Primul eșec în amicale pentru Poli Iași! A pierdut pe ”Emil Alexandrescu” cu Foresta Suceava. Costel Enache va primi în probe un mijlocaș francez

Narcis POHOAȚĂ 11 Feb. 2022, 17:12 Liga 2
Primul eșec în amicale pentru Poli Iași! A pierdut pe ”Emil Alexandrescu” cu Foresta Suceava. Costel Enache va primi în probe un mijlocaș francez

Politehnica Iași a fost învinsă, vineri, de echipa din Liga 3 Foresta Suceava, scor 0-1 (0-0), într-un meci amical disputat pe stadionul ”Emil Alexandrescu” din Copou.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Giani Unghianu, în minutul 65, dintr-un penalty acordat de arbitru pentru un henț în careu comis de tânărul Gal. Unghianu a fost adus de Foresta de la colega de serie Știința Miroslava, cu o zi înainte de meci.

Evoluția Politehnicii Iași în amicalul cu Foresta a lăsat de dorit

Prima parte a fost controlată de Poli, care și-a creat două bune ocazii prin Plokhotnyuk (9, șut pe lângă poartă, după ce a scăpat singur cu portarul) și Chiorean (40, șut puțin pe lângă poartă, de la 25 de metri), oaspeții având și ei o situație bună, prin Trofan, în minutul 45.

În partea secundă, și pe fondul schimbărilor de efectiv, Poli a scăzut nivelul jocului, singura ocazie importantă la poarta Forestei petrecându-se pe final, când Asăvoaei (șut de la marginea careului, respins în față de portar) și Aftanache (cap în portar) au ratat egalarea în aceeași fază.

Per total, însă, evoluția ieșenilor a lăsat de dorit, însă antrenorul Costel Enache și stafful administrativ sunt convinși că echipa va crește în următoarele două săptămâni, până la reluarea campionatului.

Antrenorul Costel Enache a folosit următorii jucători: Axinte (Brînză 46) – Kouadio (Defta 46), Ungurenașu (Chatziterzoglu 46), Fl. Plămadă (Cană 46), Tib. Serediuc (Alegue 46) – Chiorean (Gal 60), F. Cristea – Al. Stan, Muratovic (Asăvoaei 60), Mărieș (Aftanache 46) – Plokhotnyuk.

Nu au jucat Pop, Pușcaș, Camara, Pelivan și Ilie, ultimii trei din motive medicale.

Foresta a început jocul în alcătuirea: D. Mihăescu – Botezatu, Chelari, Makongo, Dorobanțu, M. Ilie, Samson, Arnold, Netbai, Trofan, Chika. Pe parcursul întâlnirii au mai intrat: G. Niga, Popovici, Crap, Novac, Unghianu, Cimbru, Manole, Celeadnic, Matic, I. Mihăescu și Hostiuc.

Mijlocaș francez în probe, în cantonamentul de la Buftea

Poli Iași va pleca, duminică, într-un stagiu de cinci zile la Buftea, acolo unde va disputa și trei meciuri amicale.

Marți, 15 februarie, ieșenii vor juca cu naționala Under 19 a României, iar o zi mai târziu este programat amicalul cu FC Buzău. Poli Iași va încheia minicantonamentul de la Buftea cu un meci amical în compania liderului ligii secunde, Petrolul Ploiești, pe 18 februarie. Toate cele trei partide vor începe la ora 12:00.

În cele trei meciuri va fi testat și mijlocașul francez Jeremy Mawatu, în vârstă de 24 de ani. Acesta a evoluat în carieră la formațiile franceze de ligă secundă Creteil, Auxerre B și Bobigny, precum și în Belarus, la echipa de prim eșalon FC Energetik BGU Minsk. La această din urmă echipă, Mawatu a marcat două goluri în 64 de meciuri în sezoanele 2019-2021.

În schimb, francezul Alegue, testat în partida cu Foresta și stoperul Andrei Gal, au șanse minime să facă deplasarea la Buftea.

Anterior, Poli Iași a disputat alte patru meciuri amicale, toate încheiate cu victorii în fața unor adversari din ligile inferioare: 8-0 cu Poli Iași U19, 5-0 cu CSM Pașcani, 4-1 cu Știința Miroslava și 2-0 cu Bucovina Rădăuți.

Desfășurarea amicalului Poli Iași – Foresta Suceava:

https://www.youtube.com/watch?v=TqjBy8DYZW0

https://liga2.prosport.ro/seria-1/politehnica-iasi-s-a-despartit-de-marian-tarsa-mijlocasul-nu-excludere-o-noua-revenire-la-clubul-din-copou-dandu-l-ca-exemplu-pe-nicolo-napoli-in-relatia-cu-fc-u-craiova-19219109

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-managerul-politehnicii-iasi-optimist-ca-echipa-va-primi-bugetul-solicitat-de-la-municipalitate-florin-briaur-fara-aceasta-suma-nu-putem-promova-ce-spune-despre-raportu-19219009

Narcis POHOAȚĂ 11 Feb. 2022, 17:12 Liga 2
Pe aceeași temă