Pus pe liber de Petrolul, Andrei Răuță a semnat cu rivala ”U” Cluj. Fundaș s-a alăturat ardelenilor în cantonamentul de la Mogoșoaia

Marius ANGHEL 27 Jan. 2021, 14:55 Liga 2
Pus pe liber de Petrolul, Andrei Răuță a semnat cu rivala ”U” Cluj. Fundaș s-a alăturat ardelenilor în cantonamentul de la Mogoșoaia

Universitatea Cluj a profitat de despărțirea dintre Petrolul și fundașul Andrei Răuță (25 de ani) și l-a ofertat pe jucătorul care în Liga 1 a apucat să joace în 14 meciuri pentru Academica Clinceni, în ediția 2019/2020. Fotbalistul originar din Roman a bătut palma cu ”studenții” și reprezintă a treia achiziție din această iarnă a echipei lui Costel Enache.

  • Până acum, în 2021, ”U” Cluj și-a mai adus doi mijlocași foști la Poli Iași, pe albanezul-grec Donaldo Acka (23 de ani) și argentinianul Lucas Chacana (27 de ani).
  • Într-o analiză a primei săptămâni de cantonament efectuată de echipă la Mogoșoaia, Costel Enache spunea că și-ar mai dori încă unul sau doi jucători. Unul dintre ei este Andrei Răuță. ”Avem nevoie de concurență pe pozițiii și să acoperim bine posturile. Campionatul e lung, terenurile sunt grele, vremea e destul de dificilă. Vor mai apărea suspendări, sper că nu și accidentări, însă noi trebuie să fim pregătiți pentru orice. Probabil că vor mai veni un jucător sau doi, însă nu depinde doar de noi”, spunea Enache.

Andrei Răuță s-a despărțit de Petrolul și a semnat cu ”U” Cluj

Liber de contract de o săptămână, după despărțirea de Petrolul, Andrei Răuță a semnat cu una dintre rivalele ploieștenilor în lupta pentru play-off și promovare, Universitatea Cluj. În Liga 2, Răuță a mai jucat pentru Bucovina Rădăuți, CS Balotești și Academica Clinceni. Cu Petrolul a semnat în februarie 2020, în sezonul trecut a apucat să joace în 8 meciuri, toate ca integralist, și a înscris un gol, iar în actualul sezon a apucat să evolueze în 278 de minute în 6 meciuri, dintre care în doar trei a fost titular.

”Clubul nostru a ajuns la o înțelegere cu Andrei Răuță. Jucătorul în vârstă de 25 de ani, ce evoluează pe postul de fundaș central, s-a integrat deja în programul de pregătire al „studenților”, în cantonamentul de la Mogoșoaia. Fotbalistul va efectua, la revenirea lotului în Cluj-Napoca, o evaluare medicală care va finaliza și procedura de transfer.

Andrei Răuță făcut primii pași în fotbal la grupele de juniori ale celor de la Racing Club de France Football, un club din suburbiile Parisului. La 17 ani a trecut la Guingamp, bifând opt prezențe pentru echipa secundă a formației bretone. În perioada petrecută la Guingamp, Andrei a fost selecționat și în naționala U19 a României. A fost titularizat într-o partidă pe care „tricolorii” au disputat-o împotriva Austriei în preliminariile EURO 2019.

Fundașul central a revenit în România la începutul sezonului 2015-2016, când a semnat cu Bucovina Pojorâta, formație proaspăt promovată în liga secundă. A strâns 26 de prezențe pentru bucovineni. A înscris un gol și a participat decisiv la alte două reușite. Din cele 26 de meciuri, a fost integralist în 21 de partide.

După un sezon și jumătate cu 41 de jocuri și trei goluri la CS Balotești, Andrei Răuță a ajuns la Academica Clinceni în pauza competițională din sezonul 2017 – 2018. A fost un jucător de bază pentru ilfoveni și a contribuit masiv la promovarea reușită în 2019. Are un total de 55 de prezențe pentru Academica Clinceni, 14 dintre ele fiind în prima divizie. De asemenea, a înscris șase goluri pentru formația care acum evoluează în Liga 1. O performanță notabilă este numărul de reușite din sezonul promovării Academicii. Atunci, fundașul central a înscris de cinci ori, a fost printre cei mai buni marcatori ai echipei sale și unul dintre apărătorii cu cele mai multe goluri înscrise din campionat.

La jumătatea sezonului trecut, Andrei trecut în tabăra celor de la Petrolul Ploiești. Are 15 meciuri pentru „lupii galbeni” și o reușită în ultima etapă a campionatului trecut.

Bine ai venit la “U”, Andrei Răuță!”, a anunțat ”U” Cluj transferul lui Andrei Răuță.

Ieri, ”U” Cluj a anunțat că va juca în meciul de Cupa României, faza optimilor, cu ”bănățenii” de la UTA Arad, într-un echipament ediție limitată, iar astăzi dispută un amical cu Rapid, test amânat cu două ore și mutat pe un alt teren, din cauza zăpezii căzute peste noapte.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-si-u-cluj-disputa-un-amical-acum-meciul-a-inceput-cu-aproape-doua-ore-intarziere-dupa-ce-a-fost-mutat-de-la-buftea-la-bucuresti-19166760

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-l-a-pus-pe-liber-si-pe-andrei-rauta-fundasul-si-clubul-au-reziliat-contractul-pe-cale-amiabila-19165709

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/u-cluj-va-avea-echipament-editie-limitata-la-meciul-de-cupa-cu-uta-unul-vintage-cu-mesaje-din-peluza-sepcile-rosii-tricourile-vor-fi-date-apoi-suporterilor-care-19166620

Marius ANGHEL 27 Jan. 2021, 14:55 Liga 2
Pe aceeași temă