Lider în Liga 2, dar fără drept de promovare și mereu pe drumuri! Stadiul lucrărilor la baza sportivă din Șelimbăr și cum decurge procesul de schimbare a formei juridice a clubului

Ovidiu BOICA, Marius ANGHEL 27 Mar. 2024, 16:31 Liga 2
Lider în Liga 2, dar fără drept de promovare și mereu pe drumuri! Stadiul lucrărilor la baza sportivă din Șelimbăr și cum decurge procesul de schimbare a formei juridice a clubului

După promovarea în premieră în Liga 2, în vara anului 2021, echipa din Șelimbăr și-a disputat jocurile considerate pe teren propriu, în campionat sau în Cupa României, mai întâi la Avrig, apoi la Râmnicu Vâlcea, Mediaș, Cisnădie și Sibiu.

De exemplu, în acest sezon 2023-2024, opt dintre cele zece meciuri organizate în cele două competiții le-a desfășurat pe stadionul Măgurea din Cisnădie (foto principal, cu tribuna principală, de lemn, acoperită), iar altele două le-a susținut pe stadionul Municipal din Sibiu.

Aproape că nu a existat pauză competițională, de vară sau de iarnă, în care conducătorii clubului din Șelimbăr să nu vorbească despre revenirea acasă a echipei, în multe rânduri declarându-se public că acest lucru se va întâmpla în curând. Au trecut mai bine de două sezoane și jumătate de când CSC Șelimbăr activează în Liga 2 și în continuare ”acasă” înseamnă alte localități.

Se lucrează din nou la baza sportivă din Șelimbăr, acolo unde CSC Șelimbăr tot visează de câțiva ani să se mute!

Baza sportivă din Șelimbăr, construită din fondurile Companiei Naționale de Investiții (CNI), ar fi trebuit să fie gata de multă vreme, însă nici în momentul de față ea nu este utilizabilă.

O bună bucată de vreme, lucărrile la aceasta au stagnat, dar, acum, directorul general al CSC Șelimbăr, Cornel Stănilă, spune că se lucrează asiduu.

Cu toate acestea, oficialul liderului din Liga 2 ezită să se pronunțe în privința inaugurărilor noii arene.

”Veștile bune sunt că, în momentul de față, se lucrează foarte bine la stadion, sunt vreo 10 utilaje, se lucrează foarte mult la stadion. A fost o stagnare, într-adevăr, de un an, un an și ceva. În momentul de față, chiar se lucrează foarte bine și sperăm, fără a mai da termene de livrare, de recepție, sperăm să se finalizeze cât mai curând”, a declarat Stănilă într-o intervenție avută la Sport Total FM.

Cornel Stănilă spune că noua arenă din Șelimbăr va avea o capacitate mai mare decât arată proiectul

Însă, conducătorul echipei din Șelimbăr dă asigurări că noul stadion va avea numărul de locuri necesar pentru omologarea pentru Liga 2. Ar fi și greu să nu se întâmpla asta, ținând cont numai de faptul că meciuri din acest campionat se joacă, și nu doar din acest sezon, pe stadionul CNAF Buftea. Baza are o tribună cu circa 400 de locuri disponibile spectatorilor și aparține chiar… FRF.

”Pe proiectul tip, arena ar fi trebuit să aibă 500 de locuri, dar primarul și cu consilierii locali, cu Consiliul Local Șelimbăr o să aducă noua arenă la condițiile de omologare, care vor fi, cel puțin la Liga 2, de 1.600 de locuri”, a spus Cornel Stănilă.

  • Cel mai probabil, aceste modificări de mărire a capacității arenei, despre care vorbește Stănilă, vor putea fi făcute după ce constructorul va încheia lucrarea pe care o are contractată și va trebui să o predea așa cum prevăd documentele actuale.

În primul sezon în Liga 2, CSC Șelimbăr a jucat acasă la Avrig. În al doilea sezon s-a mutat ”acasă” în județul vecin, în Vâlcea, la Râmnicu Vâlcea, cu excepția partidei cu Dinamo, pe care a organizat-o pe Municipalul din Sibiu. În actualul sezon, trupa roș-albă a desfășurat mare parte din meciurile de acasă la Cisnădie, cu excepția a două jocuri, cu CSM Reșița și CS Mioveni, în care a primit acceptul de a fi gazdă pe arena utilizată de FC Hermannstadt. La Mediaș s-a organizat un singur meci, în toamna anului 2022, în Cupa României, cel cu Petrolul.

Baza sportivă din Șelimbăr a primit autorizație de construire din data de 30.06.2021, iar termenul de execuție era prevăzut pentru 9 luni, pentru 22.04.2022. În curând se împlinesc doi ani de când în comuna din care este actualul lider al Ligii 2 trebuia să fie inaugurată baza sportivă!

Stănilă spune că la Primăria Șelimbăr se lucrează deja la copierea modelului FC Voluntari pentru ca echipa să scape de interdicția la promovare

Pe de altă parte, CSC Șelimbăr activează în Liga 2, acum chiar în play-off, fără să aibă drept de promovare în SuperLigă. Forma sa de organizare, una de drept public, îi interzice acest lucru.

Cornel Stănilă spune că echipa își va schimba forma de organizare începând din vară, adică pentru noul sezon, urmând să devină societate pe acțiuni, astfel că, în cazul în care își va obține pe teren dreptul de a promova în SuperLigă, va avea dreptul de a ajunge în elită.

”Pentru viitor, primarul comunei, împreună cu Consiliul Local, cu aparatul de specialitate din cadrul Primăriei Șelimbăr, au început deja demersurile pentru transformarea clubului într-o societate pe acțiuni. Le-am înaintat modelul de la Voluntari, unde am fost personal și am luat multe documente, modelul pe care să-l urmăm. Se lucrează la această schimbare de formă de organizare, iar din punctul meu de vedere, sunt convins că aparatul de specialitate al primarului va reuși până în luna iunie să definitiveze toate documentele”, a declarat directorul general al CSC Șelimbăr la SPTFM.

În acest sezon, în play-off-ul Ligii 2 activează două echipe fără drept de promovare: CSC Șelimbăr și Corvinul, clasate pe locurile 1, respectiv 3, în acest moment. Trupa din Hunedoara a făcut deja pașii necesari în această iarnă și a înființat asociația sportivă care să-i permită din următorul sezon să poată urca în prima ligă, dacă va obține acest drept pe teren. Mai trebuie acum, după încheierea sezonului actual, ca FRF să accepte cesionarea locului din Liga 2 al Corvinului către noua asociație care va avea în denumirea sa tot numele de Corvinul. Chiar administrația FRF a promovat aceste modificări care au tot avut loc în ultimii ani, astfel că, probabil, hunedorenii nu vor întâmpina nicio problemă în trece pe noua entitate.

Foto: Valentin Macrea (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-liderului-ligii-2-la-mare-cautare-19304057

https://liga2.prosport.ro/seria-1/echipele-participante-in-editia-2023-2024-de-liga-2-si-antrenorii-lor-pe-parcursul-sezonului-regular-19304001

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-primei-etape-din-play-off-ul-si-play-out-ul-ligii-2-19303997

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cheia-succesului-pentru-csc-selimbar-19303961

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-joaca-in-play-off-ul-ligii-2-fara-drept-de-promovare-19303858

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cornel-stanila-despre-visul-selimbarului-de-a-fi-campioana-ligii-2-19303762

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-off-ului-ligii-2-editia-2023-2024-19303410

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-speriat-europa-19296847

Ovidiu BOICA, Marius ANGHEL 27 Mar. 2024, 16:31 Liga 2
Pe aceeași temă