”U” Cluj și-a adus un nou portar, după despărțirea de Vâtcă. Costel Enache, despre legitimarea lui Iulian Anca-Trip, jucător pus pe liber de Aerostar în prima parte a sezonului

Marius ANGHEL 09 Feb. 2021, 13:29 Liga 2
”U” Cluj și-a adus un nou portar, după despărțirea de Vâtcă. Costel Enache, despre legitimarea lui Iulian Anca-Trip, jucător pus pe liber de Aerostar în prima parte a sezonului

În ultima zi a perioadei de transferuri din această iarnă, Universitatea Cluj a mai perfectat o achiziție. Și l-a adus pe portarul Iulian Anca-Trip, cel care era liber de contract de câteva luni, după ce Aerostar Bacău l-a pus pe liber la începutul lunii noiembrie 2020.

Rămasă fără experimentatul Cosmin Vâtcă (38 de ani), plecat la Viitorul Șelimbăr, în Liga 3, după ce la Universitatea evoluase în doar trei meciuri de Liga 2 în acest sezon, clujenii au considerat că mai au nevoie de un portar în lot, deși îi mai are și pe Vlad Muțiu (26 de ani), titularul din prima parte a sezonului, Andrei Gorcea (19 ani) și Patrik Kis (16 ani).

Iulian Anca-Trip mărește numărul portarilor la ”U” Cluj

Astfel, ”U” Cluj a ajuns la un acord cu Iulian Anca-Trip, un portar originar din Oradea, care la 28 februarie împlinește 26 de ani și care ultima dată a fost legitimat la Aerostar Bacău, pentru care a evoluat în opt meciuri în această ediție a Ligii 2, însă la care s-a renunțat din cauza rezultatelor modeste înregistrate de echipă.

Anca Trip a mai jucat la seniori pentru Olimpia Satu Mare, UTA, Sportul Snagov, Metaloglobus, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, iar în sezonul 2018/2019 a fost achiziționat de FC Botoșani, însă pentru care nu a apucat să joace niciun meci în Liga 1, fiind doar de trei ori rezervă.

”Anca-Trip e soluția pentru portari, să avem echilibrată și poziția asta. A revenit și Kis de la lot. E un copil încă, nu e chiar momentul lui, dar are o perspectivă foarte frumoasă. Încercăm să mai găsim ceva care este pe profilul nostru. Nu suntem cei mai căutați ca și club, nu suntem cel mai bogat club. Încercăm să găsim băieți dornici de afirmare, care să se poată lega de stema asta care dă energie, U, și să o folosim pentru trambulină. Mulți pentru asta vin aici”, a spus antrenorul Costel Enache.

”Începând de astăzi, Iulian Anca-Trip este jucătorul Universității. Portarul orădean s-a alăturat lotului și a avut parte de o primă ședință de pregătire alături de băieții lui Costel Enache.

Noul portar al Universității și-a început drumul în fotbal la juniorii celor de la Liberty Salonta, unde s-a remarcat prin reflexele sale și prin atitudinea arătată pe teren. A fost transferat ulterior de Olimpia Satu Mare, unde a și debutat la nivel de seniori într-un joc cu UTA, pe 3 martie 2014, încheiat cu victoria echipei sale cu 2-0. La doar 19 ani, Anca Trip se impunea ca titular pentru formația din Liga a II-a și încheia fără gol primit 5 meciuri din 11 jucate. A fost convocat și la echipa națională U19 a României, apărând poarta „tricolorilor” într-un meci amical cu Elveția.

La începutul stagiunii 2015-2016, portarul orădean a semnat cu UTA. Alături de Bătrâna Doamnă a ajuns până în play-off-ul pentru promovarea în prima ligă, însă FC Voluntari și-a menținut poziția în primul eșalon. A revenit la Olimpia Satu Mare după un an. Și-a recâștigat postul de tiular în poarta galben-albaștrilor.A avut parte de evoluții entuziasmante pentru sătmăreni, bifând, în sezonul 2016-2017, un total de 24 de jocuri, dintre care 11 fără să fie învins.

După acea ediție de campionat, Iulian a făcut pasul spre Sportul Snagov, unde a fost titularizat de 16 ori. După o scurtă experiență în prima ligă la FC Botoșani, a trecut în tabăra celor de la Metaloglobus, îmbrăcând tricoul bucureștenilor în nouă partide pe parcursul returului sezonului 2018-2019.

Anul trecut, Anca-Trip a evoluat pentru Viitorul Pandurii Târgu-Jiu. Pentru gorjeni a strâns 10 meciuri ca titular înainte de întreruperea campionatului. De la începutul acestei ediții de campionat, a jucat pentru nou-promovata Aerostar Bacău.

Bine ai venit la “U”, Iulian Anca-Trip!”, sună prezentarea pe care i-o face ”U” Cuj portarului.

Iulian Anca-Trip a prins 8 meciuri la Aerostar în acest sezon, însă n-a încheiat prima parte a campionatului cu băcăuanii, renunțându-se la serviciile sale din cauza rezultatelor proaste înregistrate de echipă. Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

Rareș Sburlea l-a convins pe Costel Enache că merită primul contract de jucător profesionist la ”U” Cluj

Zilele trecute, Universitatea Cluj l-a prezentat oficial și pe Rareș Sburlea (18 ani), un fundaș dreapta care vine sub formă de împrumut, cu opțiune de transfer definitiv, de la Kids Tâmpa Brașov, ultima clasată în Seria a 5-a a Ligii 3.

Sburlea a lua parte la cantonamentul desfășurat de echipă la Mogoșoaia, a fost testat în amicale și l-a convins pe Costel Enache să-i acorde șansa de a evolua în Liga 2.

Juniorul brașovean a semnat primul contract de jucător profesionist cu ”U” Cluj.

”Am început la Corona Brașov, după am jucat la juniorii celor de la FC Brașov, când era echipa în Liga 1. După care am fost transferat la ACS Kids Tâmpa Brașov și apoi am ajuns aici.
Am o viteză destul de bună în joc și mă caracterizează agresivitatea și determinarea arătată pe teren. În general îmi place să joc cât mai simplu și să ajut echipa să dezvolte atacurile.
A fost ceva incredibil să știu că pot ajunge la ”U”. În seara aceea nici nu am putut să dorm. Mă tot gândeam cum va fi atmosfera, colegii. Știam că e ceva foarte important pentru mine. Sunt mândru în primul rând. Pentru mine acesta chiar e un pas important. Am ajuns la o echipă de tradiție, e fascinant ce mi se întâmplă. Sper să joc cât mai bine aici. Am fost primit foarte bine. Băieții sunt extrem de prietenoși și deschiși. Nu am nicio problemă și mă înțeleg cu toți. Sper să ajut echipa cât de mult pot eu și la finalul sezonului să reușim promovarea”, a spus Rareș Sburlea într-un interviu acordat pentru ”U” Cluj.

În această perioadă de transferuri, ”U” Cluj și-a mai adus doi mijlocași foști la Poli Iași, pe albanezul-grec Donaldo Acka (23 de ani) și argentinianul Lucas Chacana (27 de ani), pe fundașul Andrei Răuță (25 de ani), ultima dată la Petrolul, și pe atacantul nigerian Derick Chuka Ogbu (30 de ani), ultima dată legitimat la Al Ittihad Al Iskandary (Egipt), în 2019.

Foto: Universitatea Cluj

 

Marius ANGHEL 09 Feb. 2021, 13:29 Liga 2
Pe aceeași temă