CSC Ghiroda și Giarmata Vii a învins-o cu ”cel mai periculos scor” pe Poli Timișoara, în prima manșă a semifinalei barajului de promovare în Liga 2. Reacțiile lui Paul Codrea și Sorin Bălu

Anda DELIU 23 May. 2024, 10:44 Liga 3
CSC Ghiroda și Giarmata Vii a învins-o cu ”cel mai periculos scor” pe Poli Timișoara, în prima manșă a semifinalei barajului de promovare în Liga 2. Reacțiile lui Paul Codrea și Sorin Bălu

CSC Ghiroda și Giarmata Vii s-a impus cu scorul de 2-0 în fața Politehnicii Timișoara, pe arena Electrica din Timișoara, în manșa tur a semifinalei barajului de promovare în Liga 3.

Jocul desfășurat miercuri după-amiază a fost unul cu ocazii de ambele părți și tribune pline, dar clubul dintr-o comună de lângă Timișoara a fost singurul care a băgat mingea în poartă și a luat o opțiune serioasă pentru accederea în finală.

Ghiroda a început bine pe Electrica

La arena Electrica au ajuns mulți fani ai ambelor echipe și au fost momente când chiar și cei care țineau cu Ghiroda s-au făcut auziți, la momentele de tăcere ale galeriei alb-violete.

Elevii lui Sorin Bălu au început curajos, cu ocazii ale lui Buțu și Trandu. Poli a avut și ea o replică după primele minute, mai ales în minutul 43, la marea ocazie a lui Curescu, blocat în careu pentru că nu a avut curajul să tragă din prima. Astfel, la pauză s-a intrat cu 0-0.

Poliștii, incapabili să înscrie

Până la urmă, golul a venit în poarta lui Murariu. În minutul 53, Vlaicu a greșit în fața lui Alexandru Buțu (foto principal, bucurându-se după marcarea golului), cea mai nouă propunere a Timișului pentru naționalele de juniori, unde județul are tot mai puțini convocați. Atacantul nu l-a iertat pe fundașul cu nume de aviator celebru și, după ce a fost ”servit”, l-a driblat și pe Murariu și a împins mingea în poarta goală.

Poli a irosit noi ocazii prin Curescu și Pamfile, după o lovitură liberă bătută bine de Bărbuț.

Ghiroda nu a iertat nici în minutul 87. Cu pasă de la Popovici, Petrișor Jichici (foto text, celebrând reușita sa) a tras cu sete, de la peste 20 de metri, în poartă.

Mai e de precizat că pe parcursul reprizei secunde, delegatul Ghirodei Florin Brădău a fost eliminat, după două avertismente rapide de la arbitru, pentru proteste.

Paul Codrea: ”Micile detalii au făcut diferența”

Paul Codrea și-a felicitat echipa și a fost într-o notă pozitivă la declarații, deși Poli este și mai aproape de o ratare a promovării în campionatul din care a retrogradat rușinos în primăvara trecută.

O înfrângere greu de digerat. Felicităm adversarii din Ghiroda. Formează o echipă foarte bună. Cred că micile detalii făcut diferența. Dacă stăm să analizăm bine meciul, și noi am avut ocaziile noastre din păce, noi n-am fructificat niciuna. În schimb, ei… În a doua repriză, când părea că noi controlăm mai bine jocul și stăm mai bine în teren, am luat golul acela. Primul, foarte ușor. După care am avut multe ocazii: mingi care treceau prin fața porții, puțin pe lângă bară, fiind și portarul lor inspirat, noi, neinspirați. Toate acestea au dus la rezultatul acesta. A venit și golul doi din șut. Noi din 6 metri nu am reușit să o băgăm în poartă, ei din 20 de metri au găsit poarta. Aici s-a făcut diferența. Știam că sunt o echipă care speculează bine fazele. Au și jucători de calitate. E o înfrângere grea, dar băieții trebuie să-și ridice capul, urmează un alt meci. Am încredere în ei”, a spus Codrea.

Sorin Bălu: ”Acum este la noi!”

Antrenorul Ghirodei a vorbit despre gestionare celor 72 de ore până la retur.

”O victorie frumoasă, muncită, transpirată, meritată a băieților noștri. Este doar o manșă, mai este una. Trebuie să fim ponderați în tot ce facem: cum ne alimentăm, cum ne odihnim, cum ne recuperăm, cum ne antrenăm, pentru că mai este un meci! Or, Poli, care eu are calitatea și capacitatea necesară să vină și să întoarcă. Noi vom încerca să facem tot ce depinde de noi să nu întoarcă. Acum este la noi, cum gestionăm și absolut tot. Diferența astăzi cred eu că s-a făcut la finalizare.  Noi am marcat de două ori, iar Poli niciodată. Plusul de experiență al echipei noastre a dus la marcarea celor două goluri”, a precizat Sorin Bălu.

Învingătoarea întâlnește FC Bihor Oradea sau ACSO Filiași

Returul dintre CSC Ghiroda și Giarmata Vii și SSU Politehnica Timișoara are loc sâmbătă, de la 17:30, pe stadionul ”Emilian Pavel” din Ghiroda.

Învingătoare dublei manșe întâlnește câștigătoarea barajului semifinal dintre FC Bihor Oradea și ACSO Filiași. În tur, cele două echipe au remizat la Filiași, scor 1-1.

  • Toate cele zece rezultate din turul semifinalei barajului pentru promovarea în Liga 2 le poți vedea AICI.

SSU POLITEHNICA TIMIȘOARA (l2S8) – CSC GHIRODA ŞI GIARMATA VII (l1S7) 0-2

Alexandru Buțu 53′, Petrișor Jichici 87′

Poli Timișoara: Murariu – Haloş (Sfichi 86’), Bocşan (cpt.), Aur. Vlaicu (Cr. Bărbuț 58’), R. Ciurel – Prună (M. Oprea 68’), Pureca (I. L. Rotariu 68’), D. Olariu – Curescu, Dav. Popa (Seb. Avrămescu 86’), Pamfile
Rezerve neutilizate: Mikloș – Marincu, Adamcsik, Istratie
Antrenor: Paul Codrea

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Tud. Ciocan – Vasluian, Butnăraşu, Stupu, Coroiu – Dav. Pop (Jichici 68’), Gab. Precup – Al. Popovici, Trandu (Ad. D. Popa 77’), Mancaş (cpt.) – Buţu (Bulza 68’)
Rezerve neutilizate: Mosoarcă – Miclău, Datcu, Ad. I. Ilie, Hecsko, Cluci
Antrenor: Sorin Bălu

Stadion: Electrica (Timişoara – Timiş). Arbitru: Sorin Vădana (Cluj-Napoca). Asistenți: George Suciu (Câmpia Turzii) și Ioan Daniel Humiţa (Armeniş – Caraş Severin). Rezervă: Raul Sebastian Bădărău (Hunedoara). Observator arbitri: Iulian Spătaru (Timişoara). Delegat joc: Cristian Emil Gîţ (Deva).

Foto: CSC Ghiroda și Giarmata Vii

https://liga2.prosport.ro/liga-3/remiza-intre-acso-filiasi-si-fc-bihor-oradea-in-turul-semifinalei-pentru-liga-2-19317100

https://liga2.prosport.ro/liga-3/olimpic-zarnesti-a-pierdut-mansa-tur-a-barajului-cu-scm-ramnicu-valcea-19317090

https://liga2.prosport.ro/liga-3/meciurile-tur-din-faza-semifinala-a-barajului-de-promovare-in-liga-2-19316989

Anda DELIU 23 May. 2024, 10:44 Liga 3
Pe aceeași temă