Raphael Stănescu se întoarce în Liga 3 după despărțirea de CSM Slatina. Fostul dinamovist a semnat cu o echipă la care a mai jucat inclusiv în Liga 2, aflată într-o situație disperată

Marius ANGHEL 06 Feb. 2024, 14:36 Liga 3

Raphael Stănescu (30 de ani) s-a întors la Minaur Baia Mare și este a treia achiziție perfectată în această iarnă de ultima clasată în Seria a 10-a a Ligii 3 după numirea lui Florin Achim ca team-manager.

Maramureșenii au semnat până acum cu doi jucători despărțiți de echipe din Liga 2 și cu altul plecat de la o formație din Liga 3, în speranța salvării de la retrogradare.

Raphael Stănescu s-a întors la Minaur Baia Mare

Reunită în data de 17 ianuarie, echipa antrenată de Ciprian Danciu și-a prezentat luni, 5 februarie 2024, a doua și a treia achiziție din acest an.

După Balazs Csiszer (24 ani), fundaș dreapta ultima dată la FK Miercurea Ciuc, în Liga 2, Minaur a anunțat oficial cooptarea în lot a lui Darius Mureșan (22 de ani), fundaș stânga despărțit din decembrie de Minerul Ocna Dej (Liga 3), și a lui Raphael Stănescu (30 ani), mijlocaș plecat la finalul anului trecut de la CSM Slatina (Liga 2).

În cazul lui Stănescu, mijlocașul revine la trupa băimăreană pentru care jucase înainte să ajungă la CSM Slatina, unde a fost o prezență meteorică pe teren, cu numai câteva minute de prelungiri bifate într-un meci în prima parte a sezonului actual de Liga 2, 0-1 cu Concordia Chiajna.

Mijlocașul crescut de Dinamo a ajuns prima dată la Minaur în ianuarie 2022, a promovat cu echipa în Liga 2 în acea vară, iar în sezonul trecut a prins 19 jocuri (898 minute) pentru băimăreni, cu care a retrogradat.

”Bine ai revenit, Raphael Stănescu!
Rafa se întoarce la echipa noastră după o perioadă de 5 luni petrecute la echipa de Liga 2 CSM Slatina.
Îi urăm bun veni și multă baftă în tricoul galben-albastru!”, a transmis Minaur.

”Bine ai venit, Darius Mureșan!
Noul nostru jucător este născut pe 28 iulie 2001 și evoluează ca fundaș stânga.
Darius a mai evoluat pentru Academia Hagi, Aerostar, Unirea Constanța, Minerul Ocna Dej.
Îi urăm bun venit și multă baftă în tricoul galben albastru!”, sună anunțul clubului băimărean despre aducerea lui Darius Mureșan.

Stănescu a dat gol în primul amical din 2024 al Minaurului

Stănescu a debutat deja pentru Minaur Baia Mare și a făcut-o inclusiv cu gol, în primul amical jucat de echipă în 2024, 2-2 cu CSM Olimpia Satu Mare, în care pentru maramureșeni a mai înscris David Simion.

Următorul amical al echipei lui Ciprian Danciu are loc cu Progresul Șomcuta Mare, vineri, de la ora 18:00, pe terenul sintetic al Colegiului Aurel Vlaicu. Urmează apoi teste cu CS Oașul Negrești-Oaș (17 februarie) și Minerul Ocna Dej (21 februarie).

”Nimeni nu ne dă șanse, dar cred că dacă vom aduce jucători cu experiență ne putem salva. Suntem deja în discuții cu câțiva jucători, trei-patru, sperăm să ne și înțelegem și să ne salvăm. (…) Cred că jucătorii vor și avea altă atitudine în partea a doua a sezonului.

Vor fi schimbări, vor veni și vor pleca jucători. În acest moment suntem pe ultimul loc și trebuie să facem ceva în acest sens, trebuie să facem ceva. Deocamdată nu avem certitudini la capitolul achiziții, dar vor apărea noutăți în zilele următoare”, spunea Florin Achim, jucător despărțit iarna aceasta de Concordia Chiajna și care în ultimele zile din ianuarie a fost prezentat ca team-manager la clubul.

Minaur Baia Mare este ultima în Seria 10 a Ligii 3 după 15 runde, cu numai 10 puncte acumulate și este deja matematic în play-out.

Foto: Minaur Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/liga-3/frf-a-stabilit-meciurile-barajelor-de-promovare-in-liga-3-19298945

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-unirea-alba-iulia-face-cantonamentul-in-turcia-19298919

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/sperante-pentru-timisoara-a-demarat-renovarea-arenei-stiinta-iar-in-curand-incepe-santierul-la-viitorul-stadion-lego-situatia-noului-dan-paltinisanu-19298667

https://liga2.prosport.ro/liga-3/florin-achim-team-manager-la-minaur-baia-mare-19298128

https://liga2.prosport.ro/liga-3/analiza-11-echipe-din-liga-3-sunt-matematic-calificate-in-play-off-iar-jumatate-din-locurile-pentru-play-out-sunt-ocupate-cu-trei-etape-inainte-de-finalul-sezonului-regular-19296050

Marius ANGHEL 06 Feb. 2024, 14:36 Liga 3
Pe aceeași temă