Două noi achiziții pentru Minaur. Băimărenii au luat un atacant de la Miercurea Ciuc și un fundaș pe care săptămâna trecută îl prezenta CFR Cluj

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 26 Jul. 2022, 17:06 Liga 2
Două noi achiziții pentru Minaur. Băimărenii au luat un atacant de la Miercurea Ciuc și un fundaș pe care săptămâna trecută îl prezenta CFR Cluj

Nou-promovata în Liga 2 Minaur Baia Mare a anunțat oficial, marți, 26 iulie, două noi achiziții realizate în această vară. Atacantul Bogdan Rotar (20 de ani) vine de la FK Miercurea Ciuc, iar fundașul central Abdoulaye Niakate (22 de ani), de la CFR Cluj.

Interesant este faptul că Niakate fusese prezentat oficial ca achiziție la CFR chiar săptămâna trecută și se spunea despre el că va juca pentru început la echipa secundă a clubului, în Liga 3. În mai puțin de o săptămână a fost cedat de campioană la trupa maramureșeană.

Minaur are în total șapte achiziții oficiale pentru participarea în Liga 2.

Bogdan Rotar și Abdoulaye Niakate, prezentați ca achiziții la Minaur Baia Mare

Bogdan Rotar aparține de FK Miercurea Ciuc, însă echipa harghiteană l-a cedat din nou pe atacantul originar din Sibiu, de această dată la Baia Mare. În prima parte a sezonul trecut a evoluat pentru ciucani în 6 jocuri (111 minute), iar în a doua a fost împrumutat la CS Comunal Șelimbăr, unde a prins 7 partide (158 minute). În această vară s-a întors la Miercurea Ciuc, însă nu a fost păstrat în lot de Francisc Dican.

  • Rotar a fost cu echipa antrenată de Ciprian Danciu inclusiv în cantonamentul din Ungaria, a evoluat și în amicale, însă Minaur nici măcar nu l-a anunțat în lot sau printre jucătorii utilizați în meciurile test.

Abdoulaye Niakate este originar din Coasta de Fildeș și săptămâna trecută fusese prezentat de CFR Cluj ca achiziție pentru echipa a doua a clubului. Fundașul central ivorian a mai evoluat în țara sa natală, la FC San Pedro.

Clubul din Baia Mare nu specifică forma de transfer a acestor doi jucători, dacă au venit sub formă de împrumut sau liberi de contract, ori durata contractului semnat cu ei.

Șapte achiziții oficiale la Minaur în această vară

Anterior, în această vară, după promovarea în Liga 2, Minaur Baia Mare a mai anunțat în mod oficial achiziționarea următorilor jucători: Florin Chitaș (mijlocaș, ex CA Oradea), Alexandru Mărieș (mijlocaș, ex Poli Iași), Alexandru Stoian (fundaș, ex / împrumutat de la CFR Cluj U19), Iustin Neacșu (fundaș, ex / împrumutat de la ”U” Cluj U19) și Alexandru Costache (portar, ex Concordia Chiajna).

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 26 Jul. 2022, 17:06 Liga 2
Pe aceeași temă