CSC Șelimbăr, la a noua achiziție anunțată vara aceasta. Are triplă cetățenie și are meciuri în prima ligă pentru FC Voluntari și UTA

Marius ANGHEL 16 Jul. 2024, 13:02 Liga 2
CSC Șelimbăr, la a noua achiziție anunțată vara aceasta. Are triplă cetățenie și are meciuri în prima ligă pentru FC Voluntari și UTA

Din cantonamentul din Turcia, unde a plecat din data de 8 iulie, fără să-și comunice lotul de jucători, CSC Șelimbăr și-a anunțat o nouă achiziție pentru noua ediție de Liga 2, sezonul 2024-2025.

Salvatore Marrone, ultima dată la FK Miercurea Ciuc, despre care Liga2.ro a scris în momentul plecării echipei în stagiul extern că se află la dispoziția lui Constantin Schumacher, a fost anunțat de sibieni.

Salvatore Marrone, anunțat de CSC Șelimbăr

Salvatore Gioacchino Marrone este un fundaș în vârstă de 23 de ani care s-a născut în Germania, mama lui fiind româncă, iar tatăl, italian. Are triplă cetățenie, germană, italiană și română.

Și-a început cariera în Germania, dar în 2018 a venit în România, la FCSB, tot la nivel de juniori. Pe rând, a fost împrumutat la Academica Clinceni și Dunărea Călărași, în Liga 2, iar din ianuarie 2020 a fost trimis la FK Miercurea ciuc, unde a stat doi ani și jumătate până să treacă la FC Voluntari. La ilfoveni a prins 4 meciuri în prima ligă și mai apoi a trecut la UTA, pentru care a jucat 15 minute în două jocuri din Liga 1. În sezonul 2023-2024, Marrone s-a întors la FK Miercurea Ciuc, unde a prins doar 32 de minute într-un meci din Liga 2.

Accidentările l-au ținut mult timp în afara terenului, iar acum se află la o nouă încercare în cariera sa, la CSC Șelimbăr, cu care a semnat un contract valabil pe un an.

”Salvatore Marrone este călăreț roșu !
Salvatore este un tânăr internațional de 23 de ani, cu triplă cetățenie, română, italiană și germană. Ocupă poziția de fundaș stânga și s-a alăturat clubului nostru pentru următorul an de zile cu opțiunea de prelungire pentru încă un an.
A început fotbalul în Germania petrecându-și junioratul la echipe precum SV Schwarzenberg, Karlsruher SC, VfB Stuttgart, SV Sandhausen și FC Nürnberg. A ales să își continuie cariera în România, iar în anul 2018 a fost transferat de către FCSB și integrat în academia acestora.
În cei 6 ani de când se află în fotbalul românesc a evoluat pentru formațiile: Academia Clinceni, Dunărea Călărași, FCSB II, FK Csikszereda, FC Voluntari, și UTA Arad. Ultima dată a evoluat pentru colega noastră de divizie, FK Csikszereda.
Este internațional de tineret și a evoluat pentru reprezentativele Under 17, Under 18, Under 19 și Under 21 ale Echipa națională de fotbal a României, îmbrăcând tricoul României de 14 ori.
La nivel de club are 6 prezențe în SuperLiga Romania și 41 în Liga 2 !
Îi dorim cât mai multe performanțe în tricoul echipei noastre!”, sună anunțul clubului din Șelimbăr.

  • În amicalele de până acum disputate de CSC Șelimbăr în Turcia, Constantin Schumacher l-a utilizat pe Marrone de fiecare dată în formula de start, în 1-1 cu Kocaelispor și 1-1 cu Gaziantep.

În lotul Șelimbărului sunt și alți jucători noi, neanunțați ca achiziții încă

Înainte de plecarea în cantonamentul din Turcia, echipa din Șelimbăr își prezentase opt achiziții: portarul Rareș Măluțan (ex U Craiova, dar venit de la Viitorul Cluj), fundașul dreapta Benjamin Hanzu (ex ACS Mediaș, dar împrumutat de la FC Hermannstadt), fundașii centrali Cătălin Gogor (ex CS Mioveni) și Luca Popa (ex Gloria Bistrița Năsăud), fundașul stânga Sorin Șerban (ex ACS Mediaș), mijlocașul dreapta Lucian Buzan (ex CSM Deva), mijlocașul ofensiv basarabean Tudor Butucel (ex Petrocub) și atacantul ucrainean Vitaliy Nerukh (ex Star Starachowice – liga a patra din Polonia).

În lot sunt și alți jucători noi, neanunțați încă drept achiziții de către club. Aceștia sunt atacantul Cosmin Bucuroiu, Matko Babic, Bogdan Rotar, Răzvan Mihăilă, Emanuel Bîrza și Marian Brașoveanu.

Antrenorul Constantin Schumacher spunea că lotul nu este încă finalizat și mai așteaptă întăriri. ”După cantonament, mai căutăm două-trei soluții, mai lăsăm posturi libere, mai pot veni jucători de la SuperLigă”, declara Schumacher înainte de plecarea în Turcia.

Foto: Gaziantep și CSC Șelimbăr

Marius ANGHEL 16 Jul. 2024, 13:02 Liga 2
Pe aceeași temă