Primul transfer făcut de ”U” Cluj în 2021: Donaldo Acka, un albanezo-grec utilizat puțin de Poli Iași

Marius ANGHEL 08 Jan. 2021, 15:17 Liga 2

Înainte de primul antrenament din 2021, ”U” Cluj a anunțat întâiul transfer pe care l-a perfectat în această iarnă. Albanezul cu cetățenie greacă Ntonalnto Atska, cunoscut mai degrabă ca Donaldo Acka, mijlocaș care vine de la Poli Iași, a semnat cu formația antrenată de Costel Enache.

Donaldo Acka are 23 de ani și în prima parte a sezonului a fost legitimat la Poli Iași, acolo unde în opt meciuri în care a fost utilizat a strâns pe teren doar 211 minute. O singură dată a fost titular, joc în care a și fost schimbat.

În cariera sa a mai evoluat pentru AE Karaiskakis (Grecia) și KS Luftetari Gjirokaster (Albania).

”FC Universitatea Cluj face prima mutare din această pauză competițională și îl transferă pe Ntonalnto Atska de la Politehnica Iași.

Fotbalistul albanez cu cetățenie greacă joacă pe poziția de mijlocaș defensiv, însă poate fi utilizat și într-o zonă mai ofensivă. În vârstă de 23 de ani, Ntonalnto Atska a făcut primii pași în fotbal la echipa greacă AO Simantron, după care a trecut la Ethnikos Filippiadas.

În vara anului 2017, noul jucător al Universității a avut primul contact cu fotbalul profesionist, prin transferul la AE Karaiskakis, echipă din al doilea eșalon fotbalistic grecesc. El a schimbat după un an țara și a ajuns la KF Luftëtari, în Albania. Pentru „bluzinjtë”, Ntonalnto a bifat 41 de apariții în campionatul intern pe parcursul a două sezoane. A înscris un gol și a contribuit decisiv la alte două reușite. În stagiunea 2018-2019, acesta a debutat și în competițiile europene, în remiza de pe teren propriu a albanezilor, 3-3 cu Entspils, meci din primul tur din preliminariile Europa League.

Înaintea startului actualei ediții de campionat, Ntonalnto Atska a făcut un pas în cariera sa și a ajuns în România, la Politehnica Iași. A strâns opt prezențe în Liga 1 pentru alb-albaștrii.

Îi urăm bun-venit și să ne bucurăm împreună de cât mai multe reușite, aici, la FC Universitatea Cluj! Mult succes la ”U”, Ntonalnto Atska!”, a anunțat ”U” Cluj.

Amicalul cu Unirea Ungheni are loc pe 16 ianuarie, nu mâine, cum anunțaseră inițial clujenii

Altfel, ”U” Cluj a rectificat anunțul făcut inițial în care preciza că joacă un amical sâmbătă, la o zi distanță după reunire, adică mâine, cu Unirea Ungheni. Echipa din Liga 3 se reunește abia luni, 11 ianuarie. Jocul test are loc sâmbătă următoare, pe 16 ianuarie, nu 15, cum transmit, din nou eronat, clujenii.

Universitatea a mai anunțat amicale cu SCM Zalău (locul 1 în Seria 10 a Ligii 3, 3 februarie) și Unirea Dej (locul 1 în Seria 9 a Ligii 3, 13 februarie).

Foto: Politehnica Iași

Marius ANGHEL 08 Jan. 2021, 15:17 Liga 2
Pe aceeași temă