Încă două achiziții la CSC Șelimbăr: un jucător antrenat de Schumacher la CS Mioveni și un moldovean din prima ligă a țării vecine

Marius ANGHEL 05 Jul. 2024, 15:41 Liga 2

CSC Șelimbăr și-a anunțat două noi achiziții pentru sezonul 2024-2025 de Liga 2.

A semnat cu un fundaș fost la CS Mioveni, clubul de unde a venit în această vară și antrenorul Constantin Schumacher, dar și cu un basarabean. Este vorba despre Cătălin Gogor, respectiv Tudor Butucel.

Cătălin Gogor, la a treia experiență în Liga 2, acum pentru CSC Șelimbăr

Anunțurile cu cei doi jucători au fost făcute la scurt timp după ce echipa a jucat primul amical din această perioadă de pregătire de vară, cedat la Sibiu cu scorul de 1-4 în fața prim-divizionarei FC Hermannstadt. CSC Șelimbăr este nevoită să-și contureze un lot în aceste zile, fiindcă de luni merge într-un cantonament în afara României.

Cum la capitolul fundași a pierdut foarte mulți jucători vara aceasta, aproape toți urmându-l pe Claudiu Niculescu la FC Voluntari, Șelimbărul trebuie să pune în loc. A doua achiziție în acest compartiment se numește Cătălin Gogor, un jucător în vârstă de 23 de ani, care a fost o speranță a FCSB, pentru care a prins și câteva minute, opt, într-un meci din prima ligă, în 2021, 0-2 la CFR Cluj. Ulterior a jucat în Liga 2 pentru ”satelitul” neoficial Unirea Constanța, 15 meciuri în ediția 2021-2022, a coborât în Liga 3, la Gloria Băneasa și Cetatea Turnu Măgurele, iar vara trecută s-a întors în eșalonul secund, la CS Mioveni, pentru care în ediția precedentă de Liga 2 a jucat în 20 de partide, în 11 dintre ele fiind titular. A înscris și un gol, în 2-0 contra Chindiei.

”Bine ai venit, Cătălin Gogor!
Cătălin este fundaș central, are 23 de ani și s-a alăturat echipei noastre pentru un an.
Acesta a fost junior al Academiei celor de la FCSB, debutând pentru echipa mare a bucureștenilor într-un meci contra celor de la CFR Cluj. A jucat apoi la Unirea Constanța, Gloria Băneasa, CSM Cetatea Turnu Măgurele, ultima sa aventură fiind la colegii noștri de campionat, CS Mioveni!
Mult succes, Cătălin!”, sună anunțul celor de la CSC Șelimbăr.

Moldoveanul Tudor Butucel a semnat pe doi ani cu CSC Șelimbăr

Tudor Butucel, celălalt jucător anunțat joi, este un necunoscut pentru fotbalul românesc.

În circa o lună, la 14 august, va împlini 21 de ani, iar în ultimul sezon a evoluat pentru două echipe, ambele din prima ligă din Moldova. A avut 3 jocuri (33 minute) pentru Petrocub și 10 meciuri (791 minute) pentru Dacia Buiucani. Pentru Petrocub a evoluat și în ediția 2022-2023, în 9 partide (137 minute) din Divizia Națională. A avut convocări la naționalele U16, U19 și U21, pentru aceasta din urmă neapucând încă să joace.

Spre deosebire de Gogor, care a semnat pe un an, Butucel a pus semnătura pe contractul cu CSC Șelimbăr pe o perioadă de doi ani.

”Bine ai venit, Tudor Butucel!
Tudor este un talentat mijlocaș ofensiv de doar 20 de ani. Este din Republica Moldova și vine la echipa noastră pentru următorii 2 ani de zile.
A făcut junioratul la Dacia Buiucani, după care a fost transferat la Rakow în campionatul polonez, fiind folosit la echipa Under 19 a celor de la Rakow. După aventura poloneză, acesta se întoarce în Moldova la Petroclub Hincești și rămâne acolo până în primăvara acestui an, când se reîntoarce la Dacia Buiucani.
Tudor are în palamareul său un Campionat al Moldovei și o Cupă a Moldovei, ambele câștigate cu Petroclub.
Multă baftă, Tudor!”, sună prezentarea pe care CSC Șelimbăr i-o face lui Butucel.

Șase achiziții și 13 jucători plecați. Schumacher are și alte nume noi în lot

Înaintea celor doi, CSC Șelimbăr i-a anunțat ca achiziții, în această vară, și pe portarul Rareș Măluțan (18 ani), fost la U Craiova, fundașii Sorin Șerban (24 de ani), fost la ACS Mediaș, și Luca Popa (18 ani), ultima dată la Gloria Bistrița Năsăud, și mijlocașul Lucian Buzan (25 de ani), plecat de la CSM Deva.

În amicalul de ieri cu FC Hermannstadt, după care clubul a dezvăluit pentru prima dată de când s-a reunit ce jucători are în lot, sub comanda lui Constantin Schumacher s-au mai aflat și Beniamin Hanzu, Bogdan Rotar, Răzvan Mihăilă, Vitaliy Nerukh și Mario Tudor, ca noutăți pentru CSC Șelimbăr.

Hanzu și Rotar au fost ultima dată la ACS Mediaș, dar aparțin de FC Hermannstadt, Mihăilă este un junior de la FC Interstar, Mario Tudor este venit în brobe de la echipa din Brăila, în timp ce Nerukh este un ucrainean, potrivit Tribuna.

”Călăreții roșii” s-au despărțit oficial de portarii Alexandru Roșca (transferat la Dinamo), Simion Bumbar și Marius Aldescu, fundașii Florinel Mitrea, Alexandru Gîț, Cătălin Alexe (toți trei plecați după fostul antrenor, Claudiu Niculescu, la FC Voluntari) și Raul Palmeș, mijlocașii Tudor Călin (Gloria Buzău), Gabriel Deac, Mickael Panos și Marvin Schieb (ultimii doi ajunși și ei tot la FC Voluntari) și de atacanții Alexandru Darius Pop și Raul Rotund (ajuns la Dinamo).

”Urmează cantonamentul, o să avem trei jocuri acolo, o să plecăm de luni, o să ne întoarcem pe 19, o să avem timp de pregătire, o să ne adaptăm la ceea ce le cer eu, vom renunța la anumiți jucători care sunt în probe în momentul ăsta și vom vedea ce se va întâmpla. Vor mai veni trei-patru jucători, 100 la sută, și atunci ne vom stabili și obiectivele pe care pe avem anul acesta”, spunea antrenorul Constantin Schumacher după amicalul de la Sibiu.

Foto: CSC Șelimbăr

Marius ANGHEL 05 Jul. 2024, 15:41 Liga 2
Pe aceeași temă