Baraje promovare în Liga 2 | CSM Focşani și CS Dinamo joacă finala! Au eliminat în semifinale SCM Râmnicu Vâlcea, în ultimul minut al reprizelor de prelungiri, și CSC Ghiroda şi Giarmata Vii

Marius ANGHEL, Anda DELIU 12 Jun. 2024, 20:01 Liga 3
Baraje promovare în Liga 2 | CSM Focşani și CS Dinamo joacă finala! Au eliminat în semifinale SCM Râmnicu Vâlcea, în ultimul minut al reprizelor de prelungiri, și CSC Ghiroda şi Giarmata Vii

UPDATE: În semifinalele mini-turneului care decide a șasea promovată în Liga 2 au ieșit câștigătoare CSM Focșani și CS Dinamo București.

Prima finalistă a fost CS Dinamo, care a revenit de la 0-1 pe teren propriu cu CSC Ghiroda şi Giarmata Vii și a câștigat cu 3-1. Pentru 1-1 a înscris dintr-un penalty, iar apoi, la acest rezultat, a beneficiat de un gol anulat eronat pentru Ghiroda de către arbitrul FIFA Marian Barbu.

CSM Focşani a revenit de la 0-1 cu 1-2 contra SCM Râmnicu Vâlcea, s-a intrat în prelungiri cu tabela arătând 2-2, iar în ultimul minut al repreizelor de prelungiri a punctat Alexandru Zaharia pentru 3-2 și pentru calificarea în finală.

Finala dintre CSM Focșani și CS Dinamo, programată la Focșani, are loc sâmbătă, de la ora 17:30.


CSM Focşani, CS Dinamo Bucureşti, SCM Râmnicu Vâlcea și CSC Ghiroda şi Giarmata Vii sunt cluburile din Liga 3, învinse în faza finală a barajului de promovare, care primesc o a doua șansă la accederea în Liga 2.

Doar în această vară, datorită faptului că Liga 2 trece de la 20 la 22 de participante din sezonul 2024-2025, din Liga 3 vor urca șase echipe în loc de cinci. Pentru determinarea celei de-a șasea echipe nou-promovate, FRF a ales să dea o șansă învinselor din finale, însă doar pentru patru dintre cele cinci.

Ulterior, FRF a organizat o tragere la sorți pentru stabilirea celor două noi semifinale care, ulterior, determină finala din care va promova a șasea echipă în această vară din Liga 3 în Liga 2, iar meciurile rezultate au fost: CSM Focşani – SCM Râmnicu Vâlcea și CS Dinamo Bucureşti – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii.

Partidele, care de această dată au loc într-o singură manșă, se dispută astăzi, 12 iunie 2024, de la ora 17:30, pe stadioanele Milcovul, din Focşani (Vrancea), și Dinamo, din București, stabilite astfel tot în urma tragerii la sorți.

CSM Focşani, CS Dinamo Bucureşti, SCM Râmnicu Vâlcea și CSC Ghiroda şi Giarmata Vii primesc o a doua șansă la promovarea în Liga 2

În urma rezultatelor înregistrate în meciurile retur ale fazei finale a barajului de promovare din Liga 3, Metalul Buzău, CS Afumați, AFC Câmpulung Muscel, FC Bihor Oradea și Unirea Ungheni au ieșit câștigătoare și au devenit primele cinci promovare în Liga 2, pentru sezonul 2024-2025.

Doar în această vară, datorită faptului că Liga 2 trece de la 20 la 22 de participante din sezonul 2024-2025, din Liga 3 vor promova șase echipe în loc de cinci. Pentru aflarea celei de-a șasea echipe care urcă un eșalon, FRF a ales să dea o șansă învinselor din finale, însă doar pentru patru dintre el. Astfel, pe baza clasamentului rezultatelor înregistrate de finalistele învinse în barajele din semifinală și finală, CSM Focşani, CS Dinamo Bucureşti, SCM Râmnicu Vâlcea și CSC Ghiroda şi Giarmata Vii au primit noua șansă, în timp ce Gloria Bistrița Năsăud, cea mai slab clasată, va continua cu siguranță în Liga 3.

Cele patru formații vor juca o nouă semifinală și, după caz, finală, de această dată într-o singură manșă, pentru un al șaselea loc care duce în Liga 2.

Semifinalele au loc în data de 12 iunie, în timp ce finala se joacă la 15 iunie.

În urma tragerii la sorți efectuată de FRF în data de 7 iunie, au rezultat semifinalele într-o singură manșă CSM Focşani – SCM Râmnicu Vâlcea și CS Dinamo Bucureşti – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, organizate de CSM Focșani și CS Dinamo, care au fost extrase din urnă prima, respectiv a treia. Reprezentanții FRF au transmis că echipa gazdă a finalei va fi câștigătoarea din semifinala CSM Focșani – SCM Râmnicu Vâlcea.

CSM Focşani – SCM Râmnicu Vâlcea, duel între a doua clasată din Seria 2 și liderul din Seria 6

CSM Focşani s-a clasat pe locul 2 în Seria 2 a Ligii 3 la finalul play-off-ului, la 21 de puncte în spatele Metalului Buzău. A ajuns în faza finală a barajului după ce în semifinală a trecut de Bucuvina Rădăuți, liderul din Seria 1, după 2-0 acasă și 1-1 în deplasare. În faza finală, în care a întâlnit colega din campionat Metalul Buzău, a câștigat cu 2-1 pe teren propriu, în manșa tur, iar în retur, la Buzău a cedat cu scorul de 0-2.

SCM Râmnicu Vâlcea a câștigat Seria 6 a Ligii 3, cu un avans de cinci puncte față de Vediţa Coloneşti. În faza semifinală a barajului de promovare a trecut de Olimpic Zărneşti, a doua clasată din Seria 5. A fost 1-0 la Zărnești și 6-0 la Râmnicu Vâlcea. Ulterior, în faza finală, vâlcenii au pierdut dubla întâlnire cu AFC Câmpulung Muscel, liderul din Seria 5. A fost 2-1 în municipiul din județul Argeș și doar un 0-0 în Zăvoi.

Pentru CSM Focșani, calificarea în faza finală a barajului de promovare în Liga 2 a fost o premieră, după ce la precedenta experiență, în 2022, a pierdut faza semifinală cu Dante Botoșani (0-0 la Focșani și 1-2 la Bucecea).

În schimb, pentru SCM Râmnicu Vâlcea, participarea doar în Liga 3 a fost o premieră, ea fiind o nou-promovată în acest campionat în vara trecută.

CS Dinamo Bucureşti – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, bătălia dintre liderii din Seriile 4 și 7

În cealaltă nouă semifinală se întâlnesc CS Dinamo Bucureşti și CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, adică liderii seriilor în care au activat în acest sezon de Liga 3, 4, respectiv 7. Ghiroda trebuia să joace în Seria 8, însă FRF a mutat-o în vara trecută în Seria 7, alături de echipele din Oltenia, pentru a aduce în Seria 8 o echipă din Crișana, pe FC Bihor Oradea, în precedentele două sezoane activă în Seria 10!

În faza semifinală a barajului de promovare, CS Dinamo a trecut fără probleme de Dunărea Călărași, a doua clasată din Seria 3. A fost 3-1 la Călărași și 1-0 la București. În schimb, în finală, s-a împotmolit de CS Afumați, liderul din Seria 3. Trupa ilfoveană a câștigat atât în tur, acasă, cu 1-0, cât și în retur, în ”Ștefan cel Mare”, cu 2-0.

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii a trecut în faza semifinală de SSU Politehnica Timișoara, a doua clasată din Seria 8, după 2-0 la Timișoara și 0-1 la Ghiroda. În finală a avut un tur cu un arbitraj scandalos pe teren propriu, 2-2 cu FC Bihor, cu orădenii egalând din nouă penalty-uri controversate acordate de Mihai Motan, iar returul a fost pierdut cu scorul de 0-3 în fața locul 1 din Seria 8.

CS Dinamo este la al doilea sezon în care a activat în Liga 3 și este la prima experiență a barajelor de promovare. În schimb, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii a mai avut o experiență cu barajele acum două sezoane, când a pierdut în faza semifinală contra CSM Reșița, după 0-1 acasă și 1-1 în deplasare.

Semifinale mini-turneu de determinare a celei de-a șasea echipe promovate în Liga 2:

CSM FOCŞANI (l2S2) – SCM RÂMNICU VÂLCEA (l1S6) 3-2 – prelungiri

Stadion: Milcovul (Focşani – Vrancea).
Arbitru: Sebastian Colţescu (Bucureşti). Asistenți: Mihăiță Necula (Bucureşti) și Cristian Daniel Ilinca (Craiova). Rezervă: Robert Avram (Piteşti). Observator arbitri: Andrei Ioniță (Bucureşti). Delegat joc: Ionuţ Sebastian Dragomir (Gălbinaşi – Buzău).

CSM Focșani: S. Preda – Săpunaru (cpt.), Perju, Ciopa, Tamași, Jun Toba (Cr. Ciobanu 63′), Andr. Mazilu (Al. Dumitru 46′, Dim. Toader 101′), Gorovei (R. Ungurianu 68′), Rob. Enache, Mih. Stancu, Tchassem (Al. Zaharia 46′)
Rezerve neutilizate: R. Niczuly – Dănilă, Mih. Negoiță, Dr. Oprea
Antrenor: Călin Moldovan

SCM Râmnicu Vâlcea: Gherguș – Lăzărescu, Fl. Pîrvu (Simeanu 90′), C. Neagu (M. Iordache 72′), Tilioiu (Bg. Geantă 90′), Bărbuți, R. Georgescu, Ov. Popescu, I. Lazăr, Trașcă (cpt.)(Bîrzan 114′), Vl. Ionescu (I. Olaru 78′)
Rezerve: Dav. Dumitru – L. Turcu, Săraru, Orbișor
Antrenor: Gabriel Mangalagiu

Final de joc pe stadionul Milcovul, unde CSM Focșani dă lovitura în ultimul minut al reprizelor de prelungiri. 3-2 pentru Focșani în semifinala cu SCM Râmnicu Vâlcea
♦Min 120 2-1 Centrare din dreapta, Simeanu respinge cu capul din 6 metri așa cum nu se face, în centru, în fața careului, Alexandru Zaharia preia cu dreptul și nu iartă din 16 metri. Trage din drop lângă bara di nstânga și decide a doua echipă calificată în finala care determină a șasea promovată în Liga 2
♦Min 112
Nu mai riscă nici jucătorii Focșaniului și meciul pare să se îndrepte către lovituri de departajare. Vâlcea preferă să se apere și să-și țină la distanță adversarii. Trașcă acuză o accidentare
♦Min 95
Ungurianu centrează din dreapta careului în fața porții, mingea este respinsă în față, la Enache, care preia și trage din 10 metri. Balonul ricoșează dintr-un adversar și se duce peste poartă. Ocazie mare pentru Focșani, care presează de minute bune, împinsă de la spate de public. Vâlcea se apără aproape cu toată echipa
♦Min 90+5 Final de timp regulamentul la Focșani. Se intră în reprizele de prelungiri
♦Min 88 2-2 Minge trimisă în dreapta careului vâlcenilor, se centrează din dreapta în fața porții, de către Mihai Stancu, iar Cristian Ciobanu câștigă duelul aerian cu fundașul de lângă el, Lăzărescu, pune capul din 5-6 metri și înscrie pe lângă portar, în stânga, cu toată opoziția adversarului
♦Min 82 1-2 Contraatac excelent pentru Vâlcea după o minge recuperată la centru, cu pase în triunghi, Mario Iordache primește în față, protejează în fața fundașului advers, lasă mingea să cadă și trage din 17 metri ușor lateral stânga direct sub transversală, frumos, cu boltă peste Preda
♦Min 50 1-1 Zaharia ține de minge la 30 și ceva de metri, pasează pe culoar în careu, Răzvan Gorovei e mai rapid decât portarul ieșit la întâmpinare, preia în fața acestuia cu glezna dreaptă, își face mingea în fața sa, în stânga, o urmărește și o împinge în plasă din 2 metri, cu capul
Pauză la Focșani, unde SCM Râmnicu Vâlcea conduce cu 1-0, rezultat care o califică într-o finală de promovare pe care o va organiza
♦Min 39
Popescu bate tare pe poartă o lovitură liberă din stânga careului, la prima bară, Preda boxează, se recentrează în careu, iar apoi se reușește respingerea
♦Min 32 0-1 Centrare dintr-un corner din stânga, pe bara a doua, Vlad Ionescu recentrează cu capul în fața porții, Ciopa pune latul și respinge în față, direct la Claudiu Trașcă, iar acesta, atent, pune latul din 5 metri și înscrie lângă bara din stânga. Deschide scorul pentru Vâlcea, contrar cursului jocului de până acum, la primul corner avut de echipa oaspete
♦Min 18
Centrare dintr-o lovitură liberă din dreapta, Jun Toba, nemarcat, se înalță și deviază cu capul din centrul careului, însă o face pe lângă poartă, în stânga
♦Min 9
Fază de contraatac în superioritate numerică, Enache e mai rapid decât coechipierul cu care alerga umăr la umăr, pătrunde în careu și trage din 12-13 metri, însă o face pe direcția portarului ieșit, care respinge salvator. Ocazie mare irosită de focșăneni
♦Min 7 Enache primește în marginea în fața careului, la 17 metri ușor lateral stânga, trage cu efect cu dreptul la bara a doua, iar Gherguș scoate cu un braț în lateral
♦Min 1 A început partida de la Focșani. Tribunele stadionului Milcovul sunt departe de a fi pline, însă la meci asistă câteva mii de spectatori. Gazdele au și o mini-galerie care încurajează din când în când echipa cu scandările sale

CS DINAMO BUCUREŞTI (l1S4) – CSC GHIRODA ŞI GIARMATA VII (l1S7) 3-1

Stadion: Dinamo (Bucureşti).
Arbitru: Marian Barbu (Făgăraş). Asistenți: Romică Bîrdeş (Piteşti) și Florian Alexandru Vişan (Galaţi). Rezervă: Valentin Naidin (Turnu Măgurele). Observator arbitri: Irina Mîrț (Bucureşti). Delegat joc: Iulian Bahrim (Bucureşti).

CS Dinamo: Fara – D. Lung, Al. Iordănescu, Cernamoriț, Al. Burlacu (cpt.), Demici, Juncănaru (Rob. Vasile 43′), Ciochină, Delciu (Uleia 86′), Ric. Mihalache (Zătreanu 57′), D. Mihai (Rob. Bratu 86′)
Rezerve: Mina – L. Mitrică, Teo. Badea, Mih. Năstase, Andr. Vasilescu
Antrenor: Gheorghe Mihali

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Tud. Ciocan – Coroiu (Ad. I. lie 77′), Butnărașu, Mancaș (cpt.)(Datcu 77′), Al. Popovici, Buțu (Bulza 46′), Vasluian (Hecsko 67′), Gab. Precup, Dav. Pop, Ad. Dum. Popa, Stupu
Rezerve: Mosoarcă – Vaccari, Gulei, Cluci, Stoianov
Antrenor: Sorin Bălu

Final de joc în ”Ștefan cel Mare”, unde CS Dinamo întoarce scorul și câștigă cu 3-1 întâlnirea cu CSC Ghiroda. La 1-1, timișenii au avut un gol anulat eronat de arbitrul FIFA Marian Barbu, care, iată, cântărește decisiv în soarta acestui meci
♦Min 73 3-1 Minge pierdută ușor de Ghiroda aproape de mijlocul terenului, se trimite în diagonală, în stânga, în careu, pentru Zătreanu, care preia slab, spre înapoi, evită atacul adversarului, așază înapoi pentru Roberto Vasile, care trage din prima din 17 metri, cu dreptul, pe jos, la colțul lung, din nou Tudor Ciocan surprins
♦Min 69 2-1 Aut de margine din stânga, se intră cu mingea în centru, îi este lăsată lui Cristian Delciu, care o preia scurt și trage tot cu stângul, de la circa 25 de metri central, cu pământul, în dreapta. Portarul plonjează, nu ajunge balonul și CS Dinamo preia conducerea
♦Min 46
Fază de atac pe dreapta, mingea e centrată prin careu de Popa în partea stânga, la Bulza, care este nemarcat și care trage din prima din 10 metri lateral spre colțul lung și înscrie pe lângă cei doi coechipieri ai săi care s-au ferit să nu fie loviți de balon. Cei doi jucători ai Ghirodei erau, într-adevăr, în offside, însă portarul Fara era la prima bară și nu a fost în niciun moment incomodat/mascat de aceea la șutul lui Bulza. Asistentul Vișan indică offside, iar centralul Marian Barbu anulează eronat golul, luând de bună semnalizarea ajutorului său. Gol anulat greșit pentru Ghiroda
Pauză la București, unde CS Dinamo și Ghiroda sunt la egalitate, scor 1-1, după ce timișenii au condus și au fost egalați dintr-un penalty
♦Min 45+2
Popa scapă la poartă de la mijlocul terenului, trece printre trei adversari, rămâne singur, șutează din 16 metri, pe direcția portarului, care respinge în față, direct în Cernamoriț, balonul ricoșează din acesta înspre poarta goală, însă se repliază și respinge din 2 metri în corner
♦Min 45+1
Mihalache primește în stânga, pătrunde în careu, încearcă o pasă pe jos pentru coechipierul care a urcat la prima bară, însă acesta nu ajunge și mingea e prinsă de portar
♦Min 43
Roberto Vasile intră pe teren pentru CS Dinamo, în locul lui Claudiu Juncănaru, accidentat la copsa piciorului stâng
♦Min 31 1-1 Alexandru Burlacu bate penalty-ul pe jos, în dreapta, tare, portarul plonjează în acea direcție, nu atinge și CS Dinamo egalează
♦Min 30
Acțiune rapidă în dreapta, mingea e centrată în partea opusă a careului, la Mihalache, care preia și șutează spre poartă, direct în Vasluian, iar arbitrul acordă penalty pentru henț
♦Min 28
Bucureștenii încearcă să reintre în meci, Delciu centrează din stânga careului, după un cornet bătut scurt, balonul îl șterge pe spate pe un jucător, se duce în fața porții, iar Ciocan plonjează și respinge
♦Min 18
Centrare din stânga în centrul careului, Burlacu reia pe spate, aproape din semifoarfecă, înspre dreapta lui Ciocan, care plonjează și reține cu siguranță
♦Min 14 0-1 Mancaș pătrunde în careu pe stânga, avansează pasează spre centru pentru Buțu, dar Costin Ciochină pune piciorul și trimite, incredibil, din 4 metri, în propria poartă
♦Min 1
A început partida de la București, de pe stadionul Dinamo, cu tribunele aproape pustii. Ar fi trist ca o echipă ca CS Dinamo să ajungă să promoveze, cel puțin din punct de vedere al numărului de suporteri pe care îl are!

Marius ANGHEL, Anda DELIU 12 Jun. 2024, 20:01 Liga 3
Pe aceeași temă