Olimpic Zărnești a pierdut manșa tur a barajului cu SCM Râmnicu Vâlcea. Brașovenii au irosit un penalty și au avut un eliminat. Reacțiile lui Mihai Stere și Gabriel Mangalagiu

Adi MARICA 22 May. 2024, 21:43 Liga 3

Olimpic Zărnești, clasată pe locul 2 în play-off-ul Seriei a 5-a a Ligii 3, a pierdut manșa tur a semifinalei barajului pentru Liga 2 cu SCM Râmnicu Vâlcea, liderul Seriei a 6-a, scor 0-1.

  • Toate cele zece rezultate din turul semifinalei barajului pentru promovarea în Liga 2 le poți vedea AICI.

Primă repriză modestă la Zărnești, o a doua nebună, cu penalty apărat, ocazii importante, gol și eliminare

Prima repriză a jocul desfășurat miercuri pe stadionul Celuloza din Zărnești a fost modestă, prudența fiind cuvântul de ordine în ambele tabere.

Abia pe finalul reprizei au apărut și primele ocazii venite în urma unor șuturi de la marginea careurilor, prin Cosmin Neagu (Vâlcea), respectiv Alexandru Ilie (Olimpic Zărneşti), rezolvate de cei doi portari care au respins în corner.

Meciul s-a aprins încă din startul reprizei secunde. Marinescu a scos un penalty după un duel în careu cu Georgescu, dar Andrei Gavrilă a executat slab, iar Gherguș a reușit să respingă.

Imediat, Marinescu a reluat puțin pe lângă poartă, iar vâlcenii au dat lovitura la prima ocazie, prin Florian Pîrvu, după o acțiune personală (53).

Elevii lui Mihail Stere au reacționat imediat, însă Marinescu și Horia Ilie nu au reușit să-l învingă pe Gherguș. În plină dominare a gazdelor, Vlad Berloiu a fost eliminat pentru două galbene (75).

Returul se va juca sâmbătă, de la ora 17:30, la Râmnicu Vâlcea.

Reacțiile lui Mihai Stere și Gabriel Mangalagiu

Mihai Stere rămâne optimist în ciuda eșecului din prima manșă a barajului.

”Noi am jucat fotbal, ei au câștigat! Simplu! Am avut ocazii și în inferioritate, dar ăsta e fotbalul. Peste trei zile e returul de la Vâlcea, unde mergem sa câștigăm. Se poate!”, a fost prima reacție a lui Mihai Stere.

De cealaltă parte, Gabriel Mangalagiu a fost prudent în declarații la finalul jocului de la Zărnești. ”A fost un meci cu multă încărcătură, un meci specific de baraj în care am început timorați și noi și ei. Cei de la Zărnești au jucat, știam ce pot pentru că i-am studiat și au o echipă arțăgoasă. Nimic nu este decis după acest meci și chiar asta le-am transmis jucătorilor. Sper sa înțeleagă”, a spus antrenorul vâlcenilor.

Atmosferă frumoasă la Zărnești

Micuțul stadion Celuloza s-a dovedit neîncăpător pentru semifinala de baraj cu SCM Râmnicu Vâlcea. Peste 1000 de spectatori au urmărit meciul de la Zărnești, ambele tribune fiind pline, astfel că mulți spectatori au urmărit jocul din spatele gardurilor! La final, fanii i-au încurajat pe jucători și au scandat numele lui Andrei Gavrilă, cel care a ratat penalty-ul.

Spre deosebire de meciurile din Liga 2, unde mai mereu are decizii controversate, de această dată, arbitrul Robert Avram a predat o lecție de arbitraj la Zărnești.

  • Învingătoare dublei manșe dintre SCM Râmnicu Vâlcea și Olimpic Zărnești întâlnește câștigătoarea barajului semifinal dintre Vedița Colonești și AFC Câmpulung Muscel, terminat la egalitate, scor 0-0, la Colonești.

OLIMPIC ZĂRNEŞTI (l2S5) – SCM RÂMNICU VÂLCEA (l1S6) 0-1

Florian Pîrvu 53′

Olimpic Zărnești: Al. Florescu – Hamciuc, A. Dobre (Codreanu 60′), C-tin. Albu, Cantauz – Grindeanu (Mielușoiu 77′), Andr. Gavrilă, Berloiu – I. Horia (cpt.), Bg. Marinescu, Al. Ilie
Rezerve neutilizate: Botiș – Vasu, Tăgârță, Mateoiu, Cip. Marcu, Sg. Mihai, Moroe
Antrenor: Mihai Stere
Eliminat: Vlad Berloiu 74′ (cumul de cartonașe galbene)

SCM Râmnicu Vâlcea: Gherguș – Lăzărescu, Fl. Pîrvu (Tilioiu 90+2′), C. Neagu, Seb. Ivan (Bîrzan 80′), Bărbuți, R. Georgescu, Ov. Popescu (cpt.), I. Lazăr, M. Iordache (Bg. Geantă 46′), Vl. Ionescu
Rezerve neutilizate: Dav. Dumitru – Simeanu, Rob. Cruceru, Săraru, I. Olaru, Orbișor
Antrenor: Gabriel Mangalagiu

Stadion: Celuloza (Zărneşti – Braşov). Arbitru: Robert Avram (Piteşti). Asistenți: Nicușor Marin (Suseni – Argeş) și Mihai Marian Ionescu (Bradu – Argeş). Rezervă: Eduard Belega (Piteşti). Observator arbitri: Cristian Nica (Ploieşti). Delegat joc: Mihnea Zaharia (Bucureşti).

https://liga2.prosport.ro/liga-3/meciurile-tur-din-faza-semifinala-a-barajului-de-promovare-in-liga-2-19316989

Adi MARICA 22 May. 2024, 21:43 Liga 3
Pe aceeași temă