Euforie la Buzău, pentru o nouă promovare, de această dată a autointitulatei ”echipa buzoienilor”! Gloria a urcat în Liga 1, Metalul a ajuns în premieră în Liga 2

Adi MARICA, Marius ANGHEL 06 Jun. 2024, 17:41 Liga 3

Metalul Buzău a ajuns în premieră în Liga 2, după ce a câștigat finala barajului de promovare cu CSM Focșani, echipă pe care a lăsat-o la multe puncte în spate în acest sezon de Liga 3, cele două fiind adversare în Seria 2.

După 1-2 la Focșani, în manșa tur, echipa din județul Buzău a câștigat, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, jocul retur, îndeplinindu-și, astfel, obiectivul.

Autointitulata ”echipa buzoienilor” a promovat în premieră în Liga 2

În fața unor tribune arhipline ale micuței arene Metalul, ex ”Cornel Negoescu”, situat ”la umbra” stadionului Gloria, pe un teren sintetic de dimensiuni reduse, într-o atmosferă de fotbal de cartier, trupa care se autointitulează ”echipa buzoienilor”, deși tot fotbalul românesc a auzit mai mult de clubul Gloria, a scris la finalul acestui sezon cea mai importantă filă din istoria sa de… 70 de ani!

Alin Manea, încă din minutul 5, și Valentin Robu, în minutul 54, au înscris golurile trupei antrenate de Valentin Stan, pentru a întoarce scorul din tur și a reuși promovarea în Liga 2.

”S-au împlinit 70 de ani de la înființarea clubului nostru. Şi am marcat acest moment cum nu se putea mai bine.
PROMOVARE în Liga 2
Mulțumim tuturor partenerilor noştri, comunițății locale, Consiliului Județean Buzău. Şi cel mai important, vă mulțumim vouă, suporteri ai Metalului Buzău. Ați umplut stadionul nostru. Nu a mai rămas nici un loc disponibil în tribune. Dar ați găsit soluții Ați urmărit meciul din tribunele Stadionului Gloria”, a transmis clubul buzoian după promovarea în Liga 2.

https://www.youtube.com/watch?v=J8psWhKMEUk

Alexandru Saim Tudor: ”Îmi era dor de Liga 2”

Printre jucătorii cunoscuți ai Metalului Buzău se numără Alberto Olaru, Alexandru Saim Tudor, Alin Manea, Claudiu Borțoneanu, Marius Tudorică, Valentin Robu, Paulian Banu sau Adrian Moldovan. Niciunul nu este vreun fost campion sau un nume mare, ceea ce demonstrează că la Metalul a fost format un grup unit de către Valentin Stan.

După Alberto Olaru (26 de ani), la un moment dat cel mai vechi component al lotului Petrolului, chiar numit căpitan în unele jocuri, un alt fost ”găzar” care a pus umărul la promovarea Metalului este Alexandru Saim Tudor (25 ani). Acesta din urmă nu a jucat pentru buzoieni în cele două meciuri din barajul final.

Ultima dată la FC Brașov, club cu care se afla sub contract când nu primea certificarea de a continua în Liga 2, în vara trecută, Saim Tudor a semnat cu Metalul și acum poate evolua din nou în eșalonul secund. ”E un alt fotbal”, spune ”Turcul” Buzăului.

”Mulți mi-au spus că este un pas în spate că merg în Liga 3, dar am fost convins de cei din conducerea Metalului că se dorește performanță și chiar așa a și fost. Am avut stabilitate și asta contează mult în fotbalul românesc, iar grupul a fost unul bun, echilibrat și extrem de unit, iar antrenorul Valentin Stan a fost omul potrivit. Am sărbătorit îndelung o promovarea istorică pentru Metalul și mă bucur că am pus și eu umărul la această performanță. Îmi era dor de Liga 2, e un alt fotbal. Cred că dacă vom reuși două trei transferuri bune vom face o figură frumoasă în Liga 2, poate și o calificare în play-off, de ce nu?”, a spus, pentru Liga2.ro, Tudor Saim, al doilea marcator al echipei, cu 15 goluri înscrise.

Pentru Tudor Saim, această promovare este a treia din carieră. ”Turcul” mai are o promovare în Liga 2 cu Petrolul, iar cu echipa din Ploiești are și o promovare în Liga 1.

Metalul Buzău, în meciul retur cu CSM Focșani: Ang. Dinu – Ed. Rusu, Makongo, Alb. Olaru, Andr. Radu, A. Manea, Șt. Moraru, Borțoneanu, Tudorică (cpt.), Val. Robu, Ad. Moldovan
Rezerve: C. Toader – D. Stan, Corniciuc, D. Mihai, M. Manea, P. Banu, Opaiț, Pelivan, Odoh Chika

  • Buzău sărbătorește în această primăvară-vară două promovări. Gloria a urcat în SuperLigă, iar Metalul ajunge în premieră în Liga 2.
  • Dacă Gloria are în spatele său Consiliul Local al Municipiului Buzău și Consiliul Județean Buzău, Metalul se bucură doar de sprijinul Consiliului Județean Buzău, al cărui președinte chiar a îmbrăcat tricoul de campion al Ligii 3 și s-a fotografiat alături de jucători, staff și conducători la poza de bucurie!

https://www.youtube.com/watch?v=3xFFEd982TA

Metalul Buzău a promovat în premieră în Liga 2

Metalul Buzău și CSM Focșani au fost colege și în acest sezon în Liga 3, unde diferența de puncte dintre ele a fost colosală. În meciurile directe din campionat au fost înregistrate următoarele rezultate, în ordinea disputării lor: 1-2 la Buzău, 2-3 la Focșani, 3-0 la Buzău, 0-1 la Focșani și 2-1 la Buzău. Au fost o victorie, în prima întâlnire, pentru CSM Focșani și apoi patru victorii pentru Metalul Buzău. În faza finală a barajului, echipele și-au împărțit victoriile, însă Metalul s-a impus mai clar în retur.

Metalul Buzău, ca și CSM Focșani, s-a calificat în premieră în faza finală a barajului de promovare în Liga 2. A mai jucat în baraje în sezonul trecut, când a fost eliminată din faza semifinală de către Ceahlăul, echipă care avea să și promoveze în Liga 2. În tur, la Piatra Neamț, a fost 1-1, iar în retur, la Buzău, Metalul a pierdut cu scorul de 1-2.

Metalul a terminat Seria 2 pe locul 1, la 21 de puncte peste CSM Focșani. A ajuns în faza finală a barajului după ce în semifinală a trecut de FC Bacău, a doua clasată din Seria 1, după 0-1 în deplasare și 2-1 după 90 și 120 de minute și 4-3 la lovituri de departajare, acasă.

  • Clubul căruia actualul Metalul Buzău îi este continuator a fost înființat în 1954. De-a lungul timpului s-a mai numit și Metalcord Buzău. Propietarii săi sunt Mircea Benga și Consiliul Județean Buzău.

Foto: Aurelian Trifan / Metalul Buzău
Video: Religia Sportului

Adi MARICA, Marius ANGHEL 06 Jun. 2024, 17:41 Liga 3
Pe aceeași temă