”U” Cluj a câștigat la scor primul amical din 2021, cu Unirea Ungheni. De luni începe cantonamentul de la Mogoșoaia

Marius ANGHEL 15 Jan. 2021, 21:37 Liga 2

Universitatea Cluj a câștigat cu 5-0 primul meci amical desfășurat în 2021. Echipa lui Costel Enache s-a descătușat în repriza secundă a testului cu Unirea Ungheni, ocupanta locului 4 din Seria a 9-a a Ligii 3, după ce la pauză a avut 1-0.

Programat pentru ziua de sâmbătă, 16 ianuarie, amicalul dintre ”U” Cluj și Unirea Ungheni s-a desfășurat totuși mai devreme cu o zi, vineri, fiindcă vremea se anunța cu temperaturi și mai mici sâmbătă, iar cele două staffuri au dorit să evite expunerea jucătorilor. Astfel, jocul a avut loc așa cum clujenii anunțau eronat în programul lor, pe 15 ianuarie, dar nu sâmbătă, ci vineri.

Idan Golan a marcat unicul gol din prima repriză a amicalului

Desfășurat pe sinteticul din Parcul Sportiv ”Iuliu Hațieganu”, amicalul a fost controlat încă din start de divizionara secundă, care a și reușit să deschidă scorul în minutul 10, prin Idan Golan, cu o lovitură de cap în urma unei centrări venite din corner.

Meșter a fost aproape să înscrie și el în minutul 20, însă acțiunea acestuia s-a încheiat cu o execuție pe lângă poartă, scrie ”U” Cluj pe site-ul oficial. La patru minute, Alexandru Pop a reușit un șut în forță, însă portarul oaspeților a reușit să respingă mingea peste poartă.

Ștefănescu, Gavra, cu o dublă, și Berci au înscris pentru ”U” Cluj în repriza a doua

În partea secundă, Gavra a aut prima șansă la poarta Unirii, însă cel care a înscris a fost Cătălin Ștefănescu (53), cu un șut splendid, de la aproximativ 20 de metri. La următoarea acțiune, Ilieș i-a așezat din bandă o minge în careu lui Cristian Gavra, iar atacantul a marcat.

Același Cristian Gavra a reușit să bifeze ”dubla” cu o lovitură de cap, profitând de o centrare bună venită de la Pîrvulescu. Sărbătoritul zilei, Dan Berci, care azi a împlinit 22 de ani, a înscris pe final dintr-un penalty și a stabilit scorul final.

”U” Cluj, prima repriză: Vâtcă (Gorcea) – Dican, Tamaș, Luchin – Meșter, D. Acka, Ribeiro, Taub – Chacana, Al. Pop, Golan
”U” Cluj, a doua repriză: Gorcea (Muțiu) – Laur. Rus, Dican, Telcean, Berci – I. Ilieș, I. Filip, Negrean – Ștefănescu, Gavra, Pîrvulescu
Antrenor: Costel Enache

Unirea Ungheni: Negrușa – Miclean, Al. Oprea, Seb. Bucur, Vl. Olteanu, Dumbrăvean, Aldea, Moț, Solymosy, Caliani, Petriș
Au mai evoluat: Eremiaș – Traistar, Potor, Rob. Rotaru, Al. Roșca, Pogăcean, Iusan, Birtalan, R. Iliescu
Antrenor: Ioan Adrian Pop

”U” Cluj intră în cantonament la Mogoșoaia de luni, unde joacă patru meciuri amicale

De luni, Universitatea Cluj începe cantonamentul din Ilfov, de la Mogoșoaia, acolo unde va rămâne până în 29 ianuarie.

În acea perioadă, echipa antrenată de Costel Enache va disputa și patru meciuri amicale, cu CS Tunari (locul 5 Seria 4 Liga 3, în 20 ianuarie), FC Voluntari 2 (locul 7 Seria 4 Liga 3, în 23 ianuarie), Rapid (locul 3 Liga 2, în 27 ianuarie) și Steaua (locul 1 Seria 4 Liga 3, în 28 ianuarie).

După întoarcerea de la Mogoşoaia, ”U” Cluj mai are programate două meciuri de pregătire, cu SCM Zalău (locul 1 Seria 10 Liga 3, în 3 februarie) și Unirea Dej (locul 1 Seria 9 Liga 3, în 13 februarie).

Al doilea va avea loc după ce va juca primul meci oficial din 2021, în optimile Cupei României, pe teren propriu, cu UTA Arad, în jurul datei de 10 februarie. Campionatul Ligii 2 se reia în jurul datei de 20 februarie, când ”U” Cluj întâlnește în etapa a 16-a pe Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în deplasare.

Încă opt meciuri amicale pentru Unirea Ungheni

De partea cealaltă, Unirea Ungheni, care și-a reluat antrenamentele din 11 ianuarie, mai are amicale programate cu: Viitorul Șelimbăr (30 ianuarie), Someșul Dej (6 februarie), CS Ocna Mureș (10 februarie), Unu Fotbal Club Gloria (11 februarie, acasă), din nou Unu Fotbal Club Gloria (20 februarie, deplasare), AFC Odorheiu Secuiesc (26 februarie), SCM Zalău (27 februarie, deplasare) și din nou SCM Zalău (6 martie, acasă).

Ocupanta locului 4 în Seria a 9-a a Ligii 3 va juca primul meci oficial din 2021 în jurul datei de 13 martie, acasă, cu CSO Cugir (locul 2).

Foto: Unirea Ungheni și Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mesajul-lui-dorin-goga-dupa-ce-a-decis-sa-si-incheie-cariera-de-jucator-cand-ii-organizeaza-u-cluj-meciul-de-retragere-19165007

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-isi-pierde-cel-mai-bun-jucator-dorin-goga-omul-record-s-a-retras-din-fotbal-ce-va-face-in-continuare-19164973

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/acum-are-loc-tragerea-la-sorti-pentru-stabilirea-meciurilor-din-8-imile-cupei-romaniei-19164666

Marius ANGHEL 15 Jan. 2021, 21:37 Liga 2
Pe aceeași temă