Prima achiziție a Șelimbărului pentru noul sezon: un tânăr portar ieșit pe locul 3 în Liga de Tineret cu U Craiova

Marius ANGHEL 28 Jun. 2024, 14:24 Liga 3
Prima achiziție a Șelimbărului pentru noul sezon: un tânăr portar ieșit pe locul 3 în Liga de Tineret cu U Craiova

Până să-și anunțe oficial noul antrenor principal, CSC Șelimbăr și-a prezentat prima achiziție pentru sezonul 2024-2025 de Liga 2.

Rămasă fără niciunul dintre portarii cu care a încheiat campionatului, trupa sibiană a făcut o primă mutare chiar în acest compartiment.

Rareș Măluțan este numele jucătorului cu care a semnat formația la care va fi instalat ca antrenor Constantin Schumacher, ultima dată la CS Mioveni.

Rareș Măluțan, un portar de 18 ani, prima achiziție a CSC Șelimbăr pentru sezonul 2024-2025

Prima achiziție a CSC Șelimbăr pentru sezonul 2024-2025 este Rareș Măluțan, un nume nou la nivel de seniori, nemaispunând de Liga 2.

Echipa sibiană a tot mers pe mâna unor tineri portari de când a ajuns în eșalonul secund și se pare că va continua în același ritm, mai ales că a reușit o super-afacere în această vară cu titularul dintre buturi avut în sezonul recent încheiat. Alexandru Roșca (20 de ani) a fost utilizat în 28 din cele 29 de meciuri din campionat, i-a fost activată clauza de cumpărare de la UTA, de unde era împrumutat, de circa 20 de mii de euro, și imediat a fost vândut la Dinamo pe o sumă, se zvonește, de cinci ori mai mare!

Măluțan are 18 ani și a semnat un contract valabil 5 ani cu CSC Șelimbăr, susține clubul, el venind de la Viitorul Cluj, după ce la juniori a mai activat pentru ”U” Cluj, CFR Cluj și U Craiova.

La finalul lunii mai, Măluțan a jucat pentru echipa din Liga de Tineret a clubului U Craiova, cu care a câștigat finala mică, astfel că ultima sa experiență a avut-o la U Craiova, deci nu la Viitorul Cluj!

”Bine ai venit, Rareș Măluțan !
Rareș este portar, are 18 ani și a semnat un contract valabil pentru următorii 5 ani cu CSC 1599 Șelimbăr !
Tânărul goalkeeper a fost transferat de la Viitorul Cluj și a mai evoluat pentru grupele de juniori ale unor formații importante din România precum Universitatea Cluj, CFR Cluj sau Universitatea Craiova !
Mult succes în tricoul călăreților roșii, Rareș !”, sună anunțul celor de la Șelimbăr.

  • În afară de Roșca, în ediția 2023-2024 de Liga 2, CSC Șelimbăr i-a mai avut ca portari pe Aleksander Mitrovic (21 ani, 0 meciuri), Simon Bumbar (19 ani, 0 meciuri) și Marius Aldescu (21 ani, 1 meci). De primul s-a despărțit în pauza de iarnă, iar de ceilalți doi – după încheierea sezonului.

12 plecări anunțate oficial de sibieni în această vară

După terminarea sezonului 2023-2024 de Liga 2, CSC Șelimbăr a consemnat mai multe plecări din lot.

La nivel oficial, clubul care a fost lider în 15 din cele 19 etape ale sezonului regular a comunicat despărțirile de trei portari, Marius Aldescu, Simion Bumbar, Alexandru Roșca, trei fundași laterali, Florinel Mitrea, Cătălin Alexe, Alexandru Gîț, trei mijlocași centrali, Gabriel Deac, Tudor Călin și Mickael Panos, un mijlocaș lateral, Marvin Schieb, și doi atacanți, Raul Rotund și Alexandru Darius Pop.

Cel mai bine au ajuns Roșcaș și Rotund, trecuți la Dinamo, dar și Tudor Călin, mutat la nou-promovata Gloria Buzău. Mitrea, Alexe, Gîț, Panos și Schieb l-au urmat pe antrenorul Claudiu Niculescu la retrogradata în Liga 2 FC Voluntari!

După două amânări, CSC Șelimbăr s-a reunit luni, 24 iunie, însă clubul nu a comunicat nimic oficial până acum despre acest lucru sau componența actualului lot.

 

Marius ANGHEL 28 Jun. 2024, 14:24 Liga 3
Pe aceeași temă