SCM Râmnicu Vâlcea, dezlănțuită în returul cu Olimpic Zărnești. A reușit scorul fazei semifinale a barajului de promovare în Liga 2, dar Gabriel Mangalagiu rămâne realist: ”Nu ne putem bucura pe deplin”

Adrian MUJEA 27 May. 2024, 00:02 Liga 3

SCM Râmnicu Vâlcea s-a calificat fără emoții în finala barajului de promovare în Liga 2, după succesul clar obținut sâmbătă, pe teren propriu, în Zăvoi, scor 6-0 cu Olimpic Zărnești.

Vâlcenii câștigaseră și manșa tur, în deplasare, cu 1-0.

Peste 5000 de spectatori în Zăvoi, la returul semifinalei pentru promovarea în Liga 2

Cu gândul că după șapte ani pot avea din nou echipă în Liga 2, peste 5000 de vâlceni au mers, sâmbătă, în Zăvoi, pentru a susține SCM-ul în returul cu Olimpic Zărnești. Fostul arbitru internațional Gheorghe Constantin a dat în mod simbolic lovitura de start a partidei de pe Stadionul Municipal.

Prima repriză a fost una destul de echilibrată, în care oaspeții au pus probleme. Vâlcea a reușit să marcheze în minutul 28, prin Cosmin Neagu și a intrat la pauză în avantaj. De la oaspeți, Cantauz și Adrian Ilie au avut șuturi care au trecut foarte aproape de buturile lui Gherguș.

Eliminarea lui Vasu a rupt jocul

Din minutul 50, Robert Vasu de la Zărnești este eliminat pentru fault din postura de ultim apărător, asupra lui Sebastian Ivan. Cosmin Neagu a transformat lovitura liberă de la 18 metri și, la 2-0, soarta semifinalei barajului de promovare în Liga 2 era decisă.

La acest scor, echipa lui Mihai Stere s-a prăbușit și a încasat lovitură după lovitură. Vlad Ionescu a făcut 3-0 în minutul 56, după o combinație ca la antrenament în careul oaspeților. S-a făcut 4-0 în minutul 62, când Sebastian Ivan a punctat de la a doua bară, din a doua încercare.

Abia intrat pe teren, Radu Bîrzan a ridicat rezultatul la 5-0, cu un șut de la 20 de metri. Ulterior, intrat și el în repriza secundă, Ionuț Simeanu a stabilit scorul final, 6-0, cu un șut din întoarcere din interiorul careului.

De remarcat atitudinea celor 50 de fani ai echipei din Zărnșeti, care și-au aplaudat favoriții chiar și la acest scor.

  • A fost cea mai categorică victorie a echipei lui Gabriel Mangalagiu în acest sezon.
  • În finala barajului de promovare, SCM Râmnicu Vâlcea va întâlni AFC Câmpulung Muscel. Turul va avea loc la Câmpulung, în data de 1 iunie, iar returul are loc pe 5 iunie, la Râmnicu Vâlcea.

Gabriel Mangalagiu e aproape de o nouă promovare în Liga 2, acum cu SCM Râmnicu Vâlcea: ”Echipa noastră s-a autodepășit”

Antrenorul vâlcenilor, Gabriel Mangalagiu, este aproape de o nouă promovare în eșalonul secund, după cea cu ACS Șirineasa și contribuția avută la Damila Măciuca. Are în palmares și două promovări la Liga 3, cu Viitorul Dăești și SCM Râmnicu Vâlcea, cu aceasta din urmă petrecându-se anul trecut.

”Am încercat să ajungem la turație maximă la aceste baraje. Dar, până nu se termină și celelalte două jocuri, nu ne putem bucura pe deplin. Zărnești e o echipă destul de grea, cu câțiva jucători buni, dar echipa noastră s-a autodepășit. Diferența a fost făcută de experiența mare a jucătorilor noștri, apoi a contat pregătirea fizică, s-a cunoscut la retur”, a spus Mangalagiu.

SCM Râmnicu Vâlcea, în returul cu Olimpic Zărnești: Gherguș – Lăzărescu, Fl. Pîrvu (Simeanu 58′), C. Neagu (I. Olaru 64′), Seb. Ivan (Bîrzan 70′), Bărbuți, R. Georgescu, Ov. Popescu (cpt.)(Rob. Cruceru 64′), I. Lazăr, Bg. Geantă (Tilioiu 70′), Vl. Ionescu. Rezerve neutilizate: Dav. Dumitru – Diaconescu, Săraru, Orbișor.

Mihai Stere: ”Până la eliminare, eu zic că am fost în meci”

La finalul jocului din Zăvoi, ”la cald”, Mihai Stere a spus că va avea o întâlnire cu conducerea clubului din Zărnești și probabil va continua la echipă și sezonul viitor. Performanța reușită de Olimpic în acest sezon este remarcabilă, chiar dacă s-a terminat printr-o eliminare în faza semifinală a barajului de promovare, după ce în sezonul trecut echipa abia s-a salvat de la retrogradare.

”A fost un sezon bun pentru noi, am prins play-off-ul, unde am reușit să terminăm pe locul 2. În semifinale am întâlnit Vâlcea, o echipă bună, în retur jocul a fost format din două părți. Până la eliminare, eu zic că am fost în meci, ne-am creat ocazii, sunt mulțumit de acest aspect. După ce s-a luat roșu, jocul s-a rupt, echipa gazdă a venit peste noi, așa au venit și golurile. Aș vrea să felicit echipa din Vâlcea”, a spus Mihai Stere.

Ulterior, ”la rece”, Stere a avut o reacție prin care a acuzat arbitrajul lui Claudiu Gaitin.

Olimpic Zărnești, în meciul retur cu SCM Râmnicu Vâlcea: Al. Florescu – Cantauz, C-tin. Albu (Cip. Marcu 75′), Vasu, Gab. Dobre, Andr. Gavrilă, H. Ilie (cpt.), Grideanu (I. Șerban 57′), Mielușoiu (Sg. Mihai 65′), Al. Ilie, Bg. Marinescu. Rezerve neutilizate: Botiș – Hamciuc, Codreanu, Moroe, Mateoiu, Tăgârță.

Foto: SCM Râmnicu Vâlcea și Sabin Neacșa

Adrian MUJEA 27 May. 2024, 00:02 Liga 3
Pe aceeași temă