OFICIAL | ”U” Cluj a semnat cu Lucas Chacana, un argentinian care n-a convins la Poli Iași. Ardelenii își prezintă noua lor achiziție ca fost coleg al unui jucător de la Udinese

Marius ANGHEL 11 Jan. 2021, 20:40 Liga 2
OFICIAL | ”U” Cluj a semnat cu Lucas Chacana, un argentinian care n-a convins la Poli Iași. Ardelenii își prezintă noua lor achiziție ca fost coleg al unui jucător de la Udinese

Universitatea Cluj a început săptămâna prin a-și prezenta oficial a doua achiziție din această iarnă. După Donaldo Acka (23 de ani), mijlocașul albanezul-grec adus de la Poli Iași, echipa antrenată de Costel Enache a ajuns la un acord și cu Lucas Chacana (27 de ani), un mijlocaș argentinian care vine tot de la trupa din Copou.

Dacă Acka a jucat la Poli Iași 211 minute în opt meciuri, o singură dată fiind titular, joc în care a și fost schimbat, Chacana stă și mai prost. Argentinianul a prins doar 140 de minute în tricoul moldovenilor, în cele cinci partide în care a fost trimis pe teren doar o dată intrând din primul minut.

Lucas Chacana a semnat cu ”U” Cluj

Lucas Nicolas Chacana a mai evoluat în cariera sa, până să vină în România, doar în țara natală, la San Martin de Tucuman, Huracan, Tigre, Atletico Rafaela, Los Andes sau Deportivo Moron.

”Sunt foarte fericit pentru că am ajuns la acest club foarte mare, unul dintre cele mai vechi din România. Vin aici să ofer tot ce am mai bun și să ajut echipa să își atingă obiectivele”, a declarat Lucas Chacana pentru fcucluj.ro.

”U” Cluj: ”Lucas Chacana a fost coleg cu Ignacio Pussetto”

”U” Cluj se laudă cu faptul că a adus un jucător care are meciuri (opt la număr) în Copa Libertadores și că a fost coleg cu Ignacio Pussetto!?!

”FC Universitatea Cluj s-a înțeles cu Politehnica Iași pentru transferul lui Lucas Chacana (27 de ani), un jucător argentinian cu prezențe în Copa Libertadores. El poate evolua atât pe poziția de extremă, cât și în centrul atacului.

Lucas Chacana a fost crescut de academia clubului San Martín Tucumán și a debutat ca fotbalist profesionist la începutul sezonului 2013/2014. A evoluat patru ani pentru echipa din San Miguel de Tucumán, perioadă în care a bifat 83 de meciuri și a înscris 13 goluri la nivelul ligii a III-a din Argentina.

Datorită evoluțiilor entuziasmante, a fost transferat de Huracán, echipă de prima ligă, unde a fost coleg cu Ignacio Pussetto, fotbalist ce a trecut pe la Watford, iar în prezent joacă pentru Udinese. Pentru „Quemeros” a debutat chiar în Copa Libertadores, cea mai mare competiție internațională destinată cluburilor din America de Sud. A jucat 30 de minute în victoria cu venezuelenii de la FC Caracas, succes ce i-a adus pe cei de la Huracán în faza grupelor. Într-un sezon și jumătate a avut 15 apariții în Primera División, reușind un gol și un assist. A reușit să bifeze șase partide de Copa Libertadores și să ofere o pasă decisivă la una dintre reușitele echipei sale, în victoria 4-2 cu Club Sporting Cristal. Alături de Huracán a ajuns până în faza optimilor de finală, unde echipa sa a fost învinsă de columbienii de la Atlético Nacional. A mai strâns două prezențe în Copa Sudamericana, a doua cea mai prestigioasă competiție destinată cluburilor din America de Sud.

La începutul sezonului 2017/2018, Lucas a trecut la Tigre, unde a jucat în trei meciuri. După o scurtă perioadă petrecută la Atlético de Rafaela, Chacana a semnat cu Los Andes, în a doua divizie argentiniană. Aici a jucat în 21 de meciuri și înscris un gol.

Noul jucător al Universității a ajuns în România în pauza de iarnă a sezonului trecut, fiind transferat de Politehnica Iași. Pentru formația moldavă, Lucas Chacana a reușit să înscrie un gol și să ofere un assist în cele 16 partide de campionat în care a evoluat sezonul trecut. El a marcat în victoria reușită de alb-albaștri cu 2-0 în fața Chindiei Târgoviște. În actuala stagiune, Lucas a bifat șase prezențe în Liga 1 și în Cupa României.

Bienvenidos, Lucas!”, sună anunțul Universității Cluj.

Altfel, ”U” Cluj, care în continuare informează pe site-ul oficial că va juca sâmbătă, 15 ianuarie, un amical cu Unirea Ungheni, deși sâmbăta respectivă este toată ziua 16 ianuarie, a aflat de la Steaua că are amical programat cu ea în ziua de 28 ianuarie. Ardelenii n-au comunicat datele celor patru amicale pe care le au stabilite în cantonamentul de la Mogoșoaia.

Foto: Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/al-doilea-transfer-al-iernii-pentru-u-cluj-vine-tot-de-la-poli-iasi-costel-enache-negocierile-sunt-groaznice-preturile-au-luat-o-razna-de-ce-nu-s-a-prezentat-ga-19164194

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primul-transfer-facut-de-u-cluj-in-2021-donaldo-acka-un-albanezo-grec-utilizat-putin-de-poli-iasi-19164147

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-si-a-stabilit-cei-patru-adversari-din-stagiul-de-pregatire-de-la-mogosoaia-steaua-si-rapid-sunt-oponentii-vedeta-19164341

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/patru-echipe-din-liga-2-sunt-in-urna-capilor-de-serie-la-tragerea-la-sorti-a-8-imilor-cupei-romaniei-cand-se-stabilesc-meciurile-din-aceasta-faza-a-competitie-19164537

Marius ANGHEL 11 Jan. 2021, 20:40 Liga 2
Pe aceeași temă