”U” Cluj a mai dat o lovitură! S-a abonat la fotbaliști din Liga 1, iar de data asta a bătut palma cu Farul pentru transferul lui Romario Pires

Andrei PASCU 03 Feb. 2022, 16:21 Liga 2
”U” Cluj a mai dat o lovitură! S-a abonat la fotbaliști din Liga 1, iar de data asta a bătut palma cu Farul pentru transferul lui Romario Pires

”U” Cluj s-a abonat la fotbaliști din Liga 1. Așa se face că joi, 3 februarie, ardelenii au mai făcut o mutare spectaculoasă, arătând că nu suferă din punct de vedere financiar și că sunt capabili să ofere salarii mari, ținând cont de numele pe care reușesc să le aducă.

”U” Cluj, acord cu Farul pentru transferul lui Romario Pires

Universitatea Cluj, după ce l-a luat pe Ely Fernandes (31 de ani), fost la Farul, a mai convins un jucător de la echipa lui Gheorghe Hagi să aterizeze în Ardeal. Mijlocașul Romario Pires (33 de ani) a semnat și el cu ”U” Cluj și va încerca să îndeplinească obiectivul, promovarea în Liga 1. Din informațiile oferite de echipa din Ardeal, Romario Pires nu a venit din postura jucătorului liber de contract, ci cluburile au ajuns la un acord în privința mutării.

În actualul sezon, la Farul, Romario Pires a jucat nu mai puțin de 15 meciuri în Liga 1, dar nu a reușit să marcheze. Cert este că Universitatea Cluj își pune mare încredere în el, pentru că i-a oferit un contract pe un an și jumătate.

Romario Pires, la a șasea echipă în România 

Brazilianul este la a șasea echipă din fotbalul românesc. A mai jucat, în afară de Farul și acum ”U” Cluj, la Petrolul, Astra, Gloria Bistrița și FC Hermannstadt.

FC Universitatea Cluj a ajuns la un acord cu Farul Constanța pentru transferul lui Romario Pires (33 de ani). Mijlocașul brazilian cu peste 100 de meciuri la Liga 1 va îmbrăca tricoul alb-negru pe o perioadă de un an și jumătate.

Începutul în fotbal

Romario Pires a fost crescut de Botafogo, unul dintre cluburile de tradiție din Brazilia. În primii ani ai carierei sale a jucat sub formă de împrumut la mai multe cluburi din ligile inferioare precum Boavista SC, Olaria AC, Duque de Caxias, Marcilio Dias și Macaé.

Schimbarea continentului

După ce a jucat timp de patru ani în țara natală, între 2008 și 2012, Romario Pires a schimbat continentul semnând cu formația românească Gloria Bistrița. A îmbrăcat timp de jumătate de an tricoul bistrițenilor, semnând apoi cu Petrolul Ploiești. În vara anului 2013 a obținut primul trofeu din carieră, câștigând Cupa României alături de ploieșteni. A petrecut un sezon și jumătate pe Ilie Oană, bifând 30 de meciuri, trei goluri și un gol.

O nouă provocare în Israel

Cariera lui Romario Pires a continuat în prima ligă a Israelului, fiind împrumutat de Petrolul la Maccabi Netanya la începutul sezonului 2014 – 2015. Prestațiile bune din primul an i-au adus un transfer definitiv la formația din Israel. În total, pentru Maccabi Netanya a strâns 47 de meciuri, cu trei goluri marcate și două pase decisive. A urmat o mutare la Maccabi Tel Aviv, una dintre cele mai titrate echipe din Israel, alături de care a câștigat Cupa Israelului. A fost integralist în finala câștigată cu 1-0 de Maccabi împotriva marii rivale.

Maccabi Petah Tikva a fost ultimul club din prima ligă a Israelului pentru care a evoluat Romario Pires. Brazilianul a petrecut doi ani și jumătate aici. A fost integralist în 80 dintre cele 87 de meciuri jucate pentru Petah Tikva, reușind să înscrie de patru ori și să dea patru pase decisive.

Revenirea în România

Romario Pires a revenit în România în ianuarie 2019, fiind transferat de Astra Giurgiu (31 de meciuri, trei goluri și un assist). A urmat o nouă provocare în România la FC Hermanstadt, unde a stat pentru două sezoane (63 de meciuri, șapte goluri și un assist). În ultima jumătate de an, noul jucător al Universității a evoluat la Farul Constanța, unde a fost utilizat în 16 meciuri, înclusiv în victoria de etapa trecută cu FC U Craiova.

Romario Pires se va alătura pe parcursul zilei de vineri lotului condus de Erik Lincar în Antalya.

Bine ai venit la U, Romario Pires!”, l-a prezentat ”U” Cluj pe Romario Pires.

Recapitulând, Roberto Romeo (31 de ani, ex Gaz Metan Mediaș), Florin Ilie (29 de ani, ex UTA), Martin Remacle (24 de ani, împrumutat de la FC Botoșani), Aurelian Păun (20 de ani, ex Academica Clinceni), Ely Fernandes (31 de ani, ex Farul) și Paul Pîrvulescu (33 de ani, ex Academica Clinceni) au ajuns și ei la ”U” Cluj în această pauză competițională.

”U” Cluj continuă pregătirile în Turcia și va avea primul amical 

Romario Pires va pleca în Turcia în curând, acolo unde Erik Lincar pregătește reluarea Ligii a 2-a.

Am încheiat o nouă zi de antrenamente!

Băieții au dat-o la pace în jocul de la final, Albert Hofman și Vali Alexandru marcând golurile unui meci egal strâns.

Vedeți golurile aici”, a comunicat ”U” Cluj pe Facebook, miercuri, în privința unei ședințe de pregătire.

”U” Cluj va juca doar trei amicale în Turcia, dar până acum au fost stabiliți doar doi dintre adversari, Korona Kielce (locul 3 în liga a doua din Polonia), la 5 februarie, și Kaspij Aktau (locul 8 în prima ligă din Kazakhstan), la 7 februarie.

Foto și video: Universitatea Cluj 

 

 

Andrei PASCU 03 Feb. 2022, 16:21 Liga 2
Pe aceeași temă