Clasamentul și cele patru echipe care primesc o a doua șansă la promovarea în Liga 2. Gloria Bistrița Năsăud, cea mai slabă dintre învinsele din finale

Marius ANGHEL 05 Jun. 2024, 20:18 Liga 3
Clasamentul și cele patru echipe care primesc o a doua șansă la promovarea în Liga 2. Gloria Bistrița Năsăud, cea mai slabă dintre învinsele din finale

UPDATE: În urma rezultatelor înregistrate în meciurile retur ale fazei finale a barajului de promovare din Liga 3, Metalul Buzău, CS Afumați, AFC Câmpulung Muscel, FC Bihor Oradea și Unirea Ungheni au urcat în Liga 2.

În clasamentul cu rezultatele înregistrate de finalistele învinse în barajele din semifinală și finală, cel mai slab stă Gloria Bistrița Năsăud, cu 3 puncte acumulate din 12 posibile, astfel că echipa lui Adrian Falub este cea care nu primește o a doua șansă la promovare.

Celelalte patru echipe, CSM Focşani, CS Dinamo Bucureşti, SCM Râmnicu Vâlcea și CSC Ghiroda şi Giarmata Vii vor juca semifinală și, după caz, finală, de această dată într-o singură manșă, pentru un al șaselea loc care duce în Liga 2 în această vară.

Cele două semifinale vor fi stabilite de FRF prin tragere la sorți în data de 7 iunie! Semifinalele au loc în data de 12 iunie, în timp ce finala se joacă la 15 iunie.

Clasament finaliste învinse în barajul de promovare Liga 2:

echipă – golaveraj – puncte

1. SCM Râmnicu Vâlcea – 8-2 7
2. CSM Focşani – 5-4 7
3. CS Dinamo Bucureşti – 4-4 6
4. CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – 4-6 4
5. Gloria Bistriţa Năsăud – 4-5 3


Astăzi seară află primele cinci echipe promovate în Liga 2, pentru sezonul 2024-2025, în urma rezultatelor din returul fazei finale a barajului, meciuri programate să înceapă de la ora 17:30, la Buzău, București, Râmnicu Vâlcea, Oradea și Ungheni.

Câștigătoarele din cele cinci partide urcă automat în eșalonul secund, însă, de această dată, și învinsele primesc o nouă șansă la promovare. Mai exact, patru din cele cinci echipe pierzătoare din faza finală a barajului.

Pentru asta se va întocmi un clasament pe baza rezultatelor obținute atât din faza semifinală, cât și în faza finală.

În această vară promovează din Liga 3 în Liga 2 șase echipe în loc de cinci

Doar în această vară, datorită faptului că Liga 2 trece de la 20 la 22 de participante din sezonul 2024-2025, din Liga 3 vor promova șase echipe în loc de cinci. Primele cinci promovate vor fi decise astăzi, 5 iunie 2024, în urma rezultatelor din manșa retur a fazei finale a barajului.

Învinsele din faza finală primesc o nouă șansă de accedere în eșalonul superior, însă nu toate cinci, ci doar patru dintre ele.

  • CSM Focşani, Metalul Buzău, CS Afumați, CS Dinamo Bucureşti, AFC Câmpulung Muscel, SCM Râmnicu Vâlcea, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, FC Bihor Oradea, Gloria Bistriţa Năsăud și Unirea Ungheni sunt echipele calificate în faza finală a barajului de promovare în Liga 2.

CS Afumați și CSM Focșani stau cel mai bine în clasamentul intermediar, cel care decide cele patru echipe care primesc a doua șansă la promovare

Pentru determinarea celei de-a șasea promovate se va disputa o mini-competiţie, la care vor participa cele mai bune patru dintre cele cinci echipe învinse în finalele barajelor. Mini-competiția va fi formată din semifinale și finală, cu câte un singur joc pe terenul primei extrase la ”împerechere”, câştigătoarea finalei urmând a promova în Liga 2.

Cele patru echipe învinse în finalele barajelor care primesc încă o șansă la promovare sunt decise în baza unui clasament în care sunt luate în calcul toate punctele acumulate în cele patru meciuri de baraj disputate, în semifinale și finale.

În caz de egalitate la număr de puncte acumulate, departajarea va fi făcută în conformitate cu articolul 27 din ROAF, luând în calcul doar meciurile de baraj – semifinale și finale.

Semifinala într-o singură manșă se va juca în data de 12 iunie, în timp ce finala care decide echipa promovată va avea loc în data de 15 iunie.

Privind clasamentul, înainte de returul fazei finale, putem spune că CS Afumați și CSM Focșani ar fi deja calificate în mini-competiția care determină a șasea echipă promovată în Liga 2, în situația în care acestea ar pierde dubla manșă contra CS Dinamo, respectiv Metalul Buzău. Metalul Buzău, după cum se poate vedea, stă cel mai rău în clasament în acest moment.

Clasament finaliste învinse în barajul de promovare Liga 2:

echipă – golaveraj – puncte

1. SCM Râmnicu Vâlcea – 8-2 7
2. CSM Focşani – 5-4 7
3. CS Dinamo Bucureşti – 4-4 6
4. CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – 4-6 4
5. Gloria Bistriţa Năsăud – 4-5 3

  • Din acest clasament vor fi excluse echipele câștigătoare ale barajului final, cele care promovează direct în Liga 2, fără să joace în mini-competiția în care se acordă a doua șansă pentru un al șaselea loc promovabil.

Meciurile și rezultatele tur și retur din faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2:

CSM Focşani – Bucovina Rădăuţi 2-0 / 1-1
FC Bacău – Metalul Buzău 1-0 / 1-2
SC Popeşti Leordeni – CS Afumaţi 0-1 / 1-3
Dunărea Călăraşi – CS Dinamo Bucureşti 1-3 / 0-1
Vediţa Coloneşti – AFC Câmpulung Muscel 0-0 / 1-1
Olimpic Zărneşti – SCM Râmnicu Vâlcea 0-1 / 0-6
SSU Politehnica Timișoara – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 0-2 / 1-0
ACSO Filiaşi – FC Bihor Oradea 1-1 / 0-0
CSM Sighetu Marmaţiei – Gloria Bistriţa Năsăud 0-0 / 1-1
Unirea Ungheni – SCM Zalău 3-0 / 1-1

  • Rezultatele din retur sunt cele înregistrate la finalul timpului regulamentar de joc. Jocurile de la Câmpulung Muscel și Oradea au fost decide după reprize de prelungiri, iar cele de la Buzău și Bistrița au avut nevoie de lovituri de departajare.

Meciurile și rezultatele tur din faza finală a barajului de promovare în Liga 2:

CSM Focşani – Metalul Buzău 2-1 / 0-2
CS Afumaţi – CS Dinamo Bucureşti 1-0 / 2-0
AFC Câmpulung Muscel – SCM Râmnicu Vâlcea 2-1 / 0-0
CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – FC Bihor Oradea 2-2 / 0-3
Gloria Bistriţa Năsăud – Unirea Ungheni 2-2 / 1-2

Marius ANGHEL 05 Jun. 2024, 20:18 Liga 3
Pe aceeași temă