Locul 1 din Liga 2 vs. liderul ligii 2 din Ucraina. Cum s-a descurcat Petrolul în partida amicală cu Metalist Harkov

Andrei PASCU 08 Feb. 2022, 16:06 Liga 2

Petrolul a scos un rezultat bun în al doilea amical din Turcia, cu Metalist Harkov, locul 1 din liga secundă a Ucrainei. Partida disputată marți, 8 februarie, s-a terminat la egalitate, 1-1, după ce Petrolul a condus.

Ambele goluri au fost marcate în prima repriză.

Petrolul, remiză cu Metalist Harkov

Petrolul a început perfect meciul și a deschis repede scorul, încă din minutul 3, când a ieșit în evidență Dragoș Gheorghe, cu un șut expediat din marginea suprafeței de pedeapsă. Extrema stângă adusă de la Astra a fost aproape de 2-0 în minutul 20, atunci când șutul său a fost respins cu piciorul de către portarul advers. Formația din Ucraina a forțat și a restabilit egalitatea până la finalul primei părți.

A fost nevoie de o lovitură de pedeapsă, în minutul 35, pentru ca Metalist Harkov să o egaleze pe Petrolul. A executat și a transformat Aleks Chidomere, după un henț în propriul careu al lui Prejmerean.

În partea secundă, ”Jarovic (50) a ratat șansa să-și aducă echipa în avantaj, atunci când a rămas singur cu Bubentsov, dar nu a reușit să treacă mingea de portarul ucrainean, cel care, mai apoi, și-a mai salvat în câteva rânduri echipa, la ocaziile lui Țicu (52 – șut-centrare de pe stânga, respins de sub transversală), Saim Tudor (53 – vole de la 14 metri, scos de Bubentsov de sub transversală) și, din nou, Jarovic (73 – reluare din șase metri, pe direcția portarului)”, informează Petrolul.

S-a terminat 1-1, iar Petrolul ajunge la două meciuri în cantonamentul din Turcia. În partida trecută a trecut cu 5-1 de SKA Rostov, care evoluează în liga a treia din Rusia.

Nicolae Constantin a utilizat echipe diferite în cele două reprize 

Nicolae Constantin a rulat și de această dată tot lotul, dând șansa tuturor jucătorilor apți să demonstreze că pot fi piese importante în partea a doua a Ligii a 2-a.

  • Petrolul în prima repriză: Moroz – Alb. Olaru, Vrhovac, Huja (cpt.), Velisar – Seto, Prejmerean – Mih. Constantinescu, Tucaliuc, Dr. Gheorghe – M. Coman.
  • Petroul în repriza a doua: R. Avram – Sg. Pîrvulescu, V. Lică, Meijers, Țicu (cpt.) – Cebotaru, M. Chindriș – M. Bratu, Cioiu, Saim Tudor – Jarovic.

Petrolul mai are două amicale în Turcia și revine în România 

În Turcia, Petrolul va mai juca două meciuri amicale. Astfel, după ce marți a evoluat împotriva lui Metalist Harkov, miercuri și joi ”lupii galbeni” vor întâlni MFK Vyskov (liga secundă din Cehia) și Spartak Moscova 2 (liga secundă din Rusia).

Petrolul se gândește deja la duelurile din play-off

În 2022, în sezonul regular, cu prezența în play-off deja asigurată, ploieștenii le vor mai întâlni pe Politehnica Timișoara (deplasare), FC Buzău (acasă) și Unirea Constanța (deplasare).

Ploieștenii au un avans de nouă puncte față de locul 3, Concordia Chiajna, o diferență care și în play-off va cântări mult, mai ales pentru faptul că punctele nu se înjumătățesc, iar primele șase intră în grupa pentru promovare cu întreg punctajul acumulat în sezonul regular.

Foto: Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-fost-rivali-in-prima-parte-a-sezonului-acum-sunt-colegi-nicolae-cebotari-si-maxim-iurcu-transferati-de-aceeasi-echipa-dupa-rezilierile-cu-petrolul-si-fc-brasov-19218921

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-a-stabilit-ultimele-doua-adversare-ale-cantonamentului-din-antalya-lupii-galbeni-inca-trei-teste-pana-la-revenirea-in-romania-19218816

https://liga2.prosport.ro/seria-1/trei-dintr-o-lovitura-sebastian-moroz-vedran-vrhovac-si-marius-cioiu-au-semnat-cu-petrolul-si-echipa-ploiesteana-a-ajuns-la-cinci-achizitii-in-aceasta-iarna-19218767

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-fotbalistii-petrolului-l-au-multumit-pe-nae-constantin-impresiile-antrenorului-dupa-succesul-categoric-din-primul-meci-din-cantonamentul-din-antalya-19218731

Andrei PASCU 08 Feb. 2022, 16:06 Liga 2
Pe aceeași temă