CSA Aurul Brad, campioana Ligii 4 Hunedoara! A înregistrat victorii pe linie în final four și va reprezenta județul în barajul pentru Liga 3

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 29 Apr. 2021, 15:38 Actualizat: 29 Apr. 2021, 15:44 Liga 4

Județul Hunedoara are campioană la Liga 4! Echipa care și-a câștigat dreptul de a lupta pentru un loc în Liga 3 este CSA Aurul Brad, în urma unei desfășurări aticipe a sezonului, Hunedoara fiind unul din puținele județe în care s-a jucat fotbal în 2020.

Campioana în Liga 4 Hunedoara s-a stabilit în urma unui final four 

În Liga 4 Hunedoara s-au disputat nouă meciuri, echivalentul unui tur de campionat, anul trecut, pentru acest sezon 2020 / 2021. Stagiunea a fost oprită apoi, iar în această primăvară trebuia să se reia prin disputarea restului de etape rămase, nouă, dar și a unor restanțe, în număr de 11. Cum FRF anunțat că județele trebuie să-și anunțe campioanele până pe 8 mai, AJF Hunedoara a schimbat strategia și și-a stabilit reprezentanta miercuri, 28 aprilie.

A decis să se dispute în primă fază cele 11 restanțe, după care să se intre în sistem de tip final four, în care primele patru clasate din acel moment să joace între ele pentru desemnarea campioanei. Înaintea final four-ului, punctele obținute în sezonul regular au fost înjumătățite și a început astfel:

  1. CSA Aurul Brad – 12 puncte
  2. CSO Retezatul Haţeg – 11 puncte
  3. S. ”Gloria” al Orașului Geoagiu – 9 puncte
  4. CS Inter Petrila – 8 puncte

Apoi s-au jucat trei etape, câte un meci fiecare cu fiecare:

Etapa 1:

  • CSA Aurul Brad – C.S. ”Gloria” al Orașului Geoagiu 3-1
  • CSO Retezatul Haţeg – CS Inter Petrila 2-1

Etapa 2:

  • CS Inter Petrila – CSA Aurul Brad 0-1
  • CSO Retezatul Haţeg – C.S. ”Gloria” al Orașului Geoagiu 3-1

Etapa 3:

  • CSA Aurul Brad – CSO Retezatul Haţeg 1-0
  • C.S. ”Gloria” al Orașului Geoagiu – CS Inter Petrila 3-1

CSA Aurul Brad, victorii pe linie în final four!

În urma acestor rezultate, cei din Brad, cu victorii pe linie, trei din trei, au câștigat campionatul Ligii 4 Hunedoara cu un total de 21 de puncte, urmați de CSO Retezatul Haţeg (17 puncte), C.S. ”Gloria” al Orașului Geoagiu (12 puncte) și CS Inter Petrila (8 puncte).

Până acum, doar Liga 4 Maramureș și-a mai desemnat campioana în termenii regulamentari impuși de Federația Română de Fotbal și va avea echipă pentru barajul de promovare în Liga 3. Județul va fi reprezentat de CSM Sighetu Marmației, antrenată de Romulus Buia.

Foto: Aurul Brad 

 

 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 29 Apr. 2021, 15:38 Actualizat: 29 Apr. 2021, 15:44 Liga 4
Pe aceeași temă