OFICIAL | ”U” Cluj l-a prezentat pe Derick Chuka Ogbu, atacant care îi ia locul lui Dorin Goga. Fostul jucător al CFR-ului n-a mai evoluat din primăvara lui 2019

Marius ANGHEL 02 Feb. 2021, 14:44 Liga 2

Derick Chuka Ogbu (30 de ani), atacant nigerian care în trecut a evoluat în România pentru CFR Cluj, echipă căreia i-a adus și profit în urma vânzării sale, a semnat cu Universitatea Cluj. Al patrulea transfer perfectat în această iarnă de formația antrenată de Costel Enache fusese anunțat din weekend de Liga2.ro.

Ultima dată legitimat la Al Ittihad Al Iskandary, în Egipt, unde a jucat ultimul meci în primăvara lui 2019, Derick Ogbu vine din postura de liber de contract la ”U” Cluj, unde speră să-și relanseze cariera.

  • În această perioadă de transferuri, ”U” Cluj și-a mai adus doi mijlocași foști la Poli Iași, pe albanezul-grec Donaldo Acka (23 de ani) și argentinianul Lucas Chacana (27 de ani), și pe fundașul Andrei Răuță (25 de ani), ultima dată la Petrolul.

Derick Ogbu i-a adus 1 milion de euro CFR-ului. Ultima dată a jucat în 2019, iar ultimul gol l-a dat în 2018

Derick Ogbu a mai jucat în România pentru CFR, rivala Universității Cluj. La multipla campioană a ajuns în 2013, din Belgia, de la OH Leuven, când antrenor era Mircea Rednic. Anterior evoluase pentru Umm Salal, în Qatar.

Atacantul a jucat în 26 de meciuri de Liga 1 și înscria 6 goluri pentru CFR Cluj, în sezonul 2013/2014, apoi fiind vândut în China, la Liaoning Hongyun, pentru 1 milion de euro.

După o experiență de doi ani la chinezi, în care a avut multe jocuri și goluri marcate, Chuka Ogbu a intrat pe o pantă descendentă, cu mai multe echipe schimbare și fără prea multe evoluții. Au urmat transferuri în Japonia (Ventforet Kofu), Ungaria (Debrecen), Georgia (Tskhinvali) și apoi în Egipt (Al Ittihad). De această din urmă echipă s-a despărțit în iulie 2019, după doar 5 meciuri jucate, iar până acum nu și-a mai găsit un alt club.

Atacantul achiziționat de ”U” Cluj a marcat ultima dată pe când evolua pentru georgienii de la Tskhinvali, în cele cinci meciuri pentru aceștia punctând de patru ori. Ultimul joc în care a înscris l-a disputat la data de 7 decembrie 2018, în partida Telavi – Tskhinvali 4-5, când a înscris de două ori.

Derick Ogbu a mai jucat în România pentru CFR Cluj, rivala echipei ”U” Cluj. Foto: Dan Tăuțan / Mediafax Foto

Modul în care îl prezintă Universitatea Cluj pe Derick Ogbu

”FC Universitatea Cluj se întărește în compartimentul ofensiv odată cu transferul lui Derick Ogbu, un vârf de atac cu vastă experiență.

Atacantul nigerian și-a început cariera de fotbalist profesionist în campionatul Omanului, la Al Salam FC. La doar 19 ani, Derick termina sezonul 2008/2009 cu titlul de golgheter al campionatului intern, cu un total de 12 goluri. După performanța atinsă în acel an, noul jucător al Universității a făcut pasul spre Umm Salal, echipă din Qatar. Experiența sa în Golf a fost de scurtă durată, întrucât a intrat rapid în vizorul celor de la Oud-Heverlee Leuven, formație care la acea vreme activa în prima ligă belgiană. A trecut în tabăra belgienilor în vara lui 2011 și a debutat cu gol în Jupiler Pro League, într-o partidă câștigată de echipa sa în fața celor de la Lokeren. În doi ani petrecuți la OH Leuven, Ogbu a bifat 61 de meciuri, reușind să înscrie de 18 ori și să ofere 5 pase decisive la reușitele echipei sale.

Înainte de începutul sezonului 2013-2014, atacantul a ajuns în România, la CFR, unde a strâns 27 de prezențe și a marcat 6 goluri. După un an, Derick Ogbu a schimbat din nou continentul și s-a transferat în campionatul Chinei, la Liaoning FC. A debutat cu gol în Super Liga Chineză. Pe parcursul a două sezoane a fost utilizat în 42 de partide și a marcat 16 goluri, oferind alte șase assisturi. După o scurtă experiență în Japonia la Venforet Kofu, Derick a revenit în Europa la Debrecen. Ulterior, jucătorul nigerian a evoluat pentru FC Tskhinvali din Georgia, formație pentru care a înscris de cinci ori în șapte partide. La începutul stagiunii 2019-2020, Derick a ajuns în Egipt la El Ittihad.

Bun venit, Derick. Îți dorim cât mai multe realizări și goluri în tricoul lui ”U”!”, a anunțat ”U” Cluj pe site-ul oficial.

Daniel Novac a revenit la antrenamente

Altfel, ”U” Cluj și-a reluat de ieri antrenamentele, după zilele libere din weekend oferite jucătorilor, în urma cantonamentului efectuat în ultimele două săptămâni la Mogoșoaia.

Pe lângă achiziționarea lui Derick Ogbu, altă noutate reprezintă revenirea la pregătire a mijlocașului Daniel Novac, accidentat de anul trecut, din meciul cu Dunărea Călărași.

”Bine ai revenit, Daniel Novac!
După ce a suferit o accidentare în meciul cu Dunărea Călărași, optarul Universității a trecut printr-o lungă perioadă de recuperare, iar săptămâna aceasta a avut parte de primele antrenamente cu mingea”, a transmis ”U” Cluj, club care îi urează astăzi, 2 februarie, la mulți ani lui Ovidiu Maier. ”Motanul”, fost jucător la Soda Ocna Mureș, ASA târgu Mureș, Inter Sibiu, ”U” Cluj, Gloria Bistrița, Rapid, Minaur Zlatna sau Apulum Alba Iulia aniversează 50 de ani.

Foto: Universitatea Cluj

Marius ANGHEL 02 Feb. 2021, 14:44 Liga 2
Pe aceeași temă