CS Afumați va juca iar în Liga 2, după șase ani. Nou-promovata are obiective importante, iar antrenorul Vasile Neagu a recunoscut: ”Ne putem califica în play-off”

Andrei PASCU 07 Jun. 2024, 15:31 Liga 3

CS Afumați este una dintre echipele care au reușit, în această vară, să promoveze din Liga 3 în Liga 2. A trecut de SC Popești Leordeni (4-1 la general), în semifinale, și de CS Dinamo (3-0 la general), în finală, în barajul pentru accederea în eșalonul superior.

CS Afumați terminase pe locul 1 în play-off-ul Seriei 3 al Ligii 3, astfel că era una din favoritele la calificarea și câștigarea uneia din cele cinci finale, în urma cărora s-au desemnat formațiile care vor evolua în Liga 2. Mai este de stabilit o echipă care va promova din Liga 3, într-un baraj în care se vor întâlni învinsele din finale.

CS Afumați va juca iar în Liga 2! Vasile Neagu, fericit de performanță

Vasile Neagu (55 de ani), ”principalul” echipei CS Afumați, este cel mai longeviv antrenor din România! De 14 ani pregătește formația din Ilfov, dar acum nici măcar nu se gândește să își găsească o altă echipă, mai ales că a promovat în Liga 2.

Vasile Neagu pregătește CS Afumați din vara lui 2010, iar de atunci a trăit și momente bune, dar și momente mai puțin bune. A dus echipa în Liga 2, acolo unde a făcut-o să termine pe locurile din partea superioară a clasamentului.

Două sezoane a evoluat CS Afumați în Liga 2, în stagiunile 2016/ 2017 și 2017/ 2018, terminând în ambele rânduri sus, în primă fază pe 6, iar apoi pe locul 5. Cu toate acestea, chiar dacă nu a retrogradat sportiv din Liga 2, în vara lui 2018 clubul a decis să se întoarcă în Liga 3.

Acum, a revenit în Liga 2, după ce a trecut de SC Popești Leordeni și CS Dinamo în barajul pentru promovare, unde speră să reușească rezultate foarte bune, să facă față la un nivel bun în comparație cu formațiile care investesc serios de câteva sezoane la nivelul diviziei secunde.

Vasile Neagu, după ce a promovat CS Afumați: ”Mi-am dorit enorm de mult să revin în Liga 2”

Referitor la finala contra CS Dinamo, în tur CS Afumați s-a impus cu 1-0, în urma golului marcat de Ciprian Stanciu (minutul 19), iar în retur a câștigat cu 2-0, prin golurile lui Ionuț Zaina (minutul 8) și Alexandru Iamandache (minutul 42).

Surprinzător, obiectivul nu va fi, așa cum este normal pentru o nou-promovată, menținerea în Liga 2, salvarea de la retrogradare, în stagiunea 2024/ 2025, ci calificarea în play-off!

Suntem foarte fericiți pentru această promovare. După șase ani foarte grei în Liga 3, după ce am făcut pasul înapoi de la Liga 2, nici nu mai credeam că putem ajunge din nou acolo. A fost un pas făcut înapoi pentru a rezolva niște probleme de infrastructură la stadion, dar a fost foarte greu să revenim. Am vrut să rămân alături de echipă, pentru a o readuce la Liga 2.

Eu voi împlini 15 ani de când sunt antrenor al echipei din Afumați, sunt cel mai longeviv antrenor din România. Nu îmi pare rău că am rămas la Afumați, unde am colaborat cu niște oameni frumoși din toate punctele de vedere. Mi-am dorit enorm de mult să revin în Liga 2 cu această echipă, nu știu ce voi face în continuare, deși eu am contract pe termen lung aici.

Cum sărbătorim la Afumați? Cum sărbătoresc toți românii, cu un mic, cu mâncare vegană, după obiceiul fiecăruia. Nu sunt doar micii și berea în tabieturile noastre de după meciuri. Se mai bea câte o bere, pentru că trebuie să ne hidratăm după efort (n.r. – zâmbește). Nu petrecem extraordinar, vom merge acasă, o să avem o masă, încercăm să ne recăpătăm un pic liniștea interioară. (…)

Noi ne-am dorit promovarea enorm de mult și am eliminat un lucru dureros, care mă apăsa foarte mult. Unii au spus că terminăm campioni an de an și nu dorim să promovăm. Eu cred că a fost conjunctura, pentru că ne-am întâlnit cu Rapid, ne-am întâlnit cu Steaua, au fost niște motive obiective.

Au fost oameni care au vorbit prostii. Acum pot să spun că abia aștept să ne întâlnim cu Voluntari, vecinii noștri de Ilfov. Au spus la o emisiune că Afumațiul ajunge acolo și fac alte lucruri. Nu ne luptăm cu ei, dar suntem împreună la Liga 2 și sper să fie niște derby-uri frumoase. Nu a fost ușor să suportăm aceste acuze”, a spus antrenorul Afumațiului, conform Sport.ro.

  • În cariera sa de fotbalist, Vasile Neagu se poate mândri cu experiențe la echipe precum Dinamo, Juventus București, dar și Danubiana București, Astra Ploiești, Electromagnetica București și Inter Gaz București. De la Inter Gaz s-a și retras.

CS Afumați surprinde: nu își propune doar salvarea

Vasile Neagu speră ca terenul de casă al Afumațiului să fie ca o fortăreață, pe care adversarele să nu poată câștiga decât foarte greu. Antrenorul a surprins, spunând că nu vrea doar salvarea de la retrogradare pentru primul sezon al Afumațului în Liga 2 după promovare, ci calificarea în primele șase, să joace în play-off-ul competiției.

Sper să fie un teren greu de câștigat la Afumați, așa cum am fost în cei doi ani petrecuți la Liga 2. Sper să avem și un obiectiv îndrăzneț, să nu vrem doar evitarea retrogradării.

Noi ne vom juca șansa și sunt sigur că vom avea puterea să prindem play-off-ul, nici nu vreau să discut despre altceva”, a mai declarat Vasile Neagu.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: CS Afumați

Andrei PASCU 07 Jun. 2024, 15:31 Liga 3
Pe aceeași temă