”U” Cluj a anunțat despărțirea de Andrei Mureșan și Inacio Miguel! Amicalul cu Unirea Dej a fost anulat, iar litigiul cu Farul a primit o nouă amânare

Marius ANGHEL 12 Feb. 2021, 20:54 Liga 2
”U” Cluj a anunțat despărțirea de Andrei Mureșan și Inacio Miguel! Amicalul cu Unirea Dej a fost anulat, iar litigiul cu Farul a primit o nouă amânare

Universitatea Cluj a anunțat în mod oficial, cu mai puțin de o săptămână înainte de reînceperea campionatului Ligii 2 și după încheierea perioadei de transferuri din această iarnă, că s-a despărțit de încă doi jucători.

Fundașii Andrei Mureșan (35 de ani) și Inacio Miguel (25 de ani) nu au mai fost păstrați în lotul antrenat de Costel Enache.

Andrei Mureșan nu putea să ajute ”din teren, «Șepcile roșii» în lupta pentru locurile de play-off”

Andrei Mureșan revenise în vara trecută asupra deciziei de a se retrage din cariera de fotbalist și acceptase să continue la ”U” Cluj. Fundașul care în prima parte a sezonului a evoluat în 8 meciuri de Liga 2 și în două jocuri de Cupa României s-a accidentat în această iarnă în urma exercițiilor individuale cerute a fi făcute în vacanță de stafful tehnic și, cum nu putea fi recuperat rapid, cele două părți au ajuns la un acord privind rezilierea amiabilă.

”FC Universitatea Cluj și Andrei Mureșan au ajuns la o înțelegere privind încheierea colaborării pe cale amiabilă.
Fundașul nostru central a suferit, în pauza de iarnă, o complicație medicală apărută după un antrenament ce nu i-a permis să efectueze pregătirea centralizată.
Recuperarea, începută în Germania și care continuă la Cluj, îl împiedică din păcate pe Andrei să ajute, din teren, “Șepcile roșii” în lupta pentru locurile de play-off, așa că cele două părți au decis, de comun acord, încetarea contractului.
Andrei este un produs al Centrului de Copii şi Juniori al “Şepcilor roşii” şi face parte din generaţia de excepţie care, în 2002, reuşea să câştige Campionatul Naţional la nivel de juniori republicani Under 19.
În pauza de iarnă a sezonului trecut, Andrei Mureșan a revenit la ”U” și jucat în două din cele trei etape disputate de echipa noastră până la întreruperea sezonului. În această ediție de campionat, Andrei a îmbrăcat de 10 ori tricoul lui “U”. A fost titluar în șase partide de campionat și în cele două victorii din Cupa României, cu Unirea Dej și cu Hușana Huși.
Acesta a fost al optulea sezon al lui Andrei Mureșan la FC Universitatea Cluj, o serie începută ca junior și apoi senior, între 2001 și 2007, și continuată în 2019-2021.
Clubul nostru îi mulțumește munca depusă în tricoul alb-negru și pentru sacrificiile făcute și îi dorește multă sănătate și recuperare grabnică!”, a anunțat ”U” Cluj.

Inacio Miguel era unul rămas în lot din ”colonia portugheză”

Inacio Miguel Ferreira Santos, ultimul supraviețuitor al ”coloniei portugheze” aduse la începutul sezonului trecut de Morari, a fost utilizat în actualul campionat în 9 meciuri, după ce în ediția trecută a Ligii 2 a prins 20 de jocuri. Din lot dispăruse de mai mult timp, însă clubul i-a anunțat plecarea abia acum.

”FC Universitatea Cluj a ajuns la un acord privind rezilierea contractului cu fundașul Inacio Miguel.
Portughezul a ajuns la ”U” la începutul sezonului 2019/2020. A strâns 22 de prezențe în stagiunea precedentă, oferind trei assist-uri. În această ediție de campionat, Inacio a fost utilizat în 11 meciuri și a contribuit decisiv la golul înscris de Goga pe terenul celor de la Aerostar Bacău.
Clubul nostru îi urează succes în carieră!”, a transmis echipa din Cluj-Napoca.

”U” Cluj s-a mai despărțit în această iarnă de Dorin Goga (a pus punct carierei), Gabriel Tamaș (FC Voluntari), Bogdan Barbu (Rapid), Yaniv Segev (împrumutat la Aerostar), Matias Roskopf (Cavalry FC), Cosmin Vâtcă (Viitorul Şelimbăr) sau Denis Mâneran (împrumutat la Unirea Ungheni).

La capitolul achiziții sunt doi mijlocași foști la Poli Iași, albanezul-grec Donaldo Acka (23 de ani) și argentinianul Lucas Chacana (27 de ani), fundașul Andrei Răuță (25 de ani), ultima dată la Petrolul, atacantul nigerian Derick Chuka Ogbu (30 de ani), ultima dată legitimat la Al Ittihad Al Iskandary (Egipt), în 2019, fundașul Rareș Sburlea (18 ani), de la Kids Tâmpa Brașov, și portarul Iulian Anca-Trip (26 de ani), ultima dată legitimat la Aerostar.

Amicalul cu Unirea Dej a fost anulat, cu Viitorul Pandurii se joacă joi

Altfel, ”U” Cluj trebuia să joace mâine, sâmbătă, ultimul amical înaintea reluării campionatului Ligii 2, însă testul cu Unirea Dej a fost anulat.

Universitatea Cluj a disputat șase amicale în această perioadă de pregătire, iar în ultimele trei jocuri a pierdut: 5-0 cu Unirea Ungheni, la Cluj-Napoca, 5-0 cu CS Tunari, 4-1 cu FC Voluntari 2, 0-1 cu Rapid și 1-4 cu Steaua, în cantonamentul de la Mogoșoaia, și 1-2 cu SCM Zalău, la Cluj-Napoca.

Miercuri, ”U” Cluj a jucat primul meci oficial în 2021 și s-a descurcat excelent. În optimile Cupei României a învins pe teren propriu, cu 2-1, prim-divizionara UTA Arad și a obținut calificarea în faza sferturilor, alături de alte trei echipe din Liga 2.

Formația antrenată de Costel Enache debutează în acest an în campionatul Ligii 2 joi, 18 februarie, de la ora 17:00, pe terenul echipei clasate pe locul 2, Viitorul Pandurii Târgu Jiu. E al doilea joc programat în etapa a 16-a a eșalonului secund, după ASU Politehnica Timișoara – SCM Gloria Buzău, stabilit tot joi, dar de la ora 15:00.

Cazul ”U Cluj – Farul”, amânat din nou. Ianis Zicu: ”Este o tergiversare degeaba. Așteptăm cele trei puncte”

Cât privește litigiul cu Farul, pentru nedisputarea meciului nici la reprogramare, Comisia de Disciplină și Etică a FRF a decis în ședința din 10 februarie o amânare pentru ședința de astăzi, 12 februarie, iar astăzi s-a dictat încă o amânare, de această dată pentru 17 februarie.

Starea de incertitudine în acest caz rămâne, dacă Farul va câștiga la ”masa verde” sau dacă se va decide o nouă reprogramare a partidei.

”Așteptăm cele trei puncte pe care comisia trebuie să ni le dea din meciul cu ”U” Cluj. Nu cred că sunt probleme acolo. Sunt decizii pe care le iau cei de acolo, nu vreau să intru în alte detalii, pentru că eu sunt antrenor și trebuie să îmi văd de treaba mea. Nu vreau să acuz pe absolut nimeni, dar cred că este o tergiversare degeaba. Ar trebui să ne dea cele trei puncte, iar după aceea să putem să facem și noi puncte în continuare, pentru că trebuie să depindem și să luptăm pentru a obține această calificare în play-off”, spunea antrenorul Farului, Ianis Zicu, în această săptămână, după ce echipa sa pierdea cu 0-3 meciul cu Chindia Târgoviște, în optimile Cupei României.

Foto: Flaviu Buboi și Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-se-reia-in-2021-la-data-de-18-februarie-cu-un-meci-la-timisoara-si-cu-o-echipa-in-minus-programul-etapei-a-16-a-19169314

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/patru-echipe-din-liga-2-si-patru-din-liga-1-s-au-calificat-in-sferturile-cupei-romaniei-cand-are-loc-tragerea-la-sorti-si-perioada-in-care-se-joaca-meciurile-19169307

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-zi-de-transferuri-a-perioadei-de-iarna-clubul-din-liga-2-care-nu-a-inregistrat-la-frf-nicio-venire-dar-si-nicio-plecare-19168561

Marius ANGHEL 12 Feb. 2021, 20:54 Liga 2
Pe aceeași temă