Minaur, depunctată pentru câteva ore de FRF din cauza litigiului cu Vasile Miriuță. Comisia de Disciplină și Etică și-a schimbat apoi decizia fără explicații

Marius ANGHEL 14 Dec. 2023, 21:09 Liga 3
Minaur, depunctată pentru câteva ore de FRF din cauza litigiului cu Vasile Miriuță. Comisia de Disciplină și Etică și-a schimbat apoi decizia fără explicații

După sancționarea Chindiei cu două puncte în cazul litigiului cu fostul său jucător Cătălin Căbuz și revizuirea deciziei ca urmare a stingerii datoriei de către clubul târgoviștean abia după ce a fost penalizată, fix în acea zi, fără nicio motivare oficială, Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a dat-o încă o dată de gard.

În ședința din 13 decembrie 2023, ale cărei decizii au fost făcute publice a doua zi, în data de 14 decembrie, membri comisiei au sancționat clubul din Liga 3 Minaur Baia Mare cu depunctare de 2 puncte și interdicție la transferuri și legitimări din cauza litigiului cu Vasile Miriuță. La câteva ore după răspândirea veștii, în loc de sancțiune a apărut, uluitor, un nou termen de judecată între cele două părți, FRF făcând modificări fără să le explice, inclusiv în clasamentul Seriei a 10-a, unde formația băimăreană și-a primit înapoi punctele!

Minaur, depunctată de FRF în litigiul cu Vasile Miriuță

Joi, FRF a publicat pe site-ul său deciziile Comisiei de Disciplină și Etică a FRF în urma ședinței din 13 decembrie. În litigiul dintre Vasile Miriuță și Minaur Baia Mare, clubul era depunctat cu 2 puncte și primea interdicție la transferuri și legitimări.

”În baza art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal sancționarea CS Minaur cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 2 puncte pentru perioada 22.11.2013 – 06.12.2023.
Comisia a acordat termen în data de 10.01.2024, ora 15.00, dată la care clubul debitor să prezinte dovada plății față de creditorul Vasile Miriuță pentru a evita în continuare depunctarea”, a fost decizia Comisiei de Disciplină şi Etică din cadrul FRF.

FRF a pus imediat în aplicare sancțiunea, Minaur rămânând în clasamentul Seriei a 10-a a Ligii 3 cu 8 puncte din cele 10 obținute pe teren în primele 15 etape.

Comisia de Disciplină și Etică a FRF și-a ”șters” decizia în urma sesizării primite de la Minaur. A dispărut sancțiunea!

Nu a trecut însă mult timp după aceea, iar decizia de mai sus a fost ștearsă și s-a acordat un nou termen pentru data de 20 decembrie 2023, iar echipa și-a primit înapoi în clasament punctele scăzute.

Explicația a venit din partea clubului din Baia Mare, iar FRF s-a făcut că plouă!

”În urma apariției în mass-media a unor articole privind sancționarea echipei de fotbal CS Minaur Baia Mare pentru neexecutarea unor drepturi financiare ale fostului antrenor Vasile Miriuță, vă comunicăm faptul că din cauza unei erori materiale sau din neatenție a apărut o informație greșită pe site-ul oficial “www.frf.ro” la secțiunea Hotărâri – Comisia de Disciplină.

Vă aducem la cunoștință faptul că CS Minaur a achitat toate obligațiile financiare către antrenorul Vasile Miriuță și a făcut dovada plății către Comisia de Disciplină încă din data de 20 noiembrie 2023. În urma sesizării făcute de către clubul nostru, Comisia de Disciplină a revizuit decizia și a îndreptat informația apărută pe site”, a informat Minaur.

Cel mai probabil, atunci se va constata închiderea litigiului dintre Vasile Miriuță și Minaur Baia Mare, însă rămâne consemnată o nouă gafă inadmisibilă a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

Sunt zvonuri că Miriuță forțează revenirea la Minaur!

Vasile Miriuță s-a aflat la Minaur Baia Mare din 2020 până în vara anului 2023, când a semnat ca antrenor al Chindiei Târgoviște.

Fostul internațional maghiar a ocupat funcțiile de director tehnic și antrenor. Cu el la club, trupa băimăreană a ratat o promovare în Liga 2, ca antrenor, apoi a promovat, ca director tehnic, și apoi a retrogradat în Liga 3, ca director tehnic și apoi antrenor.

În ciuda faptului că spunea că dacă va retrograda își va asuma și va pleca, acesta nu a făcut imediat acest lucru, ba chiar a depus memoriu împotriva clubului, fiindcă nu l-a plătit. El ar fi avut un salariu de 4000 de euro pe lună.

În prezent, la Baia Mare sunt zvonuri că Miriuță, liber după despărțirea rapidă de Chindia, ar face presiuni pentru a reveni la Minaur.

În acest sezon, în cele 15 etape, echipa a fost antrenată de Ciprian Danciu, ”principalul” care în vara anului 2022 promova Minaur în Liga 2 și de unde era îndepărtat după zece etape.

Minaur, singura echipă din Seria 10 a Ligii 3 care nu mai are șanse la play-off

Minaur Baia Mare, retrogradată în vară din Liga 2, rămâne, astfel, cu toate punctele obținute pe teren în această primă parte a sezonului de Liga 3, doar 10 puncte strânse în 15 meciuri.

Trupa maramureșeană se află pe ultimul loc în Seria a 10-a a Ligii 3, iar în ultimele trei runde din sezonul regular, programate începând cu 8 martie 2024, va întâlni SCM Zalău (acasă / locul 1, 36 puncte), Crişul Sântandrei (deplasare / locul 4, 21 puncte) și Sănătatea Cluj (acasă / locul 8, 15 puncte).

Minaur este singura echipă din Seria 10 care matematic este în play-out, în timp ce SCM Zalău este singura calificată până în acest momen în play-off.

 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/analiza-11-echipe-din-liga-3-sunt-matematic-calificate-in-play-off-iar-jumatate-din-locurile-pentru-play-out-sunt-ocupate-cu-trei-etape-inainte-de-finalul-sezonului-regular-19296050

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-santa-a-decis-sa-si-incheie-cariera-de-antrenor-19296061

https://liga2.prosport.ro/liga-3/aro-muscelul-campulung-muscel-a-renuntat-la-sapte-jucatori-19295982

https://liga2.prosport.ro/liga-3/clasamentul-celor-mai-bune-echipe-din-liga-3-19295889

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minaur-baia-mare-poate-retrograda-in-liga-4-e-ultima-in-seria-10-din-liga-3-19294400

Marius ANGHEL 14 Dec. 2023, 21:09 Liga 3
Pe aceeași temă