CSM Focșani, aproape calificată în finala pentru Liga 2. Președintele Costel Lazăr, categoric după turul cu Bucovina Rădăuți: ”S-a văzut diferența! O echipă se apără total și expediază un șut pe spațiul porții”

Andrei PASCU 23 May. 2024, 15:34 Liga 3

CSM Focșani este cu un pas în finala barajului de promovare din Liga 3 în Liga 2, câștigând turul semifinalei cu Bucovina Rădăuți, de pe teren propriu, cu 2-0. Gazdele au marcat câte un gol pe repriză și au prima șansă la prezența în ultimul act al barajului pentru accederea în eșalonul superior.

Scorul a fost deschis de Robert Enache, în minutul 33, astfel că formația din Focșani, pregătită de Călin Moldovan, a intrat cu 1-0 la cabine. În partea a doua a punctat Franck Tchassem, iar CSM Focșani are nevoie doar de o remiză în retur pentru a merge mai departe.

CSM Focșani, prima șansă la calificarea în finala barajului pentru Liga 2. A învins Bucovina Rădăuți în turul semifinalei

Președintele executiv al secției fotbal din cadrul CSM Focșani, Costel Lazăr, a vorbit despre partida tur și a declarat că, dat fiind modul în care s-a desfășurat întâlnirea, victoria a fost una meritată pentru clubul pe care îl reprezintă.

Conducătorul a afirmat că obiectivul este promovarea din Liga 3 în Liga 2, astfel că se gândește că formația din Focșani va reuși să se califice în finala barajului, unde va întâlni, dacă va trece de Bucovina Rădăuți, învingătoarea dublei FC Bacău (locul 2, Seria 1) – Metalul Buzău (locul 1, Seria 2), unde în tur scorul fost 1-0 pentru băcăuani.

Costel Lazăr, laude pentru jucătorii Focșaniului

Costel Lazăr a analizat echipa sa, dar a făcut un portret și formației Bucovina Rădăuți, despre care a precizat că a preferat să se apere și că un singur șut important a avut în întâlnirea de miercuri, 22 mai, pe final, în ultimele minute.

Altfel, Lazăr crede că Focșani trebuia să marcheze mai mult, pentru ca returul să fie cât mai ușor posibil.

Despre această etapă a barajului pentru promovare, practic o semifinală tur-retur, nu am prea multe de comentat, pentru că s-a văzut clar diferența de participare la joc!

O ECHIPĂ SE APĂRĂ TOTAL ȘI EXPEDIAZĂ UN ȘUT PE SPAȚIUL PORȚII ÎN MIN. 89!

Cred că trebuia să insistăm și să marcăm în plus! 2-0 este cel mai periculos scor!!!

Nu suntem calificați în finală! Vreau să ținem jucătorii cu picioarele pe pămînt!

Nu am realizat nimic până acum!

Mulțumesc mult pentru susținerea factorilor locali care au fost prezenți! Sunt convins că prin susținerea dumnealor vom reuși!

Vreau să le mulțumesc în mod deosebit dlui primar Cristi Valentin MISĂILĂ, dlui Liviu MACOVEI și tuturor membrilor CL, care au hotărît că numai prin premierea rezultatelor putem realiza obiective!

Este notabilă hotărârea Consiliului Local de a premia promovarea!

Sunt convins că vom ajunge acolo! Pas cu pas!

Hai, CSM Focșani 2007!”, a transmis Costel Lazăr, conform unei postări a clubului din Focșani pe pagina de Facebook.

La Rădăuți se joacă meciul decisiv. În faza finală se joacă împotriva celor de la FC Bacău sau Metalul Buzău

CSM Focșani a terminat pe locul 2 în play-off-ul Seriei 2 a Ligii 3, cu 53 de puncte acumulate, însă a finalizat întrecerea la de 21 puncte în spatele liderului Metalul Buzău. În același timp, a avut avans de 13 puncte peste locul 3, Unirea Branilștea, și 15 peste locul 4, Sporting Liești.

Bucovina Rădăuți a terminat pe locul 1 play-off-ul Seriei 1 din Liga 3, cu 43 de puncte, cu un punct peste locul 2, FC Bacău. În cele nouă etape din grupa pentru calificarea în baraj, trupa din Rădăuți a bifat două victorii, cinci egaluri și două eșecuri.

Astfel, Bucovina Rădăuți pornea, teoretic, cu prima șansă înaintea întâlnirii de la Focșani, dar urmează meciul retur. Manșa decisivă va avea loc sâmbătă, 25 mai.

  • Toate cele zece rezultate din turul semifinalei barajului pentru promovarea în Liga 2 le poți vedea AICI.

Foto: CSM Focșani

Andrei PASCU 23 May. 2024, 15:34 Liga 3
Pe aceeași temă