Noi mutări în lotul Șelimbărului. A pierdut încă un om de bază și a prezentat două noi achiziții: un mijlocaș care revine la echipă și un ”talentat fundaș central”

Marius ANGHEL 02 Jul. 2024, 11:47 Liga 2
Noi mutări în lotul Șelimbărului. A pierdut încă un om de bază și a prezentat două noi achiziții: un mijlocaș care revine la echipă și un ”talentat fundaș central”

CSC Șelimbăr a anunțat o nouă plecare dintre jucătorii care rămăseseră din lotul cu care a încheiat sezonul recent al Ligii 2, dar și două noi achiziții.

Raul Palmeș a plecat și el de la echipa sibiană, iar nou-veniții sunt Lucian Buzan (foto principal, la minge), de fapt un revenit, și Luca Popa.

Raul Palmeș s-a despărțit și el de CSC Șelimbăr

După Tudor Călin, ajuns la Gloria Buzău, nici Raul Palmeș nu mai continuă cu CSC Șelimbăr, deși, la un moment dat, directorul Cornel Stănilă spunea că le-a fost activată clauza de prelungire amândurora, deoarece ”s-au ridicat la nivelul așteptărilor”. 

Ofertat din altă parte, inclusiv de FC Voluntari, Palmeș a solicitat rezilierea contractului și a obținut-o. Anunțul despărțirii dintre cele două părți a fost făcut de club la 1 iulie.

”Mulțumim, Raul Palmeș!
La cererea jucătorului, contractul cu CSC 1599 Șelimbăr a încetat de comun acord.
Ajuns la echipa noastră la începutul anului 2023, Raul a contribuit la realizarea obiectivului din sezonul 2022/2023 și performanța călăreților din sezonul trecut, 2023/2024. A îmbrăcat tricoul nostru în 37 de partide, în 31 dintre acestea fiind integralist.
Mult succes, Raul!”, a transmis echipa sibiană.

Fundașul Raul Palmeș (27 ani) a ajuns la echipa din Șelimbăr în ianuarie 2023, iar în sezonul recent încheiat a prins 28 de meciuri în Liga 2, 27 ca titular, și a înscris 1 gol. El a mai jucat pentru Honved, Kazincbarcika (ambele din Ungaria), FK Miercurea Ciuc și Concordia Chiajna.

Lucian Buzan s-a întors la CSC Șelimbăr după un sezon petrecut în Liga 3

Tot luni, 1 iulie, echipa preluată de curând de Constantin Schumacher și-a anunțat încă două noi achiziții.

După portarul Rareș Măluțan (18 ani), fost la U Craiova, și fundașul Sorin Șerban (24 de ani), fost la ACS Mediaș, la CSC Șelimbăr au ajuns și Lucian Buzan și Luca Popa.

Buzan, mijlocaș în vârstă de 25 de ani, revine la echipa din Șelimbăr, pentru care a evoluat în primele două sezoane petrecute în Liga 2. În partea a doua a ediției 2021-2022 a prins 7 meciuri (196 minute) și a înscris 1 gol, iar în 2022-2023 a avut 18 jocuri strânse în campionat (828 minute) și a înscris 2 goluri. Din vara trecută a coborât în Liga 3, la CSM Deva, iar în cariera sa a mai jucat pentru U Craiova, Dunărea Călărași, ACS Poli Timișoara și FC Hermannstadt.

”Bine ai revenit, Lucian !
Lucian Buzan începe o nouă aventură la CSC Șelimbăr, după ce a mai jucat pentru echipa noastră în sezoanele 2021-2022 și 2022-2023 și a evoluat în 25 partide, reușind să marcheze de 3 ori.
Mijlocașul în vârstă de 25 de ani a mai jucat la echipe importante din România precum Universitatea Craiova, Dunărea Călărași, Politehnica Timișoara și la vecinii noștri de la FC Hermannstadt !
Ne bucurăm să te avem din nou la Șelimbăr, Lucian !”, sună anunțul celor de la CSC Șelimbăr.

Luca Popa vine tot din Liga 3, întors în primăvară în țară după doi ani și jumătate petrecuți în Italia, la Venezia

O altă noutate a trupei sibiene este Luca Popa, pentru care, în prezentarea sa, clubul are un compliment. Îl numește ”talentat fundaș central de doar 18 ani”, ceea ce poate însemna că CSC Șelimbăr are mari așteptări din partea noului său jucător, poate așa cum avea în iarnă și de la fundașul central Raul Gherman, pe care abia l-a utilizat 73 de minute în trei meciuri din final de sezon.

Luca Popa vine tot din Liga 3, de la Gloria Bistrița Năsăud, cu care nu a reușit promovarea în Liga 2, nici măcar accederea în recalificările pentru al șaselea loc care a dus în această vară la promovare. La Bistrița a ajuns în primăvara acestui an, după ce s-a despărțit de formația italiană Venezia, unde a jucat la echipele de juniori. La Venezia ajunsese în vara anului 2021, după ce jucase la CA Oradea, transformat ulterior în FC Bihor Oradea.

”Bine ai venit, Luca Popa !
Luca este un talentat fundaș central de doar 18 ani care se alătură echipei noastre.
Acesta a început fotbalul la Oradea, iar Club Atletic Oradea l-a transferat la Venezia. A jucat pentru grupele U17, U18 și U19 ale Venezia Primavera, după care s-a întors în România la Gloria 2018 Bistrița – Năsăud.
Luca este o prezență des întâlnită în reprezentativele mici ale Echipa națională de fotbal a României, având prezențe la România Under 15, Under 16, Under 17 și Under 18.
Succes, Luca !”, este prezentarea pe care i-o face CSC Șelimbăr lui Popa.

Foto: CSC Șelimbăr

Marius ANGHEL 02 Jul. 2024, 11:47 Liga 2
Pe aceeași temă