”Marcelo de România”, vicecampion în trei rânduri, a doua achiziție a verii la CSC Șelimbăr

Ovidiu BOICA 30 Jun. 2024, 17:29 Liga 2
”Marcelo de România”, vicecampion în trei rânduri, a doua achiziție a verii la CSC Șelimbăr

CSC Șelimbăr l-a achiziționat de la ACS Mediaș pe ”Marcelo de România”, vicecampion cu FCSB în trei rânduri.

Sorin Șerban are 24 de ani, este din Baia Mare, iar în partea a doua a sezonului precedent a încercat să pună umărul la promovarea noii echipe a Mediașului în eșalonul secund. Sub comanda lui Mihai Ianc ajunsese de la o echipă din SuperLigă, Poli Iași, unde a primit puține șanse să joace.

Sorin Șerban a trecut de la ACS Mediaș la CSC Șelimbăr

Sorin Șerban ajunge la CSC Șelimbăr pentru a acoperi locul lăsat liber în flancul stâng al defensivei de plecările lui Florinel Mitrea și Cătălin Alexe, ambii ajunși la FC Voluntari.

În vârstă de 24 de ani, Șerban a evoluat ultima dată pentru ACS Mediaș, în Liga 3, unde a ajuns de la formația din prima ligă Poli Iași, în iarnă. Șerban este originar din Baia Mare, iar pe lângă echipa de acasă, a mai jucat pentru Viitorul Ulmeni, Unirea Dej și FCSB. Cu bucureștenii, fundașul a ieșit vicecampion național în trei rânduri, în 2021, 2022 și 2023. A strâns 14 meciuri în prima ligă pentru clubul lui Gigi Becali, în decurs de patru sezoane! Cele mai multe, nouă meciuri, le-a avut în ediția 2021-2022.

Sorin Șerban are 11 prezențe și în naționalele de juniori și tineret ale României. Patru selecții au fost la U18, iar șase, la U19, în reprezentativa U21 având o singură convocare.

Noul fundaș al Șelimbărului a semnat un contract valabil pentru sezonul 2024/2025, cu posibilitate de prelungire pe încă un an.

Fundașul stânga în vârstă de 24 de ani a semnat un contract valabil pentru un an de zile cu posibilitatea de prelungre pentru încă un an.

Sorin a acumulat experiență atât în eșalonul secund, cât și în SuperLiga României, iar în cariera sa a evoluat până în prezentl la formațiile: Viitorul Ulmeni, Unirea Dej, Minaur Baia Mare, CSM Poli Iași, FSCB și Mediaș 2022.

Mult succes, Sorin!”, a anunțat CSC Șelimbăr.

Gigi Becali l-a numit ”Marcelo de România”!

Pentru Poli Iași a prins 3 meciuri în prima ligă în ediția trecută a primei ligi, însă pentru ieșeni a evoluat și în partea a doua a sezonului 2019-2020, când a avut 13 jocuri.

Liga2.ro a scris în exclusivitate despre faptul că Șerban este la CSC Șelimbăr.

Pe vremea când evolua pentru FCSB, finanțatorul bucureștenilor, Gigi Becali, impresionat de Sorin Șerban, l-a numit ”Marcelo de România”. Ulterior, fotbalistul a ieșit din grațiile latifundiarului din Pipera, care l-a trimis la echipa a doua a clubului.

  • 16 meciuri are Sorin Șerban în total pentru FCSB: 14 în prima ligă, 1 în Cupa României și 1 în Conference League

Sorin Șerban, a doua achiziție a verii pentru CSC Șelimbăr

Sorin Șerban este al doilea jucător transferat în această vară, după portarul Rareș Măluțan (18 ani), fost la U Craiova.

În schimb, ”călăreții roșii” s-au despărțit de toți cei trei portari de anul trecut, Alexandru Roșca (transferat la Dinamo), Simion Bumbar, Marius Aldescu, precum și de fundașii Florinel Mitrea, Alexandru Gîț și Cătălin Alexe (toți trei plecați după fostul antrenor, Claudiu Niculescu, la FC Voluntari), de mijlocașii Tudor Călin (Gloria Buzău), Gabriel Deac, Mickael Panos și Marvin Schieb (ultimii doi ajunși și ei tot la FC Voluntari) și de atacanții Alexandru Darius Pop și Raul Rotund (ajuns la Dinamo).

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Ovidiu BOICA 30 Jun. 2024, 17:29 Liga 2
Pe aceeași temă