”U” Cluj s-a impus la scor în amicalul cu Minaur Baia Mare. Erik Lincar a utilizat doar patru dintre cei opt jucători achiziționați în această iarnă

Marius ANGHEL 16 Feb. 2022, 16:21 Liga 2

Universitatea Cluj s-a impus cu 4-2 (2-1) în meciul amical disputat astăzi, 16 februarie, la Florești, cu Minaur Baia Mare, ocupanta locului 2 în Seria a 10-a a Ligii 3 după 15 etape.

Trupa lui Erik Lincar a fost condusă de băimăreni, însă a întors scorul până la pauză, când rezultatul a fost 2-1. În partea secundă rezultatul a fost tot 2-1 pentru clujeni, ultimii care au marcat de această dată fiind adversarii din Liga 3.

Tescan a reușit o ”dublă” în amicalul cu Minaur

Alin Văsălie a deschis scorul în minutul 24 pentru Minaur în jocul test desfășurat pe terenul de la Florești, o comună de lângă Cluj-Napoca, în urma unei centrări venite din corner și a unei reluări cu capul de la colțul lung. Anterior acestei faze, Gorcea (23) a evitat golul la un șut puternic de la 20 de metri, iar Hofman (2) a trimis în plasa laterală după ce Mitrea a centrat din corner, iar Boiciuc a reluat de la prima bară pe jos până la coechipierul său.

Potrivit informațiilor furnizate de Universitatea, divizionara secundă a reușit să marcheze de două ori prin mijlocașul Dragoș Tescan și să intre la pauză în avantaj pe tabelă. Prima dată a făcut-o în minutul 30, când a interceptat o minge trimisă în blocaj de Pires și a finalizat, asta după ce Balgiu executase în forță în zid o lovitură liberă din apropierea careului. A doua oară a marcat înainte de pauză, în minutul 43, după ce Boiciuc a recuperat o minge în stânga și l-a pus pe contraatac pe Ely Fernandes, iar acesta l-a găsit liber în centrul careului.

Erik Lincar a început meciul cu trei noutăți în primul ”11” dintre cele opt achiziții făcute în această iarnă. Din primul minut au evoluat Florin Ilie (ex UTA), Romario Pires (ex Farul) și Ely Fernandes (ex Farul).

Lincar a făcut puține schimbări în amicalul cu băimărenii

În partea secundă, pentru Universitatea au mai marcat Alexandru Boiciuc și Albert Hofman, în timp ce băimărenii au redus din diferență pe final prin Viorel Chinde, cu un șut plasat de la 20 de metri.

Boiciuc a preluat și a șutat la colțul scurt, fără șansă pentru goalkeeperul celor de la Minaur, după ce Ely Fernandes recuperase o minge în preajma careului advers și i-a pasat rapid. Iar Hofman a marcat în minutul 62 cu capul, după o centrare din stânga a lui Balgiu și o minge retrimisă în centru de Ely Fernandes.

Anterior, Hofman și Tescan au avut încă două ocazii notabile, iar, pe final, Ispas, cu un șut puternic de la 25 de metri, și Boiciuc, cu o lovitură de cap, puteau mări și mai mult diferența de pe tabelă pentru ”U” Cluj.

Conform a ceea ce a transmis ”U” Cluj de la acest joc, în repriza a doua a acestui amical, Lincar a făcut doar șase schimbări, dintre noutăți fiind utilizat doar portarul Aurelian Păun (ex Academica Clinceni). Nu au fost utilizați, deci, dintre achiziții, Roberto Romeo (ex Gaz Metan Mediaș), Martin Remacle (împrumutat de la FC Botoșani), Paul Pîrvulescu (ex Academica Clinceni) și Ioan Filip (ex Gaz Metan Mediaș).

  • Minaur și-a cerut scuze propriilor suporteri pentru că nu o să transmită meciul, motivând că nu poate ”din cauza unor probleme tehnice”. În realitate, ”U” Cluj s-a opus acestui lucru, pentru a nu oferi ”mari secrete” adversarelor din campionat, Liga 2 urmând să se reia la finalul săptămânii următoare.

”U” Cluj: Gorcea – M. Ciobanu, Gugu, Fl. Ilie, Mitrea – Romario Pires, Tescan, Balgiu – Hofman, Boiciuc, Ely Fernandes
În a doua parte au mai evoluat: Aur. Păun – Alarcon, D. Ispas, Vomir, Ius. Neacșu, Val. Alexandru
Antrenor: Erik Lincar

Minaur Baia Mare: Brăilă – Gherman, Mondragon, Potcoavă, D. Simion (cpt.), Gneba, R. Rus, Raph. Stănescu, Văsălie, Ciocan, Gondiu
Rezerve: Duțu – Jucan, Lazăr, Oiță, Donca, Chinde, P. Petre, Cip. Stanciu, Matei
Antrenor: Cristian Danciu

Al doilea succes pentru ”U” Cluj în meciurile amicale, primul eșec pentru Minaur

Pentru ”U” Cluj, acesta a fost primul amical după revenirea din cantonamentul din Turcia. În Antalya, echipa lui Erik Lincar a înregistrat următoarele rezultate: 0-6 cu Korona Kielce (liga secundă din Polonia), 1-1 cu Nasaf Qarshi (locul 4 în prima ligă din Uzbekistan) și 2-3 cu FC Fredericia (locul 5 în liga a doua din Danemarca). În țară, Universitatea câștigase cu 4-1 primul amical disputat în 2022, cu Sănătatea Cluj (Liga 3).

Până la reluarea Ligii 2, ”U” Cluj va mai disputa un amical cu Metalurgistul Cugir, clasata pe locul 2 în Seria a 9-a a Ligii 3.

Primul meci oficial în 2022 al echipei lui Lincar a fost stabilit să aibă loc luni, 28 februarie, de la ora 20:00, pe Cluj Arena, cu Concordia Chiajna, în încheierea etapei a 17-a, antepenultima a sezonului regular.

În schimb, Minaur, care mai are de așteptat până să se reia Liga 3 (11 martie), a mai disputat amicale cu Sănătatea Cluj (scor 3-2) și CFR Cluj 2 (scor 2-2), iar în perioada următoare le va mai întâlni pe Sportul Simleu Silvaniei (26 februarie) și Progresul Șomcuta Mare (5 martie).

Rezumatul amicalului ”U” Cluj – Minaur Baia Mare 4-2:

Foto și video: Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-petrolul-deschide-prima-etapa-a-ligii-2-din-2022-u-cluj-concordia-o-inchide-programul-rundei-a-17-a-si-meciurile-televizate-19219611

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-analiza-transferurilor-facute-de-u-cluj-si-ultimele-meciuri-din-sezonul-regular-am-adus-doar-jucatori-din-liga-1-acest-lucru-sper-sa-se-vada-si-pe-teren-19219581

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-pluseaza-la-capitolul-achizitii-din-liga-1-cu-ioan-filip-revenit-la-echipa-dupa-despartirea-cu-scandal-de-gaz-metan-19219546

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-un-jucator-de-la-u-cluj-trece-la-concordia-chiajna-in-acest-inceput-de-an-nicolae-pirvulescu-va-incerca-promovarea-in-liga-1-cu-ilfovenii-dupa-trei-ratari-cu-ardelenii-19219391

https://liga2.prosport.ro/liga-3/patrick-petre-si-raphael-stanescu-fac-echipa-si-la-baia-mare-dupa-despartirea-de-braila-minaur-s-a-reunit-fara-12-jucatori-din-lotul-cu-care-a-incheiat-anul-trecut-si-are-trei-achizitii-perfectate-19216634

Marius ANGHEL 16 Feb. 2022, 16:21 Liga 2
Pe aceeași temă