Surpriză la Strejnic, unde Poli Iași a învins Petrolul și nici n-a primit gol! Floriano Vanzo a revenit la clubul din Copou

Narcis POHOAȚĂ 18 Feb. 2022, 16:30 Liga 2

Politehnica Iași a încheiat cu o victorie stagiul de pregătire efectuat în această săptămână la Buftea. La două zile după ce au cedat la scor în fața Buzăului (1-4), elevii lui Costel Enache au reușit să învingă liderul ligii secunde, Petrolul Ploiești, scor 2-0 (1-0), într-un meci amical disputat vineri, la Strejnic, în apropiere de Ploiești, pe stadionul Conpet.

Golurile echipei moldovene au fost marcate de Sekou Camara (minutul 2) și Alexandru Aftanache (67).

Pentru Petrolul, acesta a fost primul eșec în meciurile amicale disputate în 2022, în timp ce pentru Poli Iași este cea mai importantă victorie.

Sekou Camara, gol în minutul 2 în amicalul cu Petrolul

Poli Iași a deschis rapid scorul, încă din minutul 2, prin golgheterul Sekou Camara, acesta reluând în plasă o minge respinsă de portarul Raul Avram după șutul lui Muratovic.

Petrolul a avut șansa egalării la mijlocul reprizei. Mai întâi prin Tucaliuc (21), al cărui șut a trecut pe lângă poartă, și cinci minute mai târziu prin Mario Bratu, mijlocașul fiind blocat de portarul Ianoș Brînză. Același Brînză a intervenit și în minutul 38, la lovitura liberă bătută de același Bratu.

Iașiul a replicat în finalul primei reprize prin șuturile lui Mărieș (44) și Muratovic (45), ambele respinse de Avram.

Alexandru Aftanache a majorat diferența pentru Poli Iași

Prima mare ocazie a reprizei secunde a aparținut prahovenilor, în minutul 54, Serediuc respingând de pe linia porții la șutul lui Tucaliuc. Șase minute mai târziu, Mario Bratu l-a pus din nou la încercare pe portarul Iașiului, cu un șut din careu.

Intrat pe teren în minutul 57, în locul lui Stan, Alexandru Aftanache a majorat diferența zece minute mai târziu, cu o execuție din careu, din pasa lui Mărieș.

În minutul 70, Ianoș Brînză a reținut în doi timpi șutul puternic al lui Țicu, din lovitură liberă, iar ultimul cuvânt l-au avut ieșenii, Vanzo (90) șutând peste poartă.

  • În campionat, cele două echipe s-au întâlnit în chiar prima rundă a sezonului, când ploieștii s-au impus pe ”Ilie Oană” cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Alexandru Saim Tudor (75) și Mario Bratu (83).

Petrolul: R. Avram – Sg. Pârvulescu, Vrhovac, Huja, Țicu – Seto, Cebotaru – M. Bratu, Tucaliuc, Dr. Gheorghe – S. Diarra
Au mai jucat: V. Lică, Boțogan, Saim Tudor, Jarovic, Pashov
Antrenor: Nicolae Constantin

Poli Iași: Brînză – Kouadio (Defta 85), Chatziterzoglu (Cană 46), Ungurenașu, Serediuc (Ad. Ilie 57) – F. Cristea (Vanzo 67), Chiorean – Al. Stan (Aftanache 57), Muratovic (Asăvoaei 67), Mărieș (Pelivan 85) – S. Camara (Plokhotnyuk 39)
Antrenor: Costel Enache.

Șase victorii și două eșecuri înregistrate de Poli Iași în amicale

La Poli Iași nu au jucat în acest amical Axinte, Bârlădeanu, Pop, Hrib, Grigoriu, Plămadă și Pușcaș. După meci, delegația ieșeană a plecat spre casă.

Echipa antrenată de Costel Enache a disputat opt meciuri amicale în această iarnă, încheiate cu următoarele rezultate: 8-0 cu Poli Iași U19, 5-0 cu CSM Pașcani (Liga 3), 4-1 cu Știința Miroslava (Liga 3), 2-0 cu Bucovina Rădăuți (Liga 3) și 0-1 cu Foresta Suceava (Liga 3), 2-1 cu România U19, 1-4 cu FC Buzău (Liga 2) și 2-0 cu Petrolul Ploiești (Liga 2).

În primul ei meci oficial din 2022, Poli Iași va evolua acasă cu FC Brașov, sâmbătă, 26 februarie, de la ora 11:00, în runda a 17-a, antepenultima a sezonului regular.

Floriano Vanzo a revenit în Copou

În amicalul cu Petrolul a jucat și mijlocașul belgian Floriano Vanzo (foto), revenit în Copou, unde a mai evoluat în sezonul trecut, în Liga 1. Acesta a ajuns la un acord cu conducerea Iașiului și va semna un contract până în vară, cu opțiune de prelungire.

După despărțirea de Poli Iași, Vanzo a semnat în vara anului trecut cu Academica Clinceni, de unde a plecat în luna noiembrie. La Academica, Vanzo a evoluat în 10 meciuri.

Născut pe 28 aprilie 1994, în Belgia, Vanzo a evoluat în perioada junioratului la echipele Tubize, Club Brugge (Belgia), Parma (Italia) și Gorica (Slovenia), iar la seniori a jucat la formațiile belgiene Waasland Beveren și Virton.

Petrolul, la primul eșec în meciurile amicale din 2022. Mai are încă un test

De partea cealaltă, Petrolul a înregistrat următoarele rezultate în meciurile amicale disputate în această iarnă: 1-1 cu Astra, 0-0 cu Unirea Slobozia, 5-1 cu SKA Rostov, 1-1 cu Metalist Harkov, 3-3 cu MFK Vyskov, 1-1 cu Spartak Moscova 2, cele cu echipele străine fiind desfășurate în cantonamentul din Turcia, și 0-2 cu Poli Iași.

Din amicalul cu ieșenii, fundașul central Vedran Vrhovac a ieșit destul de ”șifonat”, după cum anunță clubul, acesta alegându-se cu arcada spartă după ce a fost lovit cu cotul de către Plokhotnyuk, nemaiputând continua întâlnirea din acel moment. Altfel, și în acest amical a fost utilizat bulgarul George Pashov (foto), încă neprezentat oficial de club, deși se antrenează cu echipa de o bună perioadă de timp.

Mâine, echipa ploieșteană dispută ultimul joc de pregătire înaintea reluării Ligii 2, de la ora 11:00, la Blejoi, cu Farul Constanța 2.

Petrolul are primul meci oficial din 2022 în deschiderea etapei a 17-a a Ligii 2, joi, de la ora 20:00, la Timișoara, pe ”Dan Păltinișanu”, cu Politehnica.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oferte-spectaculoase-pentru-suporterii-petrolului-clubul-a-anuntat-preturile-abonamentelor-pentru-ultimele-sase-meciuri-de-pe-ilie-oana-din-acest-sezon-19219835

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-nu-si-pierde-increderea-dupa-esecul-sever-cu-fc-buzau-nu-sunt-ingrijorat-sunt-doar-suparat-pe-rezultat-ce-spune-despre-protestele-la-adresa-arbitrului-care-i-au-adus-19219697

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-a-facut-scor-cu-poli-iasi-intr-un-meci-amical-costel-enache-eliminat-pentru-proteste-a-vrut-sa-scoata-echipa-de-pe-teren-dupa-primul-gol-marcat-de-gazde-19219619

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-petrolul-deschide-prima-etapa-a-ligii-2-din-2022-u-cluj-concordia-o-inchide-programul-rundei-a-17-a-si-meciurile-televizate-19219611

Narcis POHOAȚĂ 18 Feb. 2022, 16:30 Liga 2
Pe aceeași temă