CFC Argeș, victorie în amicalul cu CS Mioveni. O eroare personală a făcut diferența, dar formația lui Schumacher a demonstrat că poate spera la play-off în continuare

Andrei PASCU 13 Feb. 2024, 19:02 Liga 2

CS Mioveni și Campionii FC Argeș au disputat un meci amical marți, pe stadionul din Mioveni, utilizat de ambele echipe ca arenă proprie pentru acest sezon de Liga 2, pentru că stadionul ”Nicolae Dobrin” din Pitești este în reconstrucție. Întâlnirea s-a terminat cu o victorie la limită, 1-0 pentru formația lui Eugen Neagoe.

În campionat, în sezonul regular, în runda cu numărul 2, partida dintre cele două, cu CFC Argeș gazdă, s-a terminat la egalitate, scor 0-0.

Victorie pentru CFC Argeș în amicalul contra CS Mioveni, 1-0

Trupa lui Constantin Schumacher, deși a pierdut mulți jucători cu experiență în această iarnă, nu s-a mișcat deloc rău în partida contra Campionii FC Argeș, ba chiar a surprins apărarea adversă, în primele minute, cu câteva acțiuni în benzi, în viteză.

De partea cealaltă, CFC Argeș a avut posesia, cu un mic plus față de CS Mioveni, a construit pozițional, dar în ultimii metri nu a luat cele mai bune decizii. Dulcea, Angelov sau Petrescu nu au concretizat șansele din preajma careului mare. Au fost și momente tensionate, iar după un sfert de oră spiritele s-au încins din cauza unei intrări mai dure a lui Blănaru, pe faza de construcție.

Patrick Dulcea, singura reușită a testului

Singurul gol al amicalului a picat în minutul 35, atunci când, în urma unui balon pierdut în 20 de metri de CS Mioveni, Patrick Dulcea a marcat cu un șut pe jos din careu, din pasa lui Agelov.

Formația lui Schumacher a ripostat repede, a presat în zona care i-a permis cel mai mult în prima repriză, în stânga atacului, iar un șut din unghi al căpitanului Șerbănică a fost reținut nu foarte ușor de portarul Straton.

Mai târziu, Campionii FC Argeș putea intra la cabine cu 2-0, dar în minutul 43 Angelov a irosit o șansă foarte bună. A primit o pasă în careu, a driblat portarul, dar apoi a șutat slab și balonul a fost respins de pe linia porții de un fotbalist al gazdelor. În continuarea fazei, posesia a ricoșat la Dulcea, tânărul a vrut și el să îl dribleze pe portarul Croitoru, dar de această dată a reușit să intervină cu piciorul și să îndepărteze pericolul.

CS Mioveni a ratat ocazii bune în partea a doua și a cerut penalty în minutul 90+1

Repriza secundă a început mai bine pentru CS Mioveni, care a avut posesia, controlul, dar pe un contraatac putea marca iar Campionii FC Argeș. Intrat pe teren după reluare, Florian Haită a șutat, în minutul 49, de la distanță, dar pe lângă poartă.

Echipele au arătat multe sincope pe faza de construcție, erori succesive de pasare, dar și greșeli individuale în ultimii metri. Ștefan Blănaru s-a luptat mult cu apărarea adversă, iar el putea aduce egalarea pentru CS Mioveni în minutul 54, când șutul său de la aproximativ 20 de metri s-a dus puțin peste poartă.

Massaro l-a imitat la faza imediat următoare, când a primit, practic, o pasă de la adversar la marginea careului mare, dar șutul cu dreptul, la colțul lung, s-a dus și mai aproape de țintă, chiar dacă portarul Micle, intrat la pauză pe teren, nu a avut reacție.

Presiunea pusă de gazdele amicalului nu a dat roade, chiar dacă șuturile de la distanță au fost ”specialitatea casei”. Constantin Schumacher le-a oferit jucătorilor multă libertate, iar Andrei Trașcu i-a ”întrecut” pe Blănaru și Massaro la precizia șuturilor de la distanță.

Andrei Trașcu, șut superb de la 25 de metri

Fundașul a intrat în centru după ce a depășit un adversar, și-a făcut balonul pentru un șut puternic, de la 25 de metri, dar execuția sa, ușor lobată, s-a dus aproape de vinclu, lovind bara transversală. Micle a rămas și de data aceasta fără reacție, având șansă din nou.

CFC Argeș a ripostat și ea apoi, după minute bune în care abia a ieșit din propria jumătate de teren. Intrat pe parcurs în meci, Bogdan Rusu a șutat alături din careu, din câțiva metri.

Pe finalul jocului, în minutul 90+1, CS Mioveni a cerut penalty la un henț în careu comis de Nortey, dar balonul l-a lovit în mână în urma unei respingeri din apropiere a unui coleg, după o centrare din partea stângă. În plus, jucătorul avea mâna într-o poziție naturală, astfel că arbitrul a lăsat jocul să continue.

CS Mioveni arată că poate spera la play-off

S-a terminat 1-0 pentru CFC Argeș, dar CS Mioveni a arătat bine și a demonstrat că poate conta în lupta pentru calificarea în play-off-ul Ligii 2, în ciuda schimbărilor de la nivelul vestiarului, a plecărilor importante de jucători experimentați, dar și a problemelor financiare.

  • CFC Argeș: Straton – Tofan, Esteban Orozco, Mih. Tudose, Borța – Rădescu, I. Nortey – Mitoi, O. Petrescu, Dulcea – M. Angelov
    Au mai jucat: Micle – Rob. Boboc, Bg. Rusu, G. Oprescu, A. Mircea, Andr. Stoica, Dinoci, Balaur, Haită, Buhăcianu, R. Ciuciulete
  • CS Mioveni: Fl. Croitoru – Trașcu, R. Garutti, Ignat, Burnea, Șerbănică – Massaro, Cărăruș, D. Toma, Guțea – Blănaru.
    Au mai jucat: Bădescu – Gogor, A. Șerban, Văsălie, Bolohan, Al. Cr. Stan, Duțan, Mih. Costea, M. Dică, Andr. Panait

Prima înfrângere în amicale pentru formația lui Constantin Schumacher

Înainte de acest amical, CS Mioveni a mai disputat cinci: 7-1 cu Flacăra Horezu, 0-0 cu Metaloglobus, 5-0 cu FC Pucioasa, 5-1 cu AFC Câmpulung Muscel și 3-1 cu ACSO Filiași. Așadar, acesta a fost primul eșec pentru formația lui Constantin Schumacher.

Sâmbătă, CS Mioveni va disputa ultimul joc de verificare înaintea începerii campionatului de Liga 2. Va primi vizita formației SCM Râmnicu Vâlcea.

Ultimul test pentru CFC Argeș, cu Steaua

Campionii FC Argeș s-a aflat la al cincilea amical în această iarnă, după 6-0 cu AFC Câmpulung Muscel, 3-2 cu Flacăra Horezu, 1-0 cu Concordia Chiajna și 1-1 cu Metaloglobus.

Un amical mai are și Campionii FC Argeș, contra Stelei, tot sâmbătă.

Diferență de opt puncte între CS Mioveni și CFC Argeș

În urma celor 26 de puncte acumulate în primele 15 etape de Liga 2, CS Mioveni este pe loc calificabil în play-off, pe 4, la șase puncte de liderul din acest moment, CSC Șelimbăr. În runda următoare, a 16-a a sezonului regular, prima din 2024, CS Mioveni va primi vizita formației CSM Alexandria, locul 19, penultimul, cu numai 8 puncte.

Campionii FC Argeș este pe locul 15 în Liga 2, cu 18 puncte, cu un punct sub locul 14, CSC Dumbrăvița. Este la egalitate cu locul 16, Metaloglobus, dar are un avans de șase puncte peste locul 17, CS Tunari.

Piteștenii sunt, la început de an, la patru puncte de locul 10, mijlocul clasamentului din Liga 2, ocupat de FK Miercurea Ciuc.

Amicalul integral dintre CS Mioveni și CFC Argeș și declarațiile lui Constantin Schumacher, Eugen Neagoe și Patrick Dulcea:

https://www.youtube.com/watch?v=onEJEcDa3dg

https://www.youtube.com/watch?v=Xwpw4-ujgIU

https://www.youtube.com/watch?v=rqOIKv7f9JE

https://www.youtube.com/watch?v=o7R3dPAOcSI

 

Foto: CS Mioveni
Video: CFC Argeș

https://liga2.prosport.ro/liga-3/paul-batin-si-razvan-tincu-au-semnat-cu-minaur-baia-mare-19299556

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-si-a-luat-portar-19299568

https://liga2.prosport.ro/seria-1/remiza-pentru-fk-miercurea-ciuc-in-ultimul-amical-din-turcia-19299551

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluzii-lui-claudiu-niculescu-dupa-cantonamentul-selimbarului-in-turcia-19299550

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-croitoru-a-demisionat-de-la-chindia-19299540

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alex-baican-a-lasat-csm-alexandria-pentru-fc-bihor-19299535

Andrei PASCU 13 Feb. 2024, 19:02 Liga 2
Pe aceeași temă