Minaur Baia Mare, vizată de audit? Primarul interimar ar fi cerut explicații despre cheltuirea banilor publici

Andrei PASCU 19 Dec. 2023, 18:06 Liga 3
Minaur Baia Mare, vizată de audit? Primarul interimar ar fi cerut explicații despre cheltuirea banilor publici

Retrogradată în vară, Minaur Baia Mare nu își mai propune obiective mari de când a început sezonul 2023/ 2024, iar în stagiunea actuală dorește doar menținerea în Liga 3 și formarea unei echipe de viitor, pentru atacarea promovării în Liga 2 cel mai devreme în sezonul care va debuta în vara următoare.

Maramureșenii au și alte probleme pe lângă cele sportive, iar la club, conform unor informații din presa locală, va avea loc un audit, urmând să se verifice modul în care au fost cheltuiți banii primiți de la autoritățile locale.

Minaur Baia Mare, vizată de audit?

Primarul interimar al Municipiului Baia Mare, Doru Ioan Dăncuș, ar fi cel care a comandat acest audit, conform Baia Mare Sport, dar nu este vizată doar secția de fotbal a clubului Minaur Baia Mare. Dăncuș ar fi luat această decizie pentru a vedea cum au fost cheltuiți banii, suma totală de cinci milioane de euro mai exact, care a intrat în conturile a trei secții, două de handbal și una de fotbal.

Aparent, bugetul total ar fi fost unul prea mic, s-a cerut suplimentarea cu mai bine de 50 la sută, cu trei milioane de euro conform sursei citate, astfel că primarul interimar ar fi comandat auditul și stabilirea direcțiilor în care s-au dus banii cetățenilor din Baia Mare.

Minaur Baia Mare, ultima în Seria 10 din Liga 3, are probleme cu banii din cauza faptului că a fost acționată pe cale legală de foștii angajați, jucători, antrenori și așa mai departe, în special de către cei care au avut contracte cu clubul până în vară, când a fost consemnată retrogradarea din Liga 2 în Liga 3.

  • Zilele trecute, clubul din Baia Mare a fost depunctat de FRF, însă în aceeași zi Comisia de Disciplină și Etică a FRF și-a schimbat decizia și a acordat un nou termen în litigiul dintre Minaur și fostul antrenor Vasile Miriuță. Din câte se pare, clubul maramureșean are parte de angajați amatori, aceștia uitând să informeze federația că litigiul cu Miriuță a fost strins de o perioadă bună de timp.

Minaur Baia Mare, sezon modest în Seria 10 din Liga 3

Planurile maramureșenilor nu au fost prea bune, iar ce au pus pe hârtie nu se răsfrânge asupra evoluțiilor din Seria 10 a Ligii 3. E ultima Minaur Baia Mare după 15 runde, la final de an, cu numai 10 puncte (două victorii, patru egaluri și nouă eșecuri, cu 16 goluri marcate și 28 primite). E la trei lungimi de locul 9, SC Olimpia MCMXXI Satu Mare.

În etapa a 15-a din Liga 3, Minaur Baia Mare a întâlnit, pe teren advers, Minerul Ocna Dej, locul 7, 17 puncte, cu care a remizat, scor 1-1. În runda următoare, prima din 2024, Minaur va întâlni, pe teren propriu, liderul SCM Zalău.

Foto: facebook Doru Ioan Dăncuș și Minaur Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minaur-depunctata-pentru-cateva-ore-de-frf-din-cauza-litigiului-cu-vasile-miriuta-19296076

https://liga2.prosport.ro/liga-3/bucovina-radauti-s-a-despartit-de-managerul-sportiv-razvan-zetu-19296334

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-olimpia-satu-mare-a-renuntat-la-patru-jucatori-toti-adusi-de-fostul-antrenor-florin-fabian-19296326

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inca-un-fotbalist-roman-sanctionat-de-frf-pentru-ca-paria-19296322

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rapid-brodoc-in-pragul-retragerii-din-liga-3-19296320

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cristian-sculici-pleaca-de-la-acb-ineu-19296270

Andrei PASCU 19 Dec. 2023, 18:06 Liga 3
Pe aceeași temă