Minaur Baia Mare are un nou team manager, fostul fotbalist Florin Achim. Se anunță veniri cu nume în Maramureș, dar și un plan îndrăzneț: ”Să ne salvăm de la retrogradare, apoi să facem o echipă puternică”

Andrei PASCU 25 Jan. 2024, 17:14 Liga 3
Minaur Baia Mare are un nou team manager, fostul fotbalist Florin Achim. Se anunță veniri cu nume în Maramureș, dar și un plan îndrăzneț: ”Să ne salvăm de la retrogradare, apoi să facem o echipă puternică”

Minaur Baia Mare a numit un nou team manager! Ultima clasată în Seria 10 din Liga 3 a adus pe această poziție un fost fotbalist, abia retras din activitate, ultima dată în Liga 2, la Concordia Chiajna.

Născut la Baia Mare, Florin Achim, în vârstă de doar 32 de ani, a fost prezentat de formația maramureșeană în cursul zilei de marți, 23 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă.

Florin Achim, team manager la Minaur Baia Mare

Florin Achim se află la prima experiență pe o poziție de conducere, sperând să dea o mână de ajutor fotbalului din orașul natal, să salveze Minaur de la retrogradare.

Băimăreanul în vârstă de 32 de ani a semnat cu Concordia Chiajna în vara lui 2023, după despărțirea de FCSB, a fost utilizat în 9 meciuri din Liga 2 în cele 15 etape programate, dar în această iarnă a decis să se retragă și să treacă la ”birou”.

În cariera de fotbalist, Achim a fost legitimat la echipe precum FC Baia Mare, FC Maramureș, Astra, Academica Clinceni, FCSB sau Concordia Chiajna (foto articol). Noul conducător de la Minaur Baia Mare a jucat și pentru trei cluburi din afara țării, în Israel, la Hapoel Petah Tikva, în perioada iulie 2015 – septembrie 2016, și Ramat haSharon, perioada ianuarie – iulie 2017, dar a avut o experiență și în Macedonia de Nord, la Bregalnica Stip, septembrie 2016 – ianuarie 2017.

Florin Achim susține că pleacă dacă nu salvează Minaur Baia Mare de la retrogradare

Florin Achim și-a luat angajamentul să facă tot ce poate pentru a salva Minaur de la retrogradare, spunând, la întrebarea unui reporter prezent la conferința de presă, că va pleca dacă nu va îndeplini obiectivul.

A venit la Minaur Baia Mare cu gânduri mari, dorind ca din vară, dacă echipa se va menține în Liga 3, să formeze un lot care să se lupte la primele locuri în divizie. Altfel, Achim nu este de acord cu vocile care se aud prin oraș, anume că Minaur va continua oricum în Liga 3, pentru că FRF îi va propune prezența în urma unor posibile retrageri din campionat, așa cum s-a tot întâmplat în ultimele sezoane. A devenit o practică în fotbalul românesc ca în Liga 3 să nu mai continue doar cine nu mai vrea, chiar dacă sportiv retrogradează.

Noul team manager al clubului maramureșean este convins că obiectivul poate fi îndeplinit, iar alături de el vrea să aducă un om de fotbal care în acest moment activează în prima divizie, dar căruia nu i-a dat numele.

”Am acceptat oferta domnului primar (n.r. – primar interimar) Doru Dăncuș de a fi numit în funcția de team manager. Mă bucur că dânsul are încredere în mine, că m-a ales, că pot face lucruri frumoase pentru fotbalul din Baia Mare. Vreau să îi mulțumesc!

Minaur traversează o perioadă dificilă, dar am încredere că echipa se poate salva de la retrogradare și am încredere că putem îndeplini obiectivul. Vreau să fac lucruri bune, dar sunt și emoționat! Vreau să salvez echipa de la retrogradare, apoi să facem o echipă puternică pentru Liga 3.

Suntem pe ultimul loc, nu ne onorează poziția, cred că merităm mai mult, dar asta e situația! Vin la mijlocul campionatului, în iarnă, dar cred că putem să ne salvăm, am mare încredere în echipă.

Dacă Minaur nu se salvează de la retrogradare, singur ridic mâna. Înseamnă că nu am făcut lucrurile corect și… . Dacă echipa va retrograda, nu știu dacă va mai fi fotbal în Baia Mare. Am auzit că vom retrograda și ne va invita FRF în Liga 3, dar e cea mai mare prostie pe care am auzit-o!

Noi trebuie să ne salvăm sportiv, nu ne putem baza pe faptul că ne invită FRF… nu, nu, nu! Nu accept astfel de lucruri, iar eu sunt sigur că ne putem salva pe teren”, a spus Florin Achim la conferința de presă.

https://www.youtube.com/watch?v=uEwyhgqm7VE

 

Florin Achim a uitat deja cum era să nu fie plătit!

Florin Achim a vorbit și despre susținerea necondiționată față de actualul antrenor, Ciprian Danciu, considerând că nu e necesară o schimbare la nivelul băncii tehnice. Însă, modificări vor apărea la nivelul lotului, fiind discuții pentru aducerea câtorva jucători cu experiență.

Înainte de FCSB, Achim jucase la Gaz Metan Mediaș, grupare care a avut mari probleme financiare, dar se pare că a uitat ce a trăit acolo. Acum, după ce nici nu s-a uscat cerneala semnăturii pe contractul cu Minaur Baia Mare, a spus că e ceva normal pentru fotbalul românesc să nu fie plătite salariile la zi. Așadar, normal e să fie… anormal din punctul de vedere al lui Achim.

Concret, Minaur Baia Mare are salarii restante pe o lună către jucători, dar nu sunt probleme financiare în cadrul clubului.

Nimeni nu ne dă șanse, dar cred că dacă vom aduce jucători cu experiență ne putem salva. Suntem deja în discuții cu câțiva jucători, trei-patru, sperăm să ne și înțelegem și să ne salvăm. (…) Cred că jucătorii vor și avea altă atitudine în partea a doua a sezonului.

Vor fi schimbări, vor veni și vor pleca jucători. În acest moment suntem pe ultimul loc și trebuie să facem ceva în acest sens, trebuie să facem ceva. Deocamdată nu avem certitudini la capitolul achiziții, dar vor apărea noutăți în zilele următoare.

Din punct de vedere financiar, clubul nu are probleme. Sunt restanțe salariale pe o lună, dar nu cred că este o problemă pentru jucători, mai ales la condițiile din România, dar și în alte părți sunt probleme financiare. Jucătorii trebuie să înțeleagă că acest club e unul de tradiție și avem la Baia Mare tradiție în fotbal. Toată lumea trebuie să aibă altă atitudine!”, a mai spus Florin Achim.

Minaur Baia Mare, ultima în Seria 10 din Liga 3

Planurile maramureșenilor din vară, după retrogradarea din Liga 2, nu au fost prea bune, iar ce au pus pe hârtie nu se răsfrânge asupra evoluțiilor din Seria 10 a Ligii 3. E ultima Minaur Baia Mare după 15 runde, la final de an, cu numai 10 puncte (două victorii, patru egaluri și nouă eșecuri, cu 16 goluri marcate și 28 primite). E la trei lungimi de locul 9, SC Olimpia MCMXXI Satu Mare, echipă care tocmai și-a numit un nou antrenor, și la cinci de clasata pe locul 8, Sănătatea Cluj, ultima poziție care asigură matematic menținerea în Liga 3. Sunt doar cinci puncte diferență, cu 13 etape rămase până la finalul sezonului, deci deloc greu de recuperat și depășit.

În etapa a 15-a din Liga 3, Minaur Baia Mare a întâlnit, pe teren advers, Minerul Ocna Dej, locul 7, 17 puncte, cu care a remizat, scor 1-1. În runda următoare, prima din 2024, Minaur va juca pe teren propriu cu liderul SCM Zalău.

Toate meciurile sunt capitale, cu siguranță, încă din prima etapă! Trebuie să ne gândim la asta și cei care vor înțelege vor juca, iar cei care nu vor înțelege înseamnă că nu merită să joace la acest club”, a mai spus Achim.

Foto și video: Minaur Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marian-constantinescu-somat-de-anaf-fiindca-echipa-fiului-lui-dragnea-nu-i-a-achitat-taxele-la-stat-ministerul-de-finante-sesizati-departamentul-antifrauda-19298126

https://liga2.prosport.ro/liga-3/noua-plecari-si-cinci-achizitii-pentru-csm-deva-19298111

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-horsia-a-ajuns-la-unirea-ungheni-19298102

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-a-inscris-la-scor-flacara-horezu-19298077

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-castigat-amicalul-cu-scm-zalau-19298068

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-testat-doi-jucatori-in-amicalul-cu-turceni-19298064

Andrei PASCU 25 Jan. 2024, 17:14 Liga 3
Pe aceeași temă