CFC Argeș și Metaloglobus, egale într-un joc test. Piteștenii au evitat înfrângerea in extremis și și-au anulat următorul amical

Marius ANGHEL 07 Feb. 2024, 21:21 Liga 2
CFC Argeș și Metaloglobus, egale într-un joc test. Piteștenii au evitat înfrângerea in extremis și și-au anulat următorul amical

Campionii FC Argeș și Metaloglobus București sunt alte două echipe din Liga 2 care miercuri, 7 februarie 2024, s-au întâlnit într-un meci amical. Partida dintre argeșeni și bucureșteni s-a desfășurat la Albota și s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

Campionii FC Argeș și Metaloglobus, egale într-un amical jucat la Albota

Vecine în clasamentul Ligii 2 după 15 etape trecute din sezonul regular, pe locurile 15 și 16, ambele având câte 18 puncte acumulate, Campionii FC Argeș și Metaloglobus București și-au dat întâlnire miercuri, 7 februarie 2024, într-un meci amical programat la Albota, în județul Argeș, la baza sportivă Viitorul Argeș, pe un teren cu iarbă naturală.

Meciul s-a terminat la egalitate, după ce ambele formații au înscris în partea secundă a întâlnirii, trupa din Pitești reușind să evite înfrângerea în minutul 90+7! ”Confruntarea a avut două reprize diametral opuse, prima dominată de piteșteni, iar cea de-a doua mai echilibrată, cu un plus pentru bucureșteni”, scrie trupa alb-violetă pe site-ul său.

Pentru Metaloglobus a marcat, în minutul 56, din nou Milos Zukanovic, sârb readus în această iarnă după jumătate de sezon petrecută la Unirea Slobozia. În schimb, pentru CFC Argeș a reușit să egaleze norocos, în minutul 90+7, Valentin Buhăcianu, atacant de la care așteptările erau mult mai mari de la aducerea sa din vară. Moldoveanul a punctat după o respingere greșită a portarului Nedelcovici.

Iată ce a mai notat Campionii FC Argeș în cronica jocului test: ”Încă din startul partidei, alb-violeții au pus presiune pe adversar, iar ocaziile de gol nu s-au lăsat mult așteptate. Petrescu, Tofan, Rusu și Dulcea și-au creat oportunități clare de a marca, însă nu l-au putut învinge pe Gavrilaș. La puțin timp după pauză, oaspeții au deschis scorul prin Zukanovic, care a profitat de o neînțelegere între portarul Straton și Ciuciulete și a trimis în plasă. Argeșul a avut șansa de a restabili egalitatea în două rânduri prin Andrei Stoica, însă șuturile acestuia au fost respinse de Nedelcovici. În ultimul minut al timpului regulamentar, Metaloglobus își putea dubla avantajul pe tabelă, însă Micle a reușit să respingă șutul violent al lui Marica. În minutele de prelungire ale partidei, Tofan și Issah având o altercație, fiind nevoie de intervenția celor doi antrenori pentru a calma spiritele. Piteștenii au restabilit egalitatea în cel de-al șaptelea minut suplimentar al meciului, Buhăcianu trimițând în poartă din câțiva metri, după o respingere a lui Nedelcovici.”

Campionii FC Argeș: Straton – Tofan, R. Ciuciulete, Mih. Tudose, Borța – I. Nortey, Rob. Boboc – Mitoi, P. Petrescu, P. Dulcea – Bg. Rusu
După pauză au mai intrat: G. Micle – Dinoci, Rădescu, Haită, A. Mircea, G. Oprescu, Andr. Stoica, Buhăcianu, M. Angelov
Antrenor: Eugen Neagoe

Metaloglobus București: Gavrilaș – Kouadio, Diallo, Cazan, Andr. Sava – Issah – Vl. Bogdan, Honciu, L. Manolache – Huiban, Zukanovic
După pauză au mai intrat: Nedelcovici – Rz. Milea, Rob. Neacsu, Ad. Sîrbu, Liș, Gab. Pătrașcu, Vl. Marica
Antrenor: Ianis Zicu

Argeșenii au renunțat la amicalul cu CSM Slatina, fiindcă au programul prea încărcat

CFC Argeș s-a aflat la al patrulea amical în această iarnă și în acest an nou, după 6-0 cu AFC Câmpulung Muscel (Liga 3), 3-2 cu Flacăra Horezu (Liga 3) și 1-0 cu Concordia Chiajna (Liga 2).

Pentru echipa piteșteană ar fi urmat un amical cu CSM Slatina, sâmbătă, 10 februarie, însă Eugen Neagoe a decis să renunțe la acest joc.

”FC Argeș avea programat sâmbătă cel de-al cincilea amical din această iarnă. Testul cu CSM Slatina a fost anulat la cererea staff-ului tehnic al echipei noastre, motivul acestei decizii fiind programul încărcat din cantonamentul de Curtea de Argeș și timpul de refacere dintre meciuri destul de scurt. Astfel, următorul test de verificare al Argeșului este programat marți, 13 februarie, adversarul alb-violeților urmând a fi CS Mioveni, locația și ora de disputare a partidei urmând a fi stabilite în aceste zile”, a anunțat CFC Argeș.

Rămân de disputat, astfel, amicalele cu CS Mioveni (13 februarie) și Steaua (17 februarie).

Metaloglobus, tot la al patrulea amical! Agricola Borca, următorul adversar, dacă Ianis Zicu nu se răzgândește și el!

Pentru Metaloglobus, aflată până în data de 9 februarie într-un cantonament la Snagov, a fost tot al patrulea amical din această iarnă, după cele cu CS Mioveni (scor 0-0), Progresul Spartac (scor 6-1) și Unirea Slobozia (scor 0-1). Cum CFC Argeș este tot din Liga 2, bucureștenii au avut, până acum, adversari numai din campionatul în care activează.

Dacă stafful lui Ianis Zicu nu se va răzgândi și el în privința programului de pregătire stabilit, cum a făcut cel al lui Neagoe, Metaloglobus va mai avea de desfășurat amicale cu Agricola Borcea (9 februarie) și SC Popești Leordeni (17 februarie), oponenți din Liga 3.

De remarcat că Zicu l-a utilizat și pe Luca Manolache, un mijlocaș de 18 ani liber de contract după despărțirea din această iarnă de Chindia. Târgovișteanul a evoluat în 7 meciuri în acest sezon de Liga 2, doar o dată fiind titular și acumulând 303 minute pe teren.

Eugen Neagoe și-a dus echipa pentru a doua oară în cantonament la Curtea de Argeș. Lipsesc Bucur, Balgiu și Pîrvu

Revenind la Campionii FC Argeș, aceasta a intrat de luni, 5 februarie, într-un nou cantonament la Curtea de Argeș, unde a mai fost în perioada 18-25 ianuarie, după ce reunirea a avut-o în data de 10 ianuarie. De această dată va sta în cantonament până la 13 februarie, iar antrenamentele pe susține la baza sportivă de la Valea Iașiului.

Clubul a anunțat că din lot face parte de această dată și fundașul Esteban Orozco, revenit de la acțiunea cu naționala sa la Cupa Africii pe Națiuni, însă nu au făcut deplasarea portarul Andrei Bucur, mijlocașul Cristian Balgiu, ambii accidentați, dar nici atacantul Yanis Pîrvu, convocat la naționala U17 a României.

În lot sunt: Cătălin Straton, George Micle, Alexandru Silveanu (portari), Andrei Tofan, Ionuț Balaur, Adrian Scarlatache, Radu Ciuciulete, Mario Tudose, Florin Borța, Esteban Orozco (fundași), Robert Boboc, Ionuț Rădescu, Florian Haită, Patrick Dulcea, Mario Mitoi, Isaac Nortey, Petrișor Petrescu, Alexandru Dinoci, Andrei Stoica, Gino Oprescu (mijlocași), Bogdan Rusu, Valentin Buhăcianu, Milcho Angelov și Adelin Mircea (atacanți).

Între timp, clubul s-a despărțit și de Dorian Bertrand, fost în lot în precedentul cantonament, și nu ar fi o surpriză dacă cei dați accidentați acum, Bucur și Balgiu, vor pleca și ei.

  • Altfel, în ședința din 6 februarie a Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF a primit termen pentru data de 13 februarie reclamația făcută de clubul Farul Constanța jucătorului Patrick Dulcea.

Declarațiile lui Eugen Neagoe după amicalul Campionii FC Argeș – Metaloglobus București 1-1:

https://www.youtube.com/watch?v=3iQTxP4QU-I

 

Înregistrarea amicalului Campionii FC Argeș – Metaloglobus București 1-1:

https://www.youtube.com/watch?v=NGX01oFEBFo

 

Foto și video: Campionii FC Argeș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-si-steaua-au-remizat-intr-un-meci-amical-scor-1-1-19299053

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-egala-cu-unirea-slobozia-intr-un-amical-19299051

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cfc-arges-a-castigat-amicalul-cu-concordia-chiajna-19298873

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-castigat-amicalul-cu-metaloglobus-19298888

Marius ANGHEL 07 Feb. 2024, 21:21 Liga 2
Pe aceeași temă