CFC Argeș a ieșit învingătoare din amicalul jucat la Chiajna contra Concordiei. Eugen Neagoe își dorește încă două-trei achiziții: ”Nu să aducem jucători ca să renunțăm la cei pe care îi avem, ci vreau să fim mai puternici”

Marius ANGHEL 05 Feb. 2024, 13:36 Liga 2
CFC Argeș a ieșit învingătoare din amicalul jucat la Chiajna contra Concordiei. Eugen Neagoe își dorește încă două-trei achiziții: ”Nu să aducem jucători ca să renunțăm la cei pe care îi avem, ci vreau să fim mai puternici”

Concordia Chiajna și Campionii FC Argeș s-au întâlnit sâmbătă, 3 februarie 2024, pe terenul sintetic din Chiajna, într-un meci amical. Trupa piteșteană s-a impus la limită, cu scorul de 1-0.

Cele două formații din Liga 2 sunt printre marile dezamăgiri ale primei părți a actualului sezon, după primele 15 etape situându-se în afara locurilor calificabile în play-off, argeșenii având șanse mici că aceadă în primele șase la finalul celor 19 runde. Ambele echipe, printre cele mai bogate din campionat, vorbeau la începutul campionatului de promovarea de pe primele două locuri.

CFC Argeș, învingătoare în amicalul jucat în deplasare la Concordia Chiajna

Atât trupa ilfoveană, antrenată de Erik Lincar, cât și cea argeșeană, condusă de Eugen Neagoe, s-a aflat la al treilea amical jucat în această perioadă de pregătire de iarnă. Ambele au evoluat până acum doar pe teren sintetic. CFC Argeș își organizase primele două partide test la baza sportivă Valea Iașiului, în timp ce Concordia le-a disputat la complexul Dinamic Parc din satul Roșu, aparținând comunei Chiajna.

Concordia a cedat în fața Argeșului cu un gol primit în minutul 50, de la Mario Mitoi.

Dacă pentru echipa din Chiajna a fost al treilea joc amical în fața unei colege din campionat, deci din Liga 2, pentru CFC Argeș a fost primul în fața unui astfel de adversar, fiindcă în primele două a întâlnit oponenți inferiori, din Liga 3. Eugen Neagoe a adoptat și o altă tactică pentru confruntarea cu Concordia.

”Dacă în amicalele cu Muscelul Câmpulung și Flacăra Horezu fiecare component al lotului a bifat câte 45 de minute, în testul cu ilfovenii antrenorul Eugen Neagoe a încercat să cristalizeze o formulă de bază, opt jucători din primul unsprezece fiind folosiți pe toată durata partidei. Prima repriză a fost una destul de echilibrată, cu puține ocazii de gol, singurele oportunități ale alb-violeților de a marca fiind șuturile de la marginea careului ale lui Tofan și Borța, care însă nu și-au atins ținta. La cinci minute după pauză, FC Argeș a deschis scorul prin Mario Mitoi, juniorul echipei noastre trimițând cu capul în plasă din centrarea de manual a lui Borța. Replica gazdelor a venit prin Bălan, însă șutul atacantului ilfovean de la marginea careului a fost reținut de Straton. Până la finalul partidei, Argeșul și-a mai trecut în cont încă trei șanse de a majora diferența, însă Tofan, Nortey și Boboc nu l-au putut învinge pe Dincă”, a notat echipa piteșteană în cronica partidei.

Achizițiile Argeșului, toate pe teren din primul minut al amicalului. Concordia a avut doar două nume noi în primul 11

Trupa alb-violetă a tras din nou concluzii despre jucătorii săi, acum despre cele trei achiziții și marcator: ”Prin ce au arătat în teren, Florin Borța, Isaac Nortey și Petrișor Petrescu sunt reale câștiguri pentru echipa noastră. O soluție pentru compartimentul ofensiv poate fi și juniorul Mario Mitoi, autorul a trei goluri în meciurile de verificare de până acum.”

  • Reamintim. Isaac Nortey, împrumutat de la CFR Cluj, Florin Borța, pus pe liber de Universitatea Craiova, și Petrișor Petrescu, împrumutat de la FC Hermannstadt, sunt cele trei achiziții ale Argeșului în această iarnă, până acum.
  • Mario Mitoi, trecut bine de 19 ani, a primit doar 41 de minute în 3 meciuri în prima parte a acestui sezon de Liga 2, după ce în sezonul trecut, când a fost împrumutat la SC Oțelul, a prins 25 de jocuri (1115 minute) și a înscris un gol.

De partea cealaltă, Erik Lincar a început amicalul cu doi jucători noi, Constantin Dima (ex Metaloglobus) și Cristian Gogescu (mijlocas, împrumutat de la FCSB).

Concordia Chiajna: Oncescu – Corbu, Stănică, Gerson, C-tin. Dima – Gogescu, D. Codrea, Tucaliuc, Dumbravă – Ad. Bălan, Hlistei.
După pauză au mai intrat: Dincă – Ad. Iancu, R. Lazăr, Cl. Dragu, Ghimfuș, Vrdoliak.

Campionii FC Argeș: Straton – Tofan, R. Ciuciulete, Mih. Tudose, Borța – I. Nortey, Rob. Boboc, Y. Pîrvu (Mitoi 46), Rădescu (P. Dulcea 46) – P. Petrescu (Haită 65), Buhăcianu (M. Angelov 46).
Au rămas pe bancă: Silveanu – Balaur, Scarlatache, A. Mircea, G. Oprescu, Bg. Rusu, Dinoci, Andr. Stoica.

Eugen Neagoe vrea încă două-trei achiziții la CFC Argeș: ”Nu ca să renunțăm la cei pe care îi avem, ci să fim mai puternici”

După joc, Eugen Neagoe s-a declarat mulțumit de modul în care au evoluat jucătorii săi, de nou-veniți, a remarcat oboseală la Isaac Nortey și a mai spus că-și dorește încă două-trei achiziții.

”Cred că a fost un antrenament bun, reușit, mă bucur că nu s-a accidentat nimeni. E foarte important pentru noi să mergem sănătoși acasă, după jocurile astea de pregătire și, bineînțeles, după perioada asta de pregătire, care nu este ușoară. Dar, una peste alta, băieții au făcut un efort bun, sunt mulțumit de cum s-au implicat, de atitudine, dar, sigur, suntem departe de ceea ce ne dorim, ceea ce îmi doresc eu și băieții. Sper să creștem de la joc la joc.

Cred că jucătorii pe care i-am adus sunt transferuri bune. Trebuie să ridice nivelul echipei. Borța și Petrescu au făcut un joc foarte bun, Isaac a fost puțin obosit și a greșit câteva mingi, dar și el este un jucător valoros, important pentru noi. Marți îl așteptăm și pe Esteban să ajungă la Curtea de Argeș, să se integreze și el după cele patru jocuri pe care le-a avut la Cupa Africii cu echipa lui națională. Sper să fim cât mai aproape de adevăr atunci când va începe campionatul.

Nu vă ascund că îmi mai doresc cel puțin doi jucători, dacă nu trei. Sper să-i aducem, să fim mai puternici. Nu să aducem jucători ca să renunțăm la cei pe care îi avem, dar vreau să fim mai puternici”, a comentat Neagoe.

Antrenorul își dorește neapărat un mijlocaș central, fiindcă are probleme ”chiar numeric” în acest compartiment, dar și fundași laterali.

  • Ce a mai spus Eugen Neagoe, dar și marcatorul golului acestui amical, Mario Mitoi, puteți vedea în interviurile de mai jos.

Ambele echipe au fost la al treilea amical din 2024. Argeșul, abia la primul joc cu un adversar de același calibru

În clasamentul Ligii 2, după 15 etape, Concordia Chiajna ocupă locul 8, cu 22 de puncte, iar Campionii FC Argeș se află pe poziția a 15-a, cu 18 puncte. Din sezonul regular au mai rămas de disputat patru etape, iar ultimul loc calificabil în play-off, 6, este ocupat de Viitorul Pandurii Târgu Jiu, cu 23 de puncte.

Pentru Concordia Chiajna, acesta a fost al treilea amical disputat în 2024, în perioada de pregătire de iarnă, după ce a debutat cu un 5-1 cu CSM Alexandria și a cedat cu 1-2 contra CSM Slatina. Urmează teste cu FC Pucioasa (7 februarie), Chindia Târgoviște (10 februarie), Progresul Spartac (14 februarie) și CS Dinamo (17 februarie).

CFC Argeș s-a aflat tot la al treilea amical, după 6-0 cu AFC Câmpulung Muscel și 3-2 cu Flacăra Horezu, iar în perioada următoare are programate teste cu Metaloglobus (7 februarie), CSM Slatina (10 februarie), CS Mioveni (13 februarie) și Steaua (17 februarie).

Declarațiile lui Eugen Neagoe și Mario Mitoi după amicalul Concordia Chiajna – Campionii FC Argeș 0-1:

https://www.youtube.com/watch?v=Mywh2Nnzh58

https://www.youtube.com/watch?v=4zDgLNyqNJM

 

Înregistrarea amicalului Concordia Chiajna – Campionii FC Argeș 0-1:

Foto și video: Campionii FC Argeș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-a-raspuns-dupa-afirmatiile-lui-adrian-popa-19298791

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-rauta-a-plecat-dupa-doua-saptamani-de-la-cs-mioveni-19298712

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-popa-nu-l-uita-pe-erik-lincar-dupa-plecarea-de-la-concordia-chiajna-19298748

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-invins-concordia-chiajna-intr-un-amical-19298546

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-victorie-cu-emotii-in-fata-echipei-flacara-horezu-19298627

Marius ANGHEL 05 Feb. 2024, 13:36 Liga 2
Pe aceeași temă