CSC Șelimbăr a pierdut în ultimul amical disputat în Turcia. Sibienii și-au anunțat încă trei achiziții pentru noul sezon de Liga 2

Marius ANGHEL 18 Jul. 2024, 18:58 Liga 2
CSC Șelimbăr a pierdut în ultimul amical disputat în Turcia. Sibienii și-au anunțat încă trei achiziții pentru noul sezon de Liga 2

CSC Șelimbăr și-a încheiat seria amicalelor programate în stagiul de pregătire din Turcia cu un eșec, scor 1-3 contra Ankara Keciorengucu.

Echipa sibiană se întoarce vineri, 19 iulie, în țară, iar între timp și-a mai prezentat trei dintre achizițiile perfectate în această vară.

CSC Șelimbăr a pierdut amicalul cu Ankara Keciorengucu

După două remize la același scor, 1-1, CSC Șelimbăr a înregistrat și un eșec în cantonamentul din Turcia, din Antalya. Sibienii au avut-o ca adversar pe Ankara Keciorengucu, a 13-a clasată din 18 echipe în ediția trecută a ligii secunde din Turcia.

”Aceștia au deschis scorul, după care noi am egalat prin Babic din assistul lui Moussinga.
Turcii au preluat conducerea din o lovitură de pedeapsă de la 11 metri, urmată de încă o reușită”, a transmis CSC Șelimbăr despre acest amical.

Constantin Schumacher a început meciul cu următorii jucători: Măluțan – Buzan, Popa, Natea, S. Șerban, Hanzu, Moussinga, Butucel, Bucuroiu, Rodri Hernando, Babic.
Pe parcurs au intrat: Monea, R. Gherman, Nerukh, de la pauză, Gogor, Marrone, Brașoveanu, Rotar, Ayine, din minutul 60, Bîrza și Drăghescu, din minutul 80.

Echipa sibiană are programată revenirea în România pentru vineri seară.

”Băieții se antrenează cum trebuie, nu este ușor să ai două antrenamente pe zi. Se adaptează la stilul de joc al unui nou antrenor și asta poate dura timp. La capitolul aspecte pozitive este de menționat atitudinea baieților și felul în care ei se comportă, arată dorință. Mai avem lucruri de stabilit și de pus la punct, dar este normal, fiind mulți jucători noi în lot”, a spus, zilele trecute, Constantin Schumacher, despre modul în care decurge pregătirea noului sezon de Liga 2.

Două remize în precedentele întâlniri din Turcia și un eșec în România. Sibienii debutează la Hunedoara în noul sezon de Liga 2

În precedentele jocuri disputate în Turcia, CSC Șelimbăr a jucat cu Kocaelispor, a 6-a clasată din liga secundă din Turcia, cu care a remizat la scorul de 1-1, și cu Gaziantep FK, a 11-a clasată din 20 de echipe în ediția 2023-2024 de primă ligă, cu care a terminat tot la scorul de 1-1.

În perioada de pregătire efectuată în țară, trupa antrenată de Schumacher a disputat un test contra prim-divizionara FC Hermannstadt, cedat la Sibiu cu scorul de 1-4.

Altfel, miercuri, 17 iulie, CSC Șelimbăr și-a aflat programul din sezonul regular 2024-2025 de Liga 2, pe care îl poți vedea AICI. Sibienii debutează cu un meci în deplasare la Corvinul Hunedoara, în jurul datei de 3 august.

Matko Babic, Marian Brașoveanu și Cosmin Bucuroiu, prezentați și ei de CSC Șelimbăr

În ceea ce privește achizițiile, formația de lângă Sibiu și-a precentat trei noi jucători.

Este vorba despre atacantul croat Matko Babic, portarul Marian Brașoveanu și atacantul Cosmin Bucuroiu. Primul a semnat pe un an, al doilea, pe cinci ani, iar al treilea, pe trei ani.

Înainte de plecarea în cantonamentul din Turcia, echipa din Șelimbăr își prezentase opt achiziții: portarul Rareș Măluțan (ex U Craiova, dar venit de la Viitorul Cluj), fundașul dreapta Benjamin Hanzu (ex ACS Mediaș, dar despărțit de FC Hermannstadt), fundașii centrali Cătălin Gogor (ex CS Mioveni) și Luca Popa (ex Gloria Bistrița Năsăud), fundașul stânga Sorin Șerban (ex ACS Mediaș), mijlocașul dreapta Lucian Buzan (ex CSM Deva), mijlocașul ofensiv basarabean Tudor Butucel (ex Petrocub) și atacantul ucrainean Vitaliy Nerukh (ex Star Starachowice – liga a patra din Polonia).

Pe durata stagiului a fost anunțat și fundașul Salvatore Marrone (ex FK Miercurea Ciuc).

În lot sunt și alți jucători noi, neanunțați încă de club. Aceștia sunt Bogdan Rotar, Răzvan Mihăilă și Emanuel Bîrza.

”Matko Babic este călăreț roșu!
Matko este un atacant croat în vârstă de 25 de ani și a semnat cu echipa noastră pentru un an!
Junioratul l-a petrecut la două academii de top din Croația, academia celor de la Dinamo Zagreb și academia NK Zagreb.
A debutat la nivel de seniori pentru NK Rudes. În 2019 a fost transferat la HNK Rijeka, după care au urmat echipe precum: Karvina, AEL Limassol, PAEEL Kyrenia, și NK Radomlje.
A evoluat la FC Hermannstadt, în sezonul competitional 2022-2023, jucând în 23 de partide pentru vecinii noștri.
A evoluat pentru Echipa națională de fotbal a Croației la grupele Under 17, Under 18, Under 19, Under 20 și Under 21, însumând 14 partide pentru acestea.
În palmaresul său se află o Cupă a Croației cucerită în 2020 alături de HNK Rijeka.
Mult success, Matko!”, sună anunțul în ceea cel privește pe Babic.

”Bine ai venit, Marian Brașoveanu!
Marian este un tânăr portar de doar 18 ani care s-a alăturat echipei noastre pentru următorii 5 ani!
Până în acest moment a evoluat pentru Grupa Under 19 a Ripensiei Timișoara și Peciu nou.
Acesta a jucat în partidele amicale pe care le-am avut și a reușit să apere un penalty în partida cu cei de la Kocaelispor.
Succes, Marian!”, a transmis CSC Șelimbăr.

”Cosmin Bucuroiu este călăreț roșu!
Cosmin are 20 de ani, evoluează pe poziția de atacant și a fost transferat definitiv de la vecinii de la FC Hermannstadt, alăturându-se echipei noastre pentru următorii 3 ani.
Și-a petrecut junioratul la SCM Pitești, AS FC Danut Coman, Academia Clinceni, iar la nivel de juniori a evoluat pentru Unirea Bascov, după care s-a alăturat celor de la FC Hermannstadt.
Mult succes, Cosmin!”, a informat echipa sibiană.

Foto: CSC Șelimbăr

Marius ANGHEL 18 Jul. 2024, 18:58 Liga 2
Pe aceeași temă