Colonia portugheză se mărește la „U” Cluj: alți doi lusitani au semnat cu echipa lui Cristian Dulca. Ce au spus după ce au văzut condițiile „Șepcilor roșii”

Colonia portugheză se mărește la

Anunțați în exclusivitate de Liga2.ProSport.ro ca viitoare achiziții ale Universității Cluj, dintr-un grup de mai mulți portughezi pe care noul team-manager Octavian Moraru îi vrea la echipă, mijlocașul de bandă Hugo Firmino (30 de ani) și fundașul central Inacio Miguel (23 de ani) au fost prezentați oficial de „Șepcile roșii”.

Firmino și Miguel au semnat contract valabil pe doi ani cu Universitatea și ridică la patru numărul achizițiilor clujenilor în această vară. Portarul portughez Jose Costa (25 de ani) și mijlocașul ofensiv Alexandru Pop (19 ani) sunt ceilalți doi jucători care s-au înțeles, până acum, cu echipa antrenată de Cristian Dulca, în timp ce portarul Cosmin Dur-Bozoancă (21 de ani) a ales să-și prelungească angajamentul cu pentru încă un sezon, după ce, inițial, plecase în cantonament cu Petrolul.

Hugo Filipe Pinto Servulo Firmino (foto, în stânga), pe numele său întreg, vine din liga secundă portugheză, de la Cova Piedade (locul 13), formație pentru care a jucat în campionatul trecut în 33 de meciuri și a înscris 6 goluri, după o carieră în care a jucat mai ales în țara natală, la Moura, Torreense, Oriental Lisboa, Madeira sau Gil Vicente, dar și în Cipru, pentru AEL Limassol. Presa din țara natală a lui Cristiano Ronaldo a făcut o confuzie și a scris zilele trecute că Firmino va ajunge la CFR Cluj, nu la Universitatea Cluj.

„Deși sunt un jucător cu experiență, am fost repede convins să accept această nouă provocare. Îmi place mult ceea ce am văzut până acum la Cluj, un oraș universitar, un club de tradiție, unde există condiții foarte bune pentru performanță. Sunt convins că vom trece rapid peste Liga a 2-a, dacă ne pregătim foarte bine, dacă vom fi un grup unit. La primul antrenament am remarcat și calitate la coechipierii mei, si tinerețe și experiență, sunt niște băieți foarte ok. Avem nevoie de suporterii lui „U” Cluj în număr mare la stadion, să ne susțină și să ne poarte spre victorii. Sunt un fotbalist care vrea să câștige mereu, dar căruia îi place și fotbalul-spectacol. Îmi place să muncesc sub presiune, deoarece valoarea unui fotbalist e relevantă mai ales atunci. La ceea ce înseamnă astăzi acest club și acest oraș, nu avem decât varianta promovării”, a declarat Firmino pentru site-ul oficial al Universității.

Cât îl privește pe Inacio Miguel Ferreira Santos (foto, în dreapta), acesta a evoluat în ultimele trei sezoane tot în liga secundă din Portugalia, la echipa a doua a clubului Sporting Braga. În campionatul recent încheiat a fost utilizat în 22 de meciuri, în 16 ca titular, și a înscris un gol. În cariera sa a mai jucat pentru Gil Vicente, Vila Real sau Felgueiras 1923.

„Mă bucur că am venit la „U” Cluj. Condițiile de aici sunt cel puțin similare celor de la Braga. Am găsit un grup foarte plăcut. Când am primit oferta, am căutat să obțin informații rapide despre ce este aici. Aproape pe loc m-am hotărât să accept, când am văzut ce istorie are „U” Cluj, ce suporteri fanatici și ce infrastructură. Îmi place agresivitatea, sunt un luptător și vreau să promovăm, iar anul viitor să ne luptăm pentru cupele europene”, a spus și Inacio Miguel.

Foto: FC Universitatea Cluj

Pe aceeași temă