OFICIAL | Transfer din Liga 1 pentru „U” Cluj. „Șepcile roșii” se întăresc de la rivala CFR: „Ne-am înțeles”

„U” Cluj a perfectat, sâmbătă, oficial, primul transfer al acestei ierni: un jucător din Liga 1. Este vorba despre Andrei Mureșan (34 de ani), care vine de la rivala CFR Cluj.

„Este adevărat că ne-am înțeles cu Andrei Mureșan pentru un contract pe un an și jumătate și posibilitate de prelungire pentru încă un an. Mai sunt și alți jucători cu care negociem și sper să-i aducem cât mai repede”, a spus, pentru Liga2.ro, Daniel Stanciu despre Mureșan, un jucător de 34 de ani.

Dacă și-ar duce contractul la final, Andrei Mureșan va avea 36 de ani.

Revine la „U” după 13 ani

Andrei Mureșan revine la „U” Cluj, fundașul central începându-și cariera la clubul de pe Cluj Arena, de unde a plecat în 2007. Mureșan s-a aflat în lotul CFR-ului la ultimele două titluri obținute de rivala Universității. În actualul sezon, acesta a evoluat 630 de minute în Liga 1, deci șapte partida ca integralist, și 100 de minute în preliminariile Champions League, strânse în trei meciuri.

„Fundașul central crescut de FC Universitatea Cluj, Andrei Mureșan (34 de ani), este, începând de astăzi, noul jucător al echipei noastre, el semnând un contract valabil un an și jumătate, cu opțiune de prelungire.

Andrei este un produs al Centrului de Copii și Juniori al „Șepcilor roșii” și face parte din generația de excepție care, în 2002, sub conducerea lui Mircea Cojocaru, reușea să câștige Campionatul Național la nivel de juniori republicani Under 19. Alți doi jucători care au completat lotul care o învingea în finala de la București pe FCM Bacău, George Florescu și Dorin Goga, îmbracă și astăzi tricoul lui „U”.

Fiul legendarului jucător al Universității Cluj din anii ”70-”80, Iosif Mureșan, Andrei a evoluat ultima dată pentru „studenți” în sezonul 2007-2008, în Liga 1, bifând cinci prezențe.

În carieră, a mai trecut pe la Gloria Bistrița, Kuban Krasnodar, Khazar Lankaran (câștigător al Cupei Azerbaidjanului, 2010-2011), Astra Giurgiu (câștigător al Cupei României, 2013-2014), Sheriff Tiraspol (câștigător al Cupei Republicii Moldova, 2014-2015) respectiv CFR Cluj (dublu campion național, 2017-2018, 2018-2019, deținător al Cupei României, 2015-2016 și al Supercupei României, 2018-2019).

Bine ai revenit acasă, Andrei! Să ne bucurăm împreună de cât mai multe succese, aici, la Universitatea!”, a anunțat Universitatea Cluj.

Pe lângă Mureșan, „U” Cluj a semnat contracte de profesioniști și cu alți patru jucători.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Dan TĂ‚UȚAN / Mediafax Foto

Pe aceeași temă