Gloria Bistrița Năsăud rămâne în Liga 3 după un nou sezon ratat în bătăiile finale pentru promovare! Degeaba a avut Adrian Falub buget și lot experimentat, nu merge nici în barajul ”lucky losers”

Andrei PASCU 05 Jun. 2024, 21:09 Liga 3
Gloria Bistrița Năsăud rămâne în Liga 3 după un nou sezon ratat în bătăiile finale pentru promovare! Degeaba a avut Adrian Falub buget și lot experimentat, nu merge nici în barajul ”lucky losers”

Gloria Bistrița Năsăud este, poate, dezamăgirea campionatului de Liga 3, ratând pentru al doilea sezon la rând promovarea în Liga 2! Clasată pe locul 1 în Seria 9 din Liga 3 chiar și la finalul play-off-ului, formația pregătită de Adrian Falub a cedat în finala barajului pentru accederea în eșalonul superior, contra Unirii Ungheni.

Bistrițenii au început să își pună întrebări în privința posibilității îndeplinirii obiectivului încă după semifinala barajului, pentru că trupa lui Falub a dispus greu, la loviturile de departajare, de CSM Sighetu Marmației.

Gloria s-a impus în returul cu formația din Sighetu Marmației, disputat pe teren propriu, după ce la finalul celor 90 și 120 de minute rezultatul a fost egal, 1-1. Acum, în finala cu Unirea Ungheni, Gloria Bistrița Năsăud a cedat cu 1-2 în retur, după ce în tur, pe terenul propriu, a fost egal, 2-2.

Gloria Bistrița Năsăud a ratat iar promovarea din Liga 3 în Liga 2!

Clubul din Bistrița a terminat play-off-ul Seriei 9 din Liga 3 pe locul 1, cu 58 de puncte, în cele nouă etape din grupa pentru accederea în baraj înregistrând cinci victorii, trei remize și o înfrângere. În sezonul regular, în 18 etape, a bifat 12 victorii, patru egaluri și două eșecuri, acumulând 40 de puncte, cu șase peste locul 2, ACS Mediaș, și, atenție, cu șapte peste locul 3, Unirea Ungheni!

În turul finalei cu Unirea Ungheni, de la Bistrița, Gloria a marcat pentru 1-0 în minutul 21, prin James Amasihohu, care a profitat de o eroare în defensiva adversă și a punctat cu un șut din apropierea careului mic. 1-0 a fost rezultatul primei părți, iar Unirea Ungheni a revenit în joc după exact o oră din meci, când a egalat experimentatul Victoraș Astafei, care a punctat cu o lovitură de cap din careu, în urma unei centrări din partea stângă.

Doar cinci minute s-a menținut scorul de egalitate, pentru că apoi Gloria Bistrița Năsăud a revenit iar în avantaj pe tabelă, prin Carl Davordzie. Situația s-a complicat pentru gazde din minutul 70, când Emanuel Dat a fost eliminat după al doilea cartonaș galben.

 

Victoraș Astafei, coșmarul Gloriei Bistrița Năsăud: i-a marcat în total patru goluri în finală!

Unirea Ungheni a forțat și a restabilit egalitatea, 2-2, tot prin Astafei, el marcând în minutul 90+1, tot cu o lovitură de cap, așa cum s-a întâmplat la prima reușită.

În returul finalei, care a avut loc miercuri, 5 iunie, Victoraș Astafei a fost coșmarul Gloriei în continuare, pentru că el a marcat golurile Ungheniului, în minutele 31 și 73. Între reușitele lui s-a intersectat și Vasile Mihai, care a dat speranțe pentru Gloria Bistrița Năsăud.

”FOTBAL
Ne-am dorit, am sperat, dar nu a fost de ajuns…
Ne-am propus la începutul sezonului să jucăm barajul de promovare în Liga a 2-a, am trăit împreună cu dumneavoastră atât bucurii cât și momente mai dificile… așa cum este cel de astăzi. Știm că nu e ușor, ne pare incredibil de rău pentru rezultat, pentru tristețea și lacrimile voastre.
Vă mulțumim tuturor celor care ne-ați susținut incredibil la Ungheni dar și celor de acasă!
Capul sus, băieți! Obligatoriu înainte!” a notat Gloria Bistrița Năsăud, pe Facebook, în urma returului cu Unirea Ungheni.

Al doilea sezon la rând în care Gloria Bistrița Năsăud ratează promovarea în Liga 2

Așadar, echipa lui Adrian Falub se împiedică și de această dată, în ciuda investițiilor care s-au făcut și în stagiunea 2023/ 2024, așa cum s-a întâmplat și în anul fotbalistic trecut. Vara precedentă, bistrițenii au fost învinși de Corvinul Hunedoara, încă din faza semifinală, de una din formațiile care aveau să și urce în Liga 2.

În turul semifinalei, de la Bistrița, Corvinul Hunedoara se impunea cu 2-1, iar același rezultat s-a înregistrat și în retur.

În acest sezon, Gloria Bistrița Năsăud avea o șansă în plus să meargă în Liga 2 chiar dacă a pierdut finala. În clasamentul cu rezultatele înregistrate de finalistele învinse în barajele din semifinală și finală, cel mai slab stă Gloria Bistrița Năsăud, care a adunat doar 3 puncte, din 12 posibile, astfel că nu va merge în lupta din al doilea baraj de promovare, care va decide a șasea echipă care va evolua în divizia secundă în 2024/ 2025.

După cum Liga2.ro a scris, pentru ultimul loc în Liga 2 se vor lupta CSM Focşani, CS Dinamo Bucureşti, SCM Râmnicu Vâlcea și CSC Ghiroda şi Giarmata Vii.

Gloria Bistrița Năsăud a conturat un lot solid pentru acest sezon

În lotul Gloriei Bistrița Năsăud pentru acest sezon s-au regăsit jucători cu experiență în fotbalul românesc, cel puțin la nivelul Ligii 2, precum Bogdan Moga (portar, 29 de ani, trecut pe la ASA Târgu Mureș, Pandurii Târgu Jiu, Viitorul Pandurii sau FK Miercurea Ciuc, cu peste 70 de meciuri în Liga 2 și cu două prezențe în Liga 1), Alin Țegle (mijlocaș, 28 de ani, fost la CSM Reșița, Turris Oltul Turnu Măgurele, Viitorul Pandurii sau CSM Slatina, cu peste 100 de meciuri în Liga 2), Paul Pațurcă (mijlocaș, 28 de ani, fost la Academica Clinceni, Turris Oltul Turnu Măgurele, FC Buzău, Gaz Metan Mediaș sau Concordia Chiajna, cu aproape 100 de meciuri în Liga 2), Paul Chiorean (mijlocaș, 27 de ani, fost la Viitorul Pandurii, Poli Iași sau Metaloglobus, cu peste 80 de apariții în Liga 2), Emanuel Dat (mijlocaș, 23 de ani, fost la CSM Reșița, CS Mioveni sau Dunărea Călărași, cu aproape 50 de prezențe în Liga 2), Vlad Mihalcea (mijlocaș, 25 de ani, fost la FCSB, Universitatea Cluj, ACS Poli Timișoara, Academica Clinceni, FC Voluntari sau Concordia Chiajna, cu 100 de meciuri în Liga 2 și nouă apariții în Liga 1), Vasile Mihai (mijlocaș, 28 de ani, fost la CS Tunari, CS Afumați, FC Voluntari, SSU Poli Timișoara sau CS Balotești, cu peste 70 de meciuri în Liga 2) sau Andrei Banyoi (atacant, 23 de ani, fost la Unirea Constanța, Dacia Unirea Brăila, FC Buzău sau SCM Zalău, cu aproape 50 de partide bifate în divizia secundă).

Accidentările au marcat Gloria Bistrița Năsăud în ultimele luni

E adevărat că Gloria Bistrița Năsăud a avut, în ultimele luni, probleme destul de importante la nivelul lotului de jucători din cauza accidentărilor, fotbaliștii cu experiență neputând ajuta echipa în special în barajul pentru promovarea în Liga 2.

De exemplu, pentru returul cu Unirea Ungheni nu a putut conta Adrian Falub pe Emanuel Dat, indisponibil chiar după partida tur, din cauza unei eliminări.

”Noi, când am avut toată echipa la dispoziție, nu am avut probleme cu Ungheni în campionat. Din păcate, din iarnă nu am mai putut să folosim niciodată primul 11 standard. Avem acest baraj fără cinci jucători de bază și e greu acum. Dacă erau doi, era altceva.

Cred că returul va fi echilibrat, dar trebuie să ne refacem fizic și mental, pentru că am luat gol pe final. Nu s-a schimbat nimic după acest meci, trebuie să câștigăm returul. Vedem pe cine putem conta, pentru că avem și un roșu acum. Sper ca ceilalți jucători să fie apți”, spunea Adrian Falub după partida tur cu Unirea Ungheni, în privința indisponibilităților.

Foto: Gloria Bistrița Năsăud

Andrei PASCU 05 Jun. 2024, 21:09 Liga 3
Pe aceeași temă