon-pe-care-l-am-dominat-de-la-un-capat-la-altul-adversarul-pe-care-il-va-intalni-la-barajul-de-p-19232671

https://liga2.prosport.ro/liga-4/teodor-birt-presedinte-fc-inter-speram-la-un-parcurs-foarte-bun-nu-neaparat-la-unul-fara-greseala-maine-daca-am-juca-in-liga-3-cu-actualul-lot-am-fi-in-prima-jumatate-a-clasamentului-19233332

Adi MARICA 09 Jun. 2022, 12:12 Cupa României
Pe aceeași temă