Ghiroda s-a bătut singură la Oradea, cu eliminat din primele minute! Sorin Bălu, fair-play după barajul pierdut, dar nu și promovarea: ”Pentru publicul acesta, Bihorul merită în Liga 2”

Anda DELIU 05 Jun. 2024, 22:59 Liga 3
Ghiroda s-a bătut singură la Oradea, cu eliminat din primele minute! Sorin Bălu, fair-play după barajul pierdut, dar nu și promovarea: ”Pentru publicul acesta, Bihorul merită în Liga 2”

CSC Ghiroda și Giarmata Vii a cedat cu scorul de 0-3 la Oradea, miercuri, în returul finalei barajului de promovare în Liga 2 contra FC Bihor.

Antrenorul principal al bănățenilor, Sorin Bălu, a recunoscut că formația din Crișana a meritat să prindă locul de liga secundă, în condițiile în care și echipa sa mai poate prinde ultimul tichet de promovare, al șaselea, în premieră.

Eliminarea lui Petrișor Jichici a tranșat soarta meciului de la Oradea

După 2-2 cu scandal în tur, Ghiroda a jucat din nou cu om în minus, dar acum încă din minutul 9, după eliminarea lui Petrișor Jichici, introdus din postura de rezervă în primul meci.

”Noi am început meciul destul de bine, însă acea greșeală… A trebuit să regândim strategia. Până la primul gol, în minutul 41, echipa noastră s-a organizat foarte bine, cei de la FC Bihor nu ne-au surprins cu absolut nimic. Nu aveau pe unde să pătrundă, pentru că noi stăteam foarte bine din punct de vedere tactic. A venit acea greșeală, am luat primul gol, a urmat al doilea. La pauză, din nou am o discuție corectă și eficientă cu băieții noștri. Începem bine jocul. Punem presiune pe adversar, dar, din păcate, astăzi Bihorul a fost mai bună ca noi. Bihorul a meritat după partida de astăzi să meargă în Liga 2. Au un public fantastic, au un oraș în spate. Însă, să nu uităm și meritul băieților noștri. Merită tot ce e mai bun pentru ei, pentru că au câștigat un sezon regular, au câștigat un play-off, au eliminat-o pe Poli și sunt de admirat. Trebuie să-i felicităm, să-i respectăm și să ne bucurăm pentru ce am reușit”, a declarat Sorin Bălu despre meci.

  • Csaba Preklet (42), Sergiu Jurj (45+1) și Adrian Gîdea (67 – penalty) au înscris golurile victoriei Bihorului, în fața a circa 10.000 de spectatori.

Accent pe recuperare pentru semifinala pentru ultimul loc promovabil în Liga 2

Barajele s-au desfășurat foarte comprimat în acest an, pentru că se va juca, o singură dată, și un mic turneu al învinselor din finale, în contextul măririi numărului de locuri în Liga 2, de la 20 la 22.

Ghiroda a prins, cu 4 puncte, locul 4 din 5, așa că în 12 iunie sigur mai are un meci oficial. ”Din câte am auzit, mai avem și treabă. Trebuie acum prima dată să ne recuperăm. Pentru că efortul nostru fizic și psihic a fost incredibil, începând de la meciurile cu Poli”, a precizat Bălu.

Chiar și așa, antrenorul se gândește ce ar fi fost dacă jocul din tur rămâne 2-0. ”Facem supoziții. Poate da, poate nu. Dar ceea ce e cert este că dacă noi veneam aici cu 2-0, 11 la 11, nu știu… Dar repet, pentru publicul acesta, FC Bihor merită în Liga 2. Dacă trebuie să ne mai luptăm, ne vom bate până la capăt”, a adăugat Bălu.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii, în meciul retur cu FC Bihor: Tud. Ciocan – Vasluian (Datcu 90+2′), Butnărașu, Dav. Pop, Hecsko – Al. Popovici (Ad. I. Ilie 84′), Jichici, Gab. Precup, Mancaș (cpt.)(Ad. Dum. Popa 68′) – Trandu (Coroiu 84′), Buțu ( Bulza 68′). Rezerve neutilizate: Mosoarcă – Cluci, Stoianov, Miclău.

  • În faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2, Ghiroda a trecut de Poli Timișoara, după 2-0 la Timișoara și 0-1 acasă.

Vineri, 7 iunie, se trag la sorți meciurile din noile semifinale. Acolo sunt calificate SCM Râmnicu Vâlcea, CSM Focșani, CS Dinamo București și CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

Foto: CSC Ghiroda și Giarmata Vii și Jozsi Leczki (Mediafax Foto)

Anda DELIU 05 Jun. 2024, 22:59 Liga 3
Pe aceeași temă