Poli Iași, victorie în fața ”tricolorilor” U19, la Buftea. Sekou Camara a revenit cu gol după accidentare

Narcis POHOAȚĂ, Andrei PASCU 15 Feb. 2022, 15:58 Liga 2

Politehnica Iași a învins, astăzi, 15 februarie, cu scorul de 2-1 (0-1), naționala Under 19 a României, într-un meci amical disputat pe terenul Centrului Național de Fotbal Buftea, unde ieșenii sunt în cantonament de duminică.

Tricolorii juniori pregătiți de selecționerul Adrian Văsîi au condus la pauză prin golul marcat de Andreas Chirițoiu (Unirea Constanța), din penalty, în minutul 35, dar Poli a întors rezultatul după pauză prin Sekou Camara (65) și Ioan Pop (80).

Camara, revenire cu gol după accidentare

Pentru Camara, aceasta a fost prima prezență pe teren după o pauză de aproape două săptămâni, golgheterul Iașiului accidentându-se în amicalul cu CSM Pașcani, disputat la sfârșitul lunii trecute.

Antrenorul Costel Enache a folosit următorii jucători: Brînză (Axinte 46) – Kouadio (Tib. Serediuc 46), Cană (Ungurenașu 46), Fl. Plămadă (Chiorean 32), Ad. Ilie (Defta 60) – Chatziterzoglu, Al. Stan (Asăvoaei 46) – Aftanache (Grigoriu 78), Muratovic (F. Cristea 46), Mărieș (Mawatu 46, I. Pop 78) – Plokhotnyuk (S. Camara 46, Pelivan 65).

Nu au evoluat în acest meci Cristian Pușcaș, din motive medicale, și juniorii Rareș Bârlădeanu și Alexandru Hrib.

Căpitanul Florin Plămadă a fost înlocuit în minutul 32 după ce s-a accidentat, fiind lovit involuntar de portarul Brînză.

Șase jucători din Liga 2, tiulari în amicalul cu Poli Iași

În privința jucătorilor din Liga 2 și Liga 3 selecționați de Adrian Văsîi, din echipa de start a meciului cu Poli Iași, conform informațiilor oferite de FRF, au făcut parte Alexandru Silveanu (Concordia Chiajna), Denis Radu (Poli Timișoara), Doru Andrei (Poli Timișoara), Aurelian Ciuciulete (Unirea Constanța), Andrei Pandele (Metaloglobus), Andreas Chirițoiu (Unirea Constanța). Restul a început meciul pe banca de rezerve.

România U19 a început în formula: Silveanu – Radu, Dănuleasă, Sîrbu, Lungu –Andrei, Ciuculete, Tănasă, Pandele, Bodișteanu – Chirițoiu. Rerzerve: Mărgărit, Coza, Nicolae, Ignat, Șuteu, Trifan, Gașpar, Bolohan, Antone.

Urmează amicalele cu FC Buzău și Petrolul Ploiești

Aflată de duminică la Buftea, echipa ieșeană va mai disputa încă două meciuri amicale în cadrul stagiului de pregătire. Poli va întâlni FC Buzău, miercuri, la Buzău, de la ora 12:00, și Petrolul, vineri, de la aceeași oră, pe arena ”Ilie Oană” din Ploiești. Asta susțin ieșenii, fiindcă Petrolul încă nu a comunicat locația amicalului cu Poli.

Imediat după meciul de la Ploiești, delegația Politehnicii se va întoarce acasă.

Înaintea stagiului de la Buftea, Poli Iași a mai disputat cinci meciuri amicale, în care a înregistrat patru victorii și o înfrângere: 8-0 cu Poli Iași U19, 5-0 cu CSM Pașcani (Liga 3), 4-1 cu Știința Miroslava (Liga 3), 2-0 cu Bucovina Rădăuți (Liga 3) și 0-1 cu Foresta Suceava (Liga 3).

Foto: FRF

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-inceput-stagiul-de-la-buftea-veste-buna-pentru-costel-enache-19219406

https://liga2.prosport.ro/seria-1/zece-jucatori-de-la-echipe-din-liga-2-convocati-la-nationala-u19-de-adrian-vasii-testul-final-un-amical-cu-poli-iasi-19219408

Narcis POHOAȚĂ, Andrei PASCU 15 Feb. 2022, 15:58 Liga 2
Pe aceeași temă