Poli Timișoara câștigă returul, dar insuficient și rămâne în Liga 3. Ghiroda s-a calificat în finala barajului pentru Liga 2, după un joc nu neapărat strălucit. Paul Codrea: ”Echipa mai bună a fost eliminată”

Anda DELIU 25 May. 2024, 23:02 Liga 3
Poli Timișoara câștigă returul, dar insuficient și rămâne în Liga 3. Ghiroda s-a calificat în finala barajului pentru Liga 2, după un joc nu neapărat strălucit. Paul Codrea: ”Echipa mai bună a fost eliminată”

CSC Ghiroda și Giarmata Vii va reprezenta Banatul în finala barajului de promovare în Liga 2 din acest an, deși a pierdut returul fazei semifinale.

Cu scorul de 0-1, acasă, a cedat trupa lui Sorin Bălu în fața Politehnicii Timișoara, în condițiile în care alb-violeții au ratat și un penalty. În tur, pe arena Electrica, ghirozenii s-au impus însă cu 2-0, care sâmbătă seara nu și-a dovedit reputația de ”cel mai periculos scor”.

Poliștii au sperat și au dominat total prima repriză

Stadionul ”Emilian Pavel” din Ghiroda a devenit neîncăpător la acest meci și, ca de obicei, s-a stat și în spatele gardului de la strada din spatele unei porți. De câteva ori, din galeria lui Poli au căzut și câteva petarde în teren.

Încrezători că pot răstuna rezultatul, poliștii i-au ”călărit” bine pe jucătorii echipei gazdă în prima repriză. După câteva ocazii mari irosite, în minutul 39, a picat și golul, după o cursă pe contraatac făcută de Bogdan Istratie, pe dreapta, cu șut la colțul lung.

Ghiroda nu a avut nicio ocazie importantă în toată prima repriză.

Penalty ratat în stil mare de alb-violeți

Raportul de forțe nu s-a schimbat neapărat semnificativ în repriza a doua, doar cu o micșorare de elan pentru elevii lui Paul Codrea.

Incursiunile ofensive dese au dat roade în minutul 60, când oaspeții au beneficiat de un penalty, după ce Butnărașu l-a faultat pe Curescu în careu. David Popa a trecut la punctul cu var și a executat foarte slab, pe lângă.

Emoțiile nu s-au terminat neapărat pentru Ghiroda, căci, peste zece minute, portarul Ciocan a fost scos cu targa după ce a primit o lovitură puternică în piept la o ciocnire cu un coleg. A fost doar o problemă de moment.

Pe final, Ghiroda a dominat jocul și a ”ascuns” mingea timișorenilor, care ratează șansa revenirii în Liga 2 și ajung la al doilea an consecutiv petrecut în Liga 3.

Sorin Bălu, după eșecul cu Poli Timișoara, dar cu Ghiroda calificată în finala pentru promovarea în Liga 2: ”A fost o înfrângere dulce”

Chiar dacă echipa lui nu a arătat grozav în jocul retur cu Poli, Sorin Bălu a fost foarte bucuros de rezultatul dublei manșe, care i-a adus Ghirodei calificarea în premieră în faza finală a barajului de promovare în Liga 2.

”A fost o înfrângere dulce, care ne duce în finală. Din păcate, astăzi echipa noastră nu a făcut cel mai bun joc. Astăzi, cei de la Poli au fost mai buni ca noi, victorie lor este meritată. Dar noi am fost mai buni ca ei în tur. Am marcat de mai multe ori, și, până urmă, ne-am calificat în finală. Cu cine jucăm, cu aia mergem. Nici măcar nu ne interesează cine va fi. Poli a fost mai bună ca noi astăzi. Noi am abordat meciul pentru a-l câștiga. Aveam un avantaj de două goluri luat în tur. Nu am pregătit jocul acesta la rezultat de egalitate, ci pentru victorie, dar Poli a fost mai bună ca noi. A fost mai proaspătă ca noi. Dar am știut exact ce vrem. Am știut exact ce am pregătit și iată că ce ne-am dorit s-a îndeplinit. A fost o presiune mare. Sunt convins că dacă noi nu câștigam 2-0 în tur și era un alt rezultat, alta era abordarea echipei noastre. Dar trebuie să-mi felicit băieții, pentru că au muncit, s-au dăruit. La penalty m-am gândit că putem să ajungem la prelungiri, că Poli venea cu un elan din punct de vedere mental și moral, dar, până la urmă, acesta este fotbalul. Se întâmplă să mai și ratezi. Au ratat și jucători mai mari decât David Popa”, a declarat antrenorul Ghirodei.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii e gazdă în manșa tur a barajului final cu FC Bihor Oradea

În faza finală a barajului de promovare, CSC Ghiroda și Giarmata Vii, liderul Seriei a 7-a a Ligii 3, va întâlni liderul Seriei 8, FC Bihor Oradea, care a avut nevoie de reprize de prelungiri pentru a trece pe teren propriu de ACSO Filiași, locul 2 în Seria 7.

După 1-1 la Filiași, la Oradea a fost 0-0 după 90 de minute, iar Bihorul a dat lovitura în minutul 111.

Manșa tur are loc sâmbătă, 1 iunie, de la ora 18:00, la Ghiroda, iar returul este programat în data de 5 iunie, de la ora 17:30, la Oradea.

Paul Codrea: ”Consider că echipa mai bună a fost eliminată”

Paul Codrea a apreciat că Poli Timișoara a fost mai bună decât Ghiroda în această dublă manșă.

”În primul rând, îi felicităm, pentru că este sport. Le urăm succes mai departe. Dar, sincer, consider că echipa mai bună a fost eliminată. Chiar și în meciul-tur, chiar dacă n-am făcut un meci grozav, am avut cinci-șase ocazii de gol. Astăzi, nu mai zic. Din păcate, fotbalul e crud câteodată, e nedrept. Dar trebuie să acceptăm. E sport, se poate întâmpla. Nu am ce să reproșez, au fost minunați astăzi. Așa dăruire n-am văzut niciodată la ei, ca în meciul acesta. Echipa are viitor. Nu e ușor de digerat, dar poate înfrângerea aceasta ne va ajuta pe viitor. Trebuie și un pic de noroc în sport! Le mulțumesc băieților pentru acest sezon. Încheiem cu o victorie amară, dar măcar le-am oferit o victorie suporterilor”, a spus antrenorul Politehnicii Timișoara.

CSC GHIRODA ŞI GIARMATA VII (l1S7) – SSU POLITEHNICA TIMIȘOARA (l2S8) 0-1 (2-0 în tur)

Bogdan Istratie 39′

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Tud. Ciocan (Mosoarcă 78’) – Ad. I. Ilie, Butnărașu, Stupu (Hecsko 46’), Vasluian – Mancaș (cpt.), Jichici (Dav. Pop 46’), Gab. Precup, Al. Popovici (Datcu 78’) – Trandu, Buțu (Bulza 72’)
Rezerve neutilizate: – Coroiu, Miclău, Ad. D. Popa, Cluci
Antrenor: Sorin Bălu

Poli Timișoara: Mikloș – Haloș, I. L. Rotariu, Bocșan (cpt.), R. Ciurel, Pamfile (Aur. Vlaicu 83’) – D. Olariu, Marincu (Cr. Bărbuț 65’), Dav. Popa – Istratie, Curescu (Prună 89’)
Rezerve neutilizate: Murariu – M. Oprea, Pureca, Adamcsik , Sfichi, Seb. Avramescu
Antrenor: Paul Codrea

Stadion: ”Emilian Pavel” (Ghiroda – Timiş). Arbitru: Dragoș Nicolae Lunca (Cluj-Napoca). Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca). Rezervă: Leopold Herczeg (Băcia – Hunedoara). Observator arbitri: Zaharie Ciev (Timişoara). Delegat joc: Florin Oglindoiu (Drobeta Turnu Severin).

Foto: CSC Ghiroda și Giarmata Vii

Anda DELIU 25 May. 2024, 23:02 Liga 3
Pe aceeași temă